17.6.-24.6. od 9.790,03 kn / 1.299,36

Putovanje Madrid i Andaluzija 8 dana avionom 17.06.-24.06.2023.
GARANTIRANI POLAZAK

DODATNA VRIJEDNOST:
Razgledi s lokalnim vodičima u Toledu i Andaluziji s uključenim ulaznicama u sve objekte koji se posjećuju: Alhambru u Granadi, Mezquitu u Córdobi, slavnu arenu za koridu u Rondi, katederalu i Alcázar u Sevilli i poznatu katedralu i sinagogu u Toledu!

Odlični hoteli 4* na izvrsnim lokacijama!

Predviđeni hoteli:
Madrid – Rafael Atocha 4* ili Ayre Gran Hotel Colón 4*
Granada – Catalonia Granada 4*
Sevilla – Exe Sevilla Macarena 4*

Važna napomena:
Budući da jedna od najpoznatijih europskih palača, Alhambra, uvjetuje kupovinu ulaznica puno unaprijed i pri kupovini zahtijeva odmah osobne podatke s dokumenta s kojim se putuje (ime i prezime, datum rođenja, broj i valjanost dokumenta), napominjemo da pri rezervaciji ovog aranžmana odmah morate dostaviti tražene podatke. Ulaz u Alhambru ne možemo jamčiti već ide prema redoslijedu prijava i ranoj rezervaciji aranžmana.

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

1. dan: ZAGREB – MADRID
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Iberia za Madrid na liniji IB3159 u 11:05 sati, dolazak u Madrid u 14:00 sati – (red letenja na dnu programa). Po dolasku u transfer panoramska vožnja kraljevskim Madridom do hotela: Kio Puerta ili “Vrata Europe” – Paseo de la Castellana, jedna od najvažnijih gradskih avenija – stadion Santiago Bernabeu – Plaza Colón, Kolumbov trg – fontana Cibeles – Gran Vía – Plaza España – Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja – Retiro, glasoviti gradski park – Atocha. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u orijentacijsku šetnju središtem grada koji „nikad ne spava“ – Madrid je poznat kao jedan od najživahnijih svjetskih gradova i mjesto gdje život pulsira neprekidno, a madridske lude noći nadaleko su poznate. Odlazak na Puertu del Sol i prema tržnici San Miguel. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: MADRID
Doručak. Odlazak javnim gradskim prijevozom u središte grada. Pješice ćemo obići najstariji dio Madrida, tzv. „Austrijski Madrid“ ili Madrid Habsburgovaca: Palacio Real, službena rezidencija španjolskih kraljeva – Plaza Oriente – Teatro Real – Plaza de la Vila – Plaza Mayor, glavni starogradski trg na kojem ćemo napraviti pauzu za omiljeni cortado (kava s mlijekom). Potom ćemo se preko Plaze Cánovas del Castillo spustiti na Paseo del Prado gdje se nalazi poznati madridski „Trokut umjetnosti“. Svakako iskoristite mogućnost za odlazak u neki od svjetski slavnih muzeja: Madrid je jedan od najznačajnijih europskih „muzejskih“ gradova, slavan po tri muzeja koji čine taj trokut, a to su Prado – uz Louvre i Ermitaž najpoznatiji europski muzej – u kojem je smještena iznimna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva; Muzej Thyssen-Bornemisza u palači Villahermosa, fantastična privatna kolekcija baruna Thyssena u kojoj se nalaze umjetnine od Donatella, preko Moneta i Gauguina do Roya Lichtensteina; Centro del Arte Reina Sofía, nekoć gradska bolnica, fascinantan muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”. Ako vas ne zanimaju muzeji, slobodno poslijepodne za osobne programe, kupovinu ili jednostavno uživanje u poznatim madridskim četvrtima kao što su Huertas, Malasaña ili živahna i otkačena Chueca. Povratak u hotel individualno javnim gradskim prijevozom. Noćenje.

3. dan: MADRID – CÓRDOBA – SEVILLA
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Andaluziji. Prije dolaska do cilja u današnjem danu, Seville, posjećujemo Córdobu, „daleku i samu“, kako je pisao slavni F.G.Lorca. Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ove svjetske baštine), a posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Grad koji je još u rimsko doba bio važno političko i kulturno središte, godine 929. se razvio u veličanstvenu metropolu kalifata na španjolskom tlu. Židovska, arapska i kršćanska kultura živjele su tada u miru i slozi, a znanost i filozofija doživjele nezapamćen uzlet – Córdoba je tada bila jedan od najznačajnijih gradova ondašnjeg svijeta. U starom središtu grada, oko slavne Mezquite i danas se osjeća dio tog ozračja. Posjet Mezquiti po dolasku (ulaznica uključena u cijenu) uz pratnju lokalnog vodiča. Poslije Mezquite šetnja kroz povijesno središte grada do Juderije, nekoć židovske četvrti, s uskim uličicama ukrašenim cvijećem među kojima se ističe Calleja de la Flores. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Sevilli. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: SEVILLA
Doručak. Sevilla spada među najljepše gradove u zemlji, ako ne i najljepši i ako želite upoznati Španjolsku, onda Sevillu neizostavno morate vidjeti. Svoj procvat grad je doživio nakon otkrića Amerike i to kao riječna luka i važan trgovački grad u kojem se istovarivala roba iz španjolskih prekomorskih kolonija. Odlazak u razgled grada: park Marije Lujze – Plaza España – Torre del Oro – kraljevski Alcázar (uključena ulaznica) – katedrala (uključena ulaznica – Barrio Santa Cruz (stara židovska četvrt uskih ulica, bijelih kuća, cvjetnih dvorišta i malih trgova s palmama i stablima naranči). Ono po čemu se ovaj grad pamti i čime osvaja nisu samo grandiozni spomenici i građevine, već ozračje romantičnosti i šarm – Sevilla je najznačajniji grad španjolskog juga, grad Carmen, Don Juana i Figara, arhetip Andaluzije, sunca, temperamenta i strasti. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Mogućnost odlaska na vožnju brodom po Guadalquiviru (doplata na licu mjesta). Noćenje.

5. dan: SEVILLA – RONDA – GRANADA
Doručak. Odlazak iz hotela. Slijedi putovanje prema još jednom andaluškom biseru, dojmljivoj Granadi. Putem do Granade stat ćemo u mjestu koje se isplati posjetiti već zbog samog avanturističkog položaja – Rondu. Nalazi se na rubu visokog platoa kojeg klancem dijeli rijeka Guadalevín u dubini i do 200 metara. Rondom su mnogi bili i ostanu fascinirani, a primjerice slavni Rainer Maria Rilke išao je tako daleko da je napisao: „Posvuda sam tražio svoj grad iz snova, a našao sam ga u Rondi“. Gradom, njegovim dubokim klancem i kućama bio je fasciniran i Hemingway. Razgled starog dijela grada, La Ciudad, uz lokalnog vodiča po dolasku. Proći ćemo kraj jedne od najvažnijih znamenitosti grada, Casa del Rey Moro, zanimljive maurske palače čijih 365 stepenica vodi kroz unutrašnjost stijene do klanca. Zanimljiva je i katedrala, Palacio de Mondragon i Casa del Gigante, a arena za borbu s bikovima u Rondi jedna je od par najvažnijih u Španjolskoj – upravo u Rondi je u 18.st. borba s bikovima dobila nešto poput ustava. Arenu ćemo i posjetiti iznutra (ulaznica uključena u cijenu). Poslije razgleda slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. U kasnijim poslijepodnevnim satima polazak prema Granadi. Dolazak i smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan: GRANADA
Doručak. Već je sam položaj Granade upečatljiv i poseban, ali ono što je čini mjestom iz 1001 noći veliko je arapsko nasljeđe koje je doslovno stoljećima oblikovalo grad – Arapi su u Granadi boravili sve do 1492. kad je pala Granada kao posljednja njihova utvrda na tlu Pirinejskog poluotoka. To se najbolje vidi u njezinoj najatraktivnijoj znamenitosti – Alhambri. Obilazak tog najpoznatijeg lokaliteta u Španjolskoj (ulaznica uključena) koji je ostao nakon odlaska Arapa sa španjolskog tla, najromantičnijeg od svih europskih monumentalnih spomenika. Poslije obilaska Alhambre šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Šteta bi bilo Granadu izjednačavati samo s Alhambrom – Granada može ponuditi mnogo više! Poslije razgleda slobodno poslijepodne za osobne programe, preporučujemo šetnju Albaicinom, upečatljivom gradskom četvrti bijelih fasada i uskih uličica s prekrasnim vidikovcem Mirador de San Nicolás s kojeg puca prekrasan pogled na Alhambru. U večernjim satima moguć odlazak na flamenco. Noćenje.

7. dan: GRANADA – TOLEDO – MADRID
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje iz Andaluzije preko Castille La Manche prema španjolskoj prijestolnici. Put do Madrida vodi nas preko pokrajine Castilla-La Mancha i grada Toleda. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida i nekoć je bio glavni grad Španjolske, rezidencijalni grad kastiljskih kraljeva, ali i religiozno sjedište zemlje. Poznat je kao grad triju kultura – kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola i upravo se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislilaca koje do tada nije poznavala. Toledo je i grad slavnog slikara El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María (uključena ulaznica) – samostan i crkva San Juan de los Reyes – Alcázar – crkva sv. Tome – sinagoga del Transito (ulaznica uključena) – Plaza Zocodover. Kraće slobodno vrijeme. Dolazak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Panoramska vožnja „Kraljevskim gradom“ i njegovim poznatim, širokim avenijama, središtem grada prema hotelu. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme za uživanje u Madridu, vrijeme za zadnje šetnje i kupovinu. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu i noćenje.

8. dan: MADRID – ZAGREB
Paket-doručak. Rani transfer do zračne luke Barajas. Prijava na let na liniji IB3158 za Zagreb u 7:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 10:20 sati (red letenja ispod programa).

Rok za prijavu: do 20 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

RED LETENJA (oba polaska):
Prijevoznik: Iberia Airlines
IB3159 ZAGREB 11:05 – MADRID 14:00
IB3158 MADRID 07:40 – ZAGREB 10:20

Cijena po osobi

 • uključene zrakoplovne pristojbe i naknade

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Madrid – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
 • autobusni prijevoz prema programu (visokoturistički klimatizirani autobus)
 • 7 noćenja u hotelima 4* u Madridu i Andaluziji: 2 noćenja s doručkom u Granadi, 2 noćenja s doručkom u Sevilli i 3 noćenja u Madridu
 • vanjske razglede prema programu
 • lokalne vodiče u Andaluziji i Toledu
 • ulaznice za Alhambru u Granadi, Mezquitu u Cordobi, Alcázar i katedralu u Sevilli, arenu za koridu u Rondi, katedralu i sinagogu u Toledu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu izričito navedene u programu
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • flamenco show u Andaluziji cca 60 EUR (452,07 kn) (plaćanje na licu mjesta)
 • fakultativno odlazak na vožnju brodom po Guadalquiviru cca 20 EUR (150,69 kn) (plaćanje na licu mjesta)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obvezna doplata ako osoba spava samau sobi): 396,84 EUR (2.989,99 kn), po osobi
 • napojnicu za lokalnog vozača – ova se napojnica na destinaciji očekuje, preporučeni iznos 10 EUR (75,35 kn) po osobi
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2 EUR (15,07 kn) – 2,50 EUR (18,84 kn) po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplate

Informativne cijene ulaznica (cijene podložne promjeni):

Centro del arte „Reina Sofia“: 10 EUR (75,35 kn)
Prado: 15 EUR (113,02 kn)
Museo Thyssen y Bornemisza: 13 EUR (97,95 kn)
Kraljevska palača: 12 EUR (90,41 kn)
Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 EUR (188,36 kn), djeca 4-14 g. 18 EUR (135,62 kn)

Državljani RH mogu bez ograničenja ući u Španjolsku.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Španjolsku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Iberia Airlines objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom ture ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom  najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja nije odgovoran za gužve u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

GoID

Pošalji upit za putovanje