20.6. - 24.6. 3.490,00 kn

5 dana avionom

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Program putovanja 20.6. – 24.6.

1. dan: ZAGREB – NAPULJ
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod kioska Tiska. Let zrakoplovom za Napulj u na liniji FR6687. Po dolasku u Napulj u 21:30 organizirani transfer do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: NAPULJ: fakultativni izlet POMPEJI
Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled grada: Teatro di San Carlo – galerija Umberta I – Piazza Plebiscito – Castel Nuovo… Glavni grad talijanske pokrajine Campanije, bučan i pun ljudi, uzbudljiv u svom kaosu, Napulj ima sve što mu je potrebno da bude grad koji trebate vidjeti: iznimne građevine, odlične muzeje i kozmopolitski polet, gastronomiju ne treba spominjati. Slobodno poslijepodne za osobne programe u gradu koji je jedan od najzanimljivijih, najljepših i ujedno najekstremnijih gradova Italije. Preporučujemo fakultativno izlet u izniman, svjetski poznat arheološki lokalitet Pompeji (prijava prilikom rezervacije aranžmana, cijena uključuje ulaznicu uz razgled s lokalnim vodičem). Kraća vožnja do Pompeja, nekadašnjeg popularnog ljetovališta Rimljana poznatijeg još i kao antički Las Vegas. Pompeji i Herkulanej bili su starorimski gradovi koje je u ljeto 79. pr. Kr. iznenadila erupcija vulkana, pri čemu su Pompeji velikim dijelom ostali sačuvani pod naslagama pepela i zemlje te svjedoče o životu običnih ljudi u jednoj od rimskih lučkih provincija. Grad zaustavljen u vremenu slučajno je otkriven nakon 1600 godina te danas otkriva mnoge antičke tajne koje nalazimo u odlično očuvanim građevinama unutar lokaliteta. Kratko slobodno vrijeme za kupnju suvenira izrađenih od vulkanskog kamena i osvježenje. Povratak u Napulj, slobodna večer. Noćenje.

3. dan: NAPULJ: fakultativni izlet CAPRI
Doručak. Danas svakako preporučujemo fakultativni izlet na otok Capri (doplata prilikom rezervacije aranžmana), koji je svojim bajkovitim gradićima i nadnaravnom ljepotom stoljećima na glasu kao rajski otok. Capri je bio omiljeno mjesto za odmor već starim Rimljanima, bogatim industrijalcima, mnogim povijesnim ličnostima – primjerice Lenjin je upravo na Capriju pripremao Oktobarsku revoluciju. Na njemu su svoju inspiraciju pronašli brojni umjetnici, književnici i slikari, a polovicom 20. stoljeća otok postaje najpopularnije odredište pripadnika svjetskog jet-seta kao što su npr. Jackie Kennedy, Audrey Hepburn ili Grace Kelly. Otok Capri ostavio je svoj trag i u modi – Jackie Kennedy je pronijela svijetom capri sandale, dok je Edith Head proslavila popularne capri hlače. Cijeli otok obiluje bujnim zelenilom, raznobojnim cvijećem i brojnim šetnicama kojima možete istražiti svaki kutak ovog čudesnog otoka. Po dolasku u luku Marina Grande vide se ruševine Palazzo a Mar te nepregledni “Bagni di Tiberio”. Avanturistička vožnja mini-busom do Anacaprija, drugog većeg gradića na otoku koji je uspio zadržati svoju autohtonost. Bježeći od gužve Caprija mnogi umjetnici ukrasili su ulice ovog grada, a potraga za mnogobrojnim umjetničkim djelima dovest će vas do vile San Michele, ukrašene ostacima rimske palače koja je nekada ovdje stajala. Panoramski pogled na zaljev s 327 m nadmorske visine ostavit će vas bez daha! Slobodno vrijeme za vožnju žičarom do vrha Monte Solaro te ručak u nekoj od autohtonih talijanskih taverni. Povratak mini-busom u Capri, gdje odlazimo na Piazzu Umberto I, popularno zvana Piazzetta, trg s prekrasnim vidikovcem na 142 m iznad mora i vrata u povijesno središte grada. U blizini je crkva Santo Stefano, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, VIa Krupp i spektakularni pogled na stijene koje izviru iz mora poput svjetionika, u Italiji poznatiji kao faraglioni. Slobodno vrijeme za istraživanje otoka ili uživanje u bogatim okusima sladoleda iz jedne od slastičarnica na otoku. Povratak brodom u Napulj. Noćenje.

Za putnike koji ostaju u Napulju slobodan dan za osobne programe.

4. dan: NAPULJ: fakultativni izlet COSTIERA AMALFITANA
Doručak. Danas preporučujemo cjelodnevni izlet na prelijepu obalu Amalfi: Amalfi obala – Talijani je zovu Amalfitana, spektakularna i kao u filmu, proteže se od mjestašca Positano do grada Salerna i jedna je od najuzbudljivijih obala na talijanskom poluotoku (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Vožnja tom filmskom cestom izaziva u isto vrijeme i bojazan u oštrim zavojima i uzbuđenje pri pogledu na vrtoglave litice i pastelne kućice koje prijanjaju uz padine i strmoglavljuju se sa svojim vrtovima u more… Jedna od najljepših razglednica s obale Amalfi jest panoramski pogled na Positano, nekoć ribarsko mjestašce usječeno u obalu, slikovito i romantično, ovjekovječeno u recentnijim američkim
filmovima. Glavno mjesto na obali koje joj je dalo i ime jest Amalfi, u bizantinska vremena najveće trgovačko središte na poluotoku a danas najveće turističko. Od glavnog trga, s njegovom fontanom, uspinju se stube do brončanih vrata katedrale iz 11. stoljeća koja daje pečat tom ljupkom gradu a u čijoj kripti leži njezin svetac zaštitnik, apostol Sveti Andrija. Kraće slobodno vrijeme u Amalfiju za kavu i fotografiranje. Putovanje po obali Amalfi nastavljamo usponom do mjestašca Ravello u kojem se nalazi poznata vila Rufolo iz 13. stoljeća (uključena ulaznica), poznata po svojim lijepim vrtovima i veličanstvenim pogledom na obalu. Ravello je oduvijek privlačio umjetnike, bogate i poznate, a danas je mjestašce kao i cijela obala Amalfi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u hotel. Noćenje.

Za putnike koji ostaju u Napulju slobodan dan za osobne programe.

5. dan: NAPULJ – ZAGREB
Doručak i odjava iz soba, prtljagu ćemo ostaviti u prostoriji namijenjenoj za čuvanje prtljage. Slobodan dan za uživanje u bučnom i živahnom Napulju. Napulj je zadnjih godina doživio transformaciju i doista je jedan od najposebnijih talijanskih gradova, sa stanovnicima koji su otvoreni, živahni i prijateljski nastrojeni, a grad se diči i iznimnim povijesnim nasljeđem, npr. napuljski je arheološki muzej jedan od najznačajnijih na svijetu. U modernoj pop-kulturi proslavio ga je slavni Maradona, ali i poznata tetralogija Elene Ferrante, „Genijalna prijateljica“, pa ćete tijekom dana možda zaželjeti i obići lokacije koje se vežu uz oba imena…  Transfer do zračne luke u Napulju u večernjim satima. Prijava na direktan let zrakoplovom kompanije Ryanair za Zagreb u večernjim satima (red letenja naveden ispod programa). Slijetanje u Zagreb planirano u 23:55 sati.

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:
Prijevoznik: Ryanair
ZAG NAP 20:20 21:30
NAP ZAG 22:35 23:50


Cijena uključuje

 • – prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb-Napulj-Zagreb u ekonomskoj klasi
 • – zrakoplovne pristojbe i naknade · ručna prtljaga (ruksak/notebook/ženska torba dimenzija 40 cm x 25 cm x 20 cm)
 • – četiri noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Napulju
 • – autobusni transfer u dolasku i povratku
 • – vanjske razglede prema programu
 • – voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • – pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • – prtljagu – doplata za kofer na kotačićima do 10 kg težine i tretira se kao ručna prtljaga 190 kn; za kofer do 20 kg koji morate predati doplata iznosi 320 kn (OBAVEZNA DOPLATA prilikom rezervacije aranžmana)
 • – ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • – dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • – boravišnu pristojbu u iznosu od 4 eur po osobi po noćenju – plaća se na recepciji hotela (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)
 • – doplatu za fakultativni izlet na Capri – odrasli 590 kn po osobi, djeca do 12 godina starosti 490 kn (uključen povratni brod na liniji Napulj-Capri-Napulj, autobus po Capriju, dnevna karta i pratnja voditelja putovanja – prijava i plaćanje prilikom rezervacije). Dodatno se na licu mjesta i po želji plaćaju ulaznica za vilu San Michele cca 8 eur i žičara na vidikovac Monte Solaro 12 eur. Potreban minimum za realizaciju izleta: 20 prijavljenih osoba po hotelu.
 • – doplatu za fakultativni izlet u Pompeje (uključuje autobusni prijevoz, pratnju voditelja putovanja i lokalnog vodiča za razgled lokaliteta, parkirne takse i ulaznicu) – odrasli 450 kn po osobi, djeca do 12 godina starosti 390 kn (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja; minimalno 20 prijavljenih)
 • – doplatu za fakultativni izlet Costiera Amalfitana (uključuje autobusni prijevoz, pratnju voditelja putovanja i lokalnog vodiča za gradić Amalfi tijekom izleta, ulaznicu u vilu Ruffolo, parkirne takse) – odrasli 590 kn po osobi, djeca do 12 godina starosti 490 kn (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja; minimalno 20 prijavljenih)
 • – doplata za jednokrevetnu sobu – 1.090 kn (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • – napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-2,5 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • – putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti

 • – 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • – 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu
 • – trokrevetne sobe na upit

Predviđeni hotel: Hotel Nuovo Rebecchino 3*

Državljani RH koji imaju važeću EU COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili testiranju mogu bez ograničenja ući u Italiju.

Za ulazak u Italiju potrebna je Digitalna EU Covid potvrda kojom se zadovoljava jedan od sljedećih uvjeta:
– Završen ciklus cijepljenja protiv Covida-19 (2 ili 3 doze) ili
– Oporavak od bolesti uzrokovanom virusom Covid-19 ili
– Negativan nalaz molekularnog ili antigenskog testa provedenog putem brisa (molekularni test ne smije biti stariji od 72 sata a antigenski ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Italiju).
Sukladno relevantnim propisima EU i isključivo u svrhu ulaska u Italiju, digitalna EU Covid potvrda dobivena nakon cijepljenja vrijedi 9 mjeseci.

Postepeno ukidanje kovid potvrda od 1. travnja 2022.
Od 1. travnja 2022. godine kovid potvrde se postepeno ukidaju; od navedenog se dana  bez kovid potvrde ulazi u dućane, javne urede, poštu, banke, kafiće i restorane na otvorenom. Obavezna je i dalje na navedenim mjestima kirurška maska te su zabranjena grupiranja.
Daljnji hodogram ukidanja kovid potvrda u Italiji je sljedeći:
Od 1. do 30. travnja 2022. tzv. „pojačana“ kovid potvrda ishođenja temeljem dvije doze cijepljenja odnosno ozdravljenja potrebna je uglavnom za događanja na zatvorenom: bazene na zatvorenom, wellness centre, kongrese i konferencije na zatvorenom, kulturne centre i one sportske na zatvorenom, dvorane za zabavu, kina, kazališta, zdravstvene ustanove.
Od 1. do 30. travnja tzv. osnovna kovid potvrda (cijepljenje/preboljenje ili test obavljen u ljekarni) bit će potreban za kafiće i restorane na zatvorenom, zabave na otvorenom, stadione, zrakoplove, vlakove, brodove i trajekte i autobuse.
Od 1. svibnja 2022. godine kovid potvrde se ukidaju i neće više biti potrebne za niti jednu od pobrojanih društvenih aktivnosti.

Obveza zaštitnih maski
Od 1. do 30. travnja 2022. kirurška maska je obavezna na svim mjestima na zatvorenom, dok je u istom razdoblju maska vrste Ffp2 obavezna u zrakoplovima, brodovima i trajektima, vlakovima, turističkim autobusima, kinima i kazalištima, koncertnim dvoranama.
Turisti smješteni u hotelima i drugim smještajnim strukturama
U svim smještajnim strukturama u Italiji od 1. travnja 2022. bit će moguće boraviti bez kovid potvrde (hoteli, moteli, Bed & Breakfast i sl.). Također, ukoliko je putnik turist ujedno i  klijent hotela/motela ili bilo koje smještajne strukture, slobodan je ući u restoran i bazen, teretanu i kafić unutar smještajne strukture bez kovid potvrde. Oni koji nisu gosti hotela za ulazak u hotelske /smještajne popratne sadržaje moraju imati osnovnu kovid potvrdu.
Od gore pobrojanih obaveza izuzeta su djeca mlađa od 12 godina.

Svatko tko ulazi u Italiju dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Italiju informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

 

Šifra:GoNapuljID

Pošalji upit za putovanje