17.11.-22.11.2020. od 4.690,00 kn (+ avio takse)

Madeira, rajski otok

VRIJEDNOST VIŠE: uključen razgled Funchala, izleti Camara de Lobos i Porto Moniz, Pico Barcelos i Monte!

Zrakoplovom iz Venecije

TERMIN PUTOVANJA: 17.11.-22.11.2020.


1.dan: ZAGREB – VENECIJA – LISABON – FUNCHAL
Sastanak putnika i polazak autobusa (doplata) prema Veneciji u ranim jutarnjim satima (detalji polaska u završnoj obavijesti). Let zrakoplovom TAP Portugal za Lisabon na liniji TP 867 u 11:40 sati. Dolazak u Lisabon u 13:20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja letom TAP-a za Funchal, glavni grad otoka Madeire u 15:35 sati. Dolazak na Madeiru u 17:20 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2.dan: FUNCHAL
Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem i pratiteljem: obići ćemo vrtove Quinta Vigia, mjesto gdje se nalazi službena rezidencija predsjedika regionalne vlade, nastavljajući prema Parku svete Katarine. Potom ćemo se uputiti prema gradskom središtu gdje ćemo posjetiti katedralu iz 15. stoljeća. Razged ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava, itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto, a razgled Funchala završit ćemo obilaskom manufakture ručnih radova. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Noćenje.

3.dan: FUNCHAL: izlet CAMARA DE LOBOS – PORTO MONIZ – SAO VICENTE
Doručak. Odlazak na izlet na zapadni dio otoka s mjesnim vodičem otkriva ljepote obala Madeire: ribarsko selo Camara de Lobos, poznato po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu! – rt Cabo Girão*, druga najviša morska stijena na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala – slikovito selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske – Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente. Poslijepodne vožnja kroz rezervat prirode velika šuma Laurissilva – prekrasni krajolici unutrašnjosti otoka u Encumeadi gdje se za lijepa vremena može uživati u pogledu na obje strane otoka. Povratak u Funchal. Noćenje.

4.dan: FUNCHAL: izlet EIRRA DO SERRADO – PICO DE BARCELOS – MONTE
Doručak. Odlazak iz hotela. Izlet do vrha Pico Barcelos s prekrasnim pogledom na zaljev i planinske vrhunce. Vožnja kroz šume eukaliptusa i zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama s pogledom na „dolinu opatica“ Cural des Freiras gdje su se one u 16. st. skrivale od gusara. Nastavljamo prema Eirra do Serrado otkud se pruža jedan od najljepših pogleda na otok. Posjet selu Monte, šest km od središta grada, gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburškog vladara Karla, koji je raspadom Austro-Ugarske abdicirao i otišao u azil na Madeiru, gdje je i umro šest mjeseci poslije od upale pluća. Inače je crkvica poznata i kao mjesto hodočašća svake godine 15.8. Mogućnost spuštanja drvenim koritima-sanjkama (poznata turistička atrakcija, plaćanje na licu mjesta) do doline. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za uživanje na Madeiri. Noćenje.

5.dan: FUNCHAL: fakultativno izlet karavelom
Doručak. Slobodni dan za uživanje u Madeiri i za osobne programe. Predlažemo fakultativnu vožnju karavelom, kopijom poznate karavele Santa Maria Kristofora Kolumba s kojom je 12.10.1492. otkrio obale „Zapadne Indije“. Uživajte u pogledu na otok s mora, a možda putem ugledamo i kitove što nije rijetkost! Povratak u Funchal oko 13:30 sati, slobodno poslijepodne. Svakako posjetite poznati botanički vrt u gradu, prošećite šarmantnom Rua Santa Maria i kušajte poznato vino! Noćenje.

6.dan: FUNCHAL – LISABON – VENECIJA – ZAGREB
Doručak. Transfer na aerodrom oko 9 sati ujutro. Let za Lisabon u 11:40 sati, dolazak u Lisabon u 13:20 sati i nastavak leta iz Lisabona prema Veneciji prema satnici u 15:35 sati. Po dolasku u Veneciju (planirano u 19:30 sati) moguć organizirani autobusni prijevoz do Zagreba (doplata).


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

*FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Venecija-Lisabon-Funchal-Lisabon-Venecija, voditelja putovanja, smještaj u hotelu Girassol 4* u Funchalu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 5 noćenja s doručkom, transfere od/do zračne luke u Funchalu, poludnevni razgled grada u Funchalu, izlete 3. i 4. dan programa, službenog vodiča na Madeiri, boravišnu pristojbu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju te troškove osobnih narudžbi

DOPLATE:
– povratni transfer Zagreb–Venecija–Zagreb: 740 kn
– polupansion u hotelu: 890 kn
– vožnja drvenim koritima-sanjkama: 140 kn
– izlet karavelom: 390 kn (minimum za realizaciju izleta 15 je prijavljenih putnika)

*U ovom trenutku se ne plaća ulaznica na Cabo Girao, ali najavljeno je da se razmišlja o uvođenju naplate ulaza.

SOBA S POMOĆNIM KREVETOM NA UPIT!

NAPOMENA: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja TAP Portugal objavljenom u siječnju 2020. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25

Šifra aranžmana: GoMadeira6D0092020

Pošalji upit za putovanje