09.04. - 22.04.2023. od 13.950 kn / 1.851,60 (+ avio takse)

1. DAN (09.04.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije leta kod Info pulta. Prijava na let za Istanbul koji je predviđen u 20:15h. Po dolasku u Istanbul 23:30h, nastavak leta za Havanu 02:10h. Noćni let za Havanu.

2. DAN (10.04.) HAVANA

Dolazak u Havanu predviđen je u 07:50 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela od 4* u centru Havane. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Odlazak u šetnju grada sa pratiteljom putovanja. Predlažemo zajednički odlazak na lokalni ručak. Slobodno vrijeme da se opustite u atmosferi kod lokalnog domaćina. U večernjim satima predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club (uz nadoplatu) – mjesto gdje mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

3. DAN (11.04.) HAVANA
Nakon doručka predlažemo razgled grada. Imat ćete priliku uz stručno vodstvo vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu glazbu. Nakon ručka slijedi vožnja oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Slikovni rezultat za HAVANA Slikovni rezultat za havana best of

4. DAN (12.04.) HAVANA – VARADERO – HAVANA
Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Varadero – turističko mjesto udaljeno 2h vožnje od Havane. Usputno zaustavljanje u mjestu gdje se nalazi Hemingwayeva kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”. Finca Vigia nalazi se u malom, radničke klase gradu San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao da živi u skromnom gradu, među ljudima koji su bili ribari. Kuća je izgrađena 1886 od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940 za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayeve smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom te je kasnije pretvorila u muzej. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje za Varadero. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Za one koji ostaju u Havani uživanje u čarima koje pruža grad. Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe… Povratak u hotel. Noćenje (Havana).

5.DAN (13.04.) HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA
Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjet farmi duhana gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje autohtonih kubanskih cigara od lokalnih farmera. Slijedi odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Nastavak vožnje za Vinales gdje ćemo imati priliku panoramski razgledati grad prepun šarenih jednokatnica i očaravajuće prirode. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak pripremljen od lokalnih namirnica kod našeg domaćina. Farma se nalazi na predivnom vidikovcu gdje možete slobodno prošetati i uživati u očaravajućim pejzažima. Na ovom izletu posjetit ćemo i indijansku špilju unutar koje teče rječica. Imat ćemo priliku provozati se u brodićem kroz špilju, a kada dođemo na drugu stranu možemo se okrijepiti koktelima na bazi svježe prešane šećerne trske u čijem se spravljanju i sami možete okušati! Slijedi slobodno vrijeme za kupnju suvenira i šetnju prirodom. Izlet završavamo posjetom čuvenom muralu “Mural de la Prehistoria”. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN (14.04.) HAVANA – CANCUN – PLAYA DEL CARMEN
Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Cancun. Po dolasku slijedi organizirani transfer do hotela koji je smješten na Playa Del Carmen. Slobodno vrijeme za odmor i upoznavanje destinacije. Za sve korisne informacije na raspolaganju Vam je pratitelj putovanja. Noćenje.

7. DAN (15.04.) PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA – CENOTE
Nakon doručka predlažemo odlazak do najpoznatijeg arheološkog parka Maja – Chichen Itza. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, najvećeg igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka odlazak do “Cenote” koja je Mayama služila kao rezervoar pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8.DAN (16.04.) PLAYA DEL CARMEN – TULUM I COBA
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u ” Tulum i Coba”. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Ova dva grada se u potpunosti razlikuju, Tulum je grad na visokim stijenama koji ima predivni pogled na Karipsko more, dok Coba je grad koji se nalazi u džungli i imati ćete priliku popeti se na piramidu s lijepim panoramskim pogledom. Nakon lokalnog ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

9.DAN (17.04.) PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES
Nakon doručka predlažemo izlet (fakultativno) na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće lokalni brod za Isla Mujeres. Mogućnost plivanja s dupinima (u ponudi je nekoliko paketa – više informacija u završnom pismu). Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje, a uz nadoplatu možete ići i na vožnju kajakom. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. DAN (18.04.) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – MEXICO CITY
Nakon doručka, slijedi transfer u zračnu luku Cancun i prijava na let za Meksiko City. Po dolasku slijedi doček lokalnog agenta i transfer do hotela 4* u samom središtu grada. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. DAN (19.04.) MEXICO CITY – CITY TURA
Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Slijedi razgled starog povijesnog centra i trga Zocalo, razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače s muralima Diega Riviere. Odlazak na zajednički ručak. Slijedi odlazak do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo, supruga Diega Riviere pripada nadrealističkim slikarima, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne osobnosti feminizma. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na tradicionalnu večeru s “mariachi” predstavom. Noćenje.

12. DAN (20.04.) MEXICO CITY – BAZILIKA GUADALUPE – TEOTIHUACAN
Nakon doručka, predlažemo posjet najvećem svetištu Latino Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe gdje ćemo vidjeti četiri crkve u sklopu svetišta. Nakon kraće pauze za ručak slijedi vožnja do grada Teotihuacan. U gradu možete vidjeti ostatke hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, piramida Sunca i Mjeseca i hodati Avenijom smrti kojom su Azteci vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, moći ćete degustirati tequilu koja se proizvodi od lokalnih kaktusa, te ostala lokalna pića. Nakon slijedi vožnja do lokalne hacijende gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13.DAN (21.04.) MEXICO CITY – ISTANBUL
Nakon doručka, slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul u 09:55h. Obroci tijekom leta.

14. DAN (22.04.) ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul u  09:45h, slijedi nastavak leta u 18:20h za Zagreb. Predviđeni dolazak u Zagreb u 19:25h.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 1.724,18 € /12.990,00 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 1851,60 € /13.950,00 kn

(First minute cijena vrijedi do popunjenosti kapaciteta predviđenog za prodaju po FM cijeni)


U cijenu je uključeno:
– avionske karte Zagreb – Havana , Mexico City – Zagreb u ekonomskoj klasi
– unutarnji let Havana – Cancun – Mexico City
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4*sa uključenim doručkom
– transferi iz zračne luke od/do hotela
– organizacija putovanja i pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

U cijenu nije uključeno:
– zrakoplovne pristojbe 407 € /3.060 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– vizu za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 61 € /456 kn
– jednokrevetna soba 511 € /3.850 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate
– fakultativni izleti i ulaznice za razglede: Havana City tura 62 € /460 kn, Vinales tura 79 € /590 kn, Varadero tura 55 € /410 kn, Chichen Itza i Cenote 101 € /760 kn, Tulum i Coba 91 € /680 kn, Isla Mujeres 105 € /790 kn, Mexico City tura 69 € /520 kn, Bazilika Guadalupe i Teotihuacan 81 € /610 kn

Napomene:
– kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi
– prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju
– za RH državljane nije potrebna viza za Meksiko
– konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

Minimalan broj putnika: 10

Pošalji upit za putovanje