14.11. – 27.11.2024. od 2.150,00 (+ avio takse)

1. DAN (14.11.) ZAGREB – ISTANBUL – MEXICO CITY

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb u 17:45h. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airlines za Istanbul u 19.55h. Po dolasku u Istanbul 00.10 slijedi nastavak leta za Mexico City s polaskom u 02.25h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2. DAN (15.11.) MEXICO CITY

Slijetanje u Mexico city predviđeno je u 08.15h po lokalnom vremenu. Slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4* u centralnom dijelu grada od 14h. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na zajednički ručak. U večernjim satima predlažemo odlazak na Plazu Garibaldi gdje se okupljaju ulični svirači iz Guadalajare. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN ( 16.11.) MEXICO CITY  – CITY TURA

Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Slijedi razgled starog povijesnog centra i trga Zocalo, razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače sa muralima Diega Riviere. Odlazak na zajednički ručak.  Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (17.11.) MEXICO CITY – BAZILIKA GUADALUPE – TEOTIHUACAN

Nakon doručka, predlažemo posjet (fakultativno) najvećem svetištu Latinske Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe, gdje se u sklopu svetišta nalaze četiri crkve. Slijedi vožnja do grada Teotihuacan. Teotihuacan je bio najveća i najutjecajnija metropola na američkom kontinetu, politička, kulturna i gospodarska supersila koju se po značenju može usporediti s Rimskim carstvom. Na ovom arehološkom nalazištu vidjeti ćemo piramidu Sunca i Mjeseca, ostatke hramova, te prošetati Avenijom smrti kojom su Azteci vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, a moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od kaktusa, te ostala autohtona pića. Slijedi posjet hacijendi gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN ( 18.11.) MEXICO CITY – PLAYA DEL CARMEN

Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku i prijava na let za Cancun. Po dolasku doček mjesnog agenta,te slijedi transfer do hotela na Playa del Carmen. Prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN (19.11.) PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA -CENOTE
Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) do Chichen Itza-e, drevnog grada Maya, nekadašneg glavnog grada mayanskog plemena Itza na poluotoku Yucatan. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka obilazak cenote, krške jame, koje su Mayama služile kao rezervoari pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.The information you need to visit Chichén Itzá

7.DAN (20.11.) PLAYA DEL CARMEN – TULUM – COBA
Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na cjelodnevni izlet u gradove Tulum i Coba. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigli Maye, svoj je vrhunac imao kroz 13. i 15. stoljeće, te je uspio preživjeti čak 70 godina španjolske kolonizacije i osvajanja. Njegove ruševine smještene su na 12 m visokim stijenama, odakle puca pogled na Karipsko more. Coba je drevni Mayanski grad koji se nalazi usred džungle, nekada je bio prijestolnica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. Karakterizira ga najviša Mayanska piramida, visoka 42m do čijeg vrha vodi 120 stepenica. Nakon ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.Tulum vodič kroz Budžet i FAQ

8. DAN (21.11.) PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES
Nakon doručka predlažemo izlet (fakultativno) na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće brod za Isla Mujeres. Isla Mujeres se ističe nevjerojatnim tirkiznim morem, te bijelim plažama. Ukoliko vremenske prilike dopuštaju vidjeti ćemo i podvodni muzej. Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.Isla Mujeres, Quintana Roo - Reserva de entradas y tours | GetYourGuide

9.DAN ( 22.11.) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – HAVANA

Nakon doručka, slijedi transfer u zračnu luku Cancun. Prijava na let za Havanu. Po dolasku, slijede carinske formalnosti i transfer do hotele 4* u centru grada. Slobodno vrijeme za šetnju gradom i večeru. Noćenje.

10. DAN (23.11.) HAVANA – CITY TURA

Nakon doručka predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem. Imat ćete priliku uz stručno vodstvo vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani. Nakon ručka slijedi vožnja oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

11.DAN (24.11.) HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA

Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjeta farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu eko farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Things to do in Pinar del Río and Viñales - Horizon Guides

12.DAN ( 25.11.) HAVANA – VARADERO – HAVANA 

Nakon doručka, slobodan dan za vlastite programe. Predlažemo odlazak u Varadero. Slijedi vožnja do Varadera, turističkog mjesta udaljenog 2h vožnje od Havane. Usputno zaustavljanje u mjestu  gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”. Finca Vigia nalazi se u malom radničkim gradiću, San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao živjeti u skromnom gradu, među ribarima. Kuća je izgrađena 1886. od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940. za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayeve smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Slijedi nastavak vožnje prema Varadero. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama . U poslijepodnevnim satima slijedi povratak u Havanu. Slobodno vrijeme.  Noćenje.

13.DAN ( 26.11.) HAVANA – ISTANBUL
Nakon ranijeg doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul. Let sa međuslijetanjem (tehnički stop, putnici ne napuštaju zrakoplov).

14.DAN (27.11.)  ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul u 08:55h, slijedi nastavak leta za Zagreb u 19:00h. Dolazak u Zagreb predviđen je u u 19.05h.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.150,00 € 

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.290,00 € 


U cijenu je uključeno:
– avionske karte Zagreb –Mexico City, Havana – Zagreb u ekonomskoj klasi

– unutarnji let Mexico City – Cancun – Havana

– smještaj na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 4*

– transferi iz zračne luke od/do hotela

– organizacija putovanja i pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Nadoplate:
– zrakoplovne pristojbe 490 €  (obavezno doplata kod prijave)
– jednokrevetna soba 650 €
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate
– izleti i ulaznice za razglede: Mexico city tura 80 € , Bazilika Guadalupe i Teotihuacan 81 € , Chichen Itza i Cenote 110 € , Tulum i Koba 90 €, Isla Mujeres 110 € ,Havana 70 eura,  Vinales 85 eura, Varadero i kuća Hemingwaya 75 eura

-viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 65 eura  (putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju)

Napomene:
– prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, viza za RH državljane nije potrebna
– konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

Pošalji upit za putovanje