30.12.2020. – 10.01.2021. od 10.990,00 kn (+ avio takse)

Termin putovanja: 30.12.2020. – 10.01.2021.

1.DAN (30.12.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta kod Info pulta. Pratitelj putovanja predati će vam putnu dokumentaciju potrebnu za ovo putovanje. Prijava na let za Istanbul u 19:55h. Dolazak u Istanbul u 00:15h, slijedi nastavak leta za Havanu u 02:05h. Noćni let.

2.DAN (31.12.) HAVANA – VARADERO
Dolazak u Havanu predviđen je u 07:05 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do Varadera, turističkog mjesta udaljenog 2h vožnje od Havane. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Pripreme za doček Nove godine, zabava 🙂

3.DAN (01.01.) VARADERO
Nakon doručka, slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

4.DAN (02.01.) VARADERO – TRINIDAD – CIENFUEGOS – VARADERO
Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Trinidad, razgled znamenitosti malog kubanskom mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace« ,odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Poslije ručka i slobodnog vremena povratak prema Varaderu uz usputno zaustavljanje i šetnju u gradiću Cienfuegos. Noćenje.

 

5.DAN (03.01.) VARADERO – CAYO BLANCO

Slikovni rezultat za cayo blanco cubaNakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne aktivnosti. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet katamaranom na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete roniti među koraljnim grebenima ili plivati s delfinima (uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.DAN (04.01.) VARADERO – JEEP SAFARISlikovni rezultat za varadero jeep safari

Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak na Jeep Safari. Transfer do gradića Matanzas gdje ćemo se ukrcati u Jeepove, te nastaviti ruralnim putevima do doline rijeke Canimar, vožnja brodom po rijeci koju okružuju tropske šume, te posjet farmi La Arboleda gdje ćemo osim kreolskog ručka moći uživati i u lokalnoj predstavi, te jahanju konja. Nastavak prema staroj plantaža kave La Dionisia,  stoljetni zidovi, egzotična vegetacija i drevne građevine podsjećaju na vremena trgovine robova. Nastavak prema pećini Saturno gdje ćemo se moći plivati u kristalnoj čistoj vodi okruženi impresivnim stalagmitima i staktitima. Povratak. Noćenje.

7.dan (05.01.) VARADERO – HAVANA – HEMINGWAY HOUSE

Slikovni rezultat za finca vigia

Nakon doručka slijedi vožnja prema Havani. Usputno zaustavljanje u mjestu  gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”. Finca Vigia nalazi se u malom radničkim gradiću, San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao živjeti u skromnom gradu, među ribarima. Kuća je izgrađena 1886. od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940. za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayeve smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Slijedi nastavak vožnje prema Havani. Prijava i smještaj u hotel u Staroj Havani. Nakon kraćeg odmora odlazak na šetnju gradom u pratnji pratitelja putovanja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8.DAN ( 06.01.) HAVANA – CITY TOURSlikovni rezultat za havana

Nakon doručka predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem. Uz stručno vodstvo imat ćete priliku vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu glazbu. Nakon ručka slijedi panoramska vožnja oldtimer cabrioletima po Maleconu do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.DAN (07.01.) HAVANA – VINALES – HAVANA

Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadniju kubansku regiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku u Vinales slijedi posjeta farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.DAN (08.01.) HAVANA
Nakon doručka slobodno vrijeme u Havani za kupovinu suvenira i uživanje u kolonijalnoj atmosferi Stare Havane. U večernjim satima predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club (fakultativno) – mjesto gdje uz mnoštvo glazbenika i plesača u spektakularnom showu možete doživjeti bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.Slikovni rezultat za havana

11. DAN (09.01.) HAVANA – ISTANBUL
Nakon ranijeg doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul. Let sa međuslijetanjem (tehnički stop, putnici ne napuštaju zrakoplov).

12.DAN (10.01.) ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 08:35h po lokalnome vremenu. Mogućnost izlaska u grad ( potrebna viza za Tursku). Slijedi nastavak leta za Zagreb u 18:50h po lokalnom vremenu. Dolazak u Zagreb predviđen je u u 19.00h.


First minute cijena u dvokrevetnoj sobi iznosi: 10.990,00 kn

Redovna cijena u dvokrevetnoj sobi iznosi: 11.990,00 kn


U cijenu je uključeno:

 • -avionska karta Zagreb – Havana – Zagreb:
 • -smještaj u dvokrevetnim sobama:
  – – Havana: hotel 4* u Old Havani s uključenim doručkom
  – – Varadero: hotel 4* na bazi all inclusive-a
 • -transferi iz zračne luke od/do hotela
 • -transfer minibusom Havana – Varadero – Havana
 • -organizacija putovanja
 • -pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku
 • -posjet kući Hemingwaya

Nadoplate:

 • -zrakoplovne pristojbe 3.190,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 • -viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 456,00 kn (putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju)
 • -jednokrevetna soba 1.450,00 kn
 • -Varadero upgrade na hotel 5* na bazi all inclusive-a 990,00kn po osobi u dvokrevetnoj sobi
 • -putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate

Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:

 • -Havana City tura 460 kn
 • -Vinales tura 590 kn
 • -Trinidad 670 kn
 • -Cayo Blanco 690 kn
 • -Jeep Safari: cijena naknadno

Napomene:

 • -u cijenu svakog izleta uključen je ručak
 • -izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
 • -kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi

  Informacije za putnike vezane uz COVID 19:

  – ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacija test nesmije biti stariji od 72h od ulaska u zemlju/avion. Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji. Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 45 dana prije putovanja u slučaju da se:

  1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

  2. ili se uvede obavezna samoizolacija od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

  Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja:
  – putniku se izdaje voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.


Minimalni broj putnika: 10

Pošalji upit za putovanje