29.02., 07.03., 14.03., 21.03., 28.03., 04.04., 11.04., 18.04., 25.04.2020. od 816,29

VRIJEDNOST VIŠE: izravni let u Hurgadu, putovanje u manjim grupama, provjereni hoteli i brodovi, kombinacija kraćeg odmora s razgledima prirodnih, kulturnih i arheoloških nalazišta Egipta, mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba

Polasci subotom iz Ljubljane kroz cijelu godinu

POLASCI: 29.02., 07.03., 14.03., 21.03., 28.03., 04.04., 11.04., 18.04., 25.04.2020.


1. DAN, ZAGREB/LJUBLJANA – HURGADA (let, večera ili all inclusive, noćenje)
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana (mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na izravni zrakoplovni let u Hurgadu. Po dolasku, slijedi prijevoz do hotela. Smještaj, večera i noćenje

2. DAN, HURGADA – ASSUAN (doručak, večera, noćenje)
Doručak. Vožnja preko pustinje u Asuan, grad ljubaznih Nubijaca i mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Asuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo jezero. Ukrcaj na brod, večera i noćenje.

3. DAN, ASUAN (ABU SIMBEL) – KOM OMBO (doručak, ručak, večera, noćenje)
Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. Zbog izgradnje Asuanske brane, kipovi i hramovi su 1968. premješteni 70 m više i 200 m dalje od prvotnoga položaja. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age – Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Večera i noćenje na brodu.

4. DAN, EDFU – ESNA – LUXOR (doručak, ručak, večera, noćenje)
Doručak. Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera i noćenje na brodu.

5. DAN, LUXOR (doručak, ručak, večera, noćenje)
Doručak. U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Večera i noćenje na brodu.

6. DAN, LUXOR – HURGADA (doručak, ručak, večera, noćenje)
Doručak. Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješniji ženski faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi vožnja kroz pustinju u Hurgadu, dolazak u večernjim satima. Večera i noćenje u hotelu.

7. DAN, HURGADA (polupansion ili all inclusive)
Doručak. Vrijeme je za odmor uz Crveno more, u ljetovalištu Hurgada koje je nekoć bilo malo ribarsko naselje, a danas predstavlja živahno ljetovalište brojnih hotela i raznolike turističke ponude. Ljubiteljima mora predlažemo odlazak na fakultativni izlet brodom do koraljnih grebena gdje možete uživati u prekrasnom podvodnom svijetu i na rajskoj plaži otoka Giftun. Osim morskih radosti, mogućnost odlaska po želji na safari terenskim vozilima među pustinjske dine koje skrivaju gostoljubive beduinske tabore. Večera i noćenje u hotelu.

8. DAN, HURGADA – LJUBLJANA/ZAGREB (doručak, let)
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku i prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

29.02.-07.03.2020. : 6.150 kn
07.03.-14.03.2020. : 6.150 kn
14.03.-21.03.2020. : 6.150 kn
21.03.-28.03.2020. : 6.150 kn
28.03.-04.04.2020. : 6.150 kn; GARANTIRANI POLAZAK
04.04.-11.04.2020. : 6.150 kn
11.04.-18.04.2020. : 7.690 kn
18.04.-25.04.2020. : 6.150 kn; GARANTIRANI POLAZAK
25.04.-02.05.2020. : 7.690 kn; GARANTIRANI POLAZAK


Cijena uključuje:
– izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Hurgada – Ljubljana
– prijevoz prtljage: do 23 kg
– zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
– krstarenje brodom po Nilu (brod 5* deluxe) na bazi punog pansiona
– hotelske usluge prema programu putovanja (hoteli 4* na osnovi all inclusive usluge u Hurgadi)
– sve razglede prema programu i ulaznice
– lokalnog vodiča na engleskom jeziku i hrvatsko/slovenskog pratitelja
– trošak organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:
obavezna doplata za vizu i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci: 230 kn (plaćanje prilikom rezervacije)
– obavezna doplata za napojnice (također i za djecu): 45 Eur (plaćanje na licu mjesta)
– doplata za manji broj putnika (do 15): 390 kn
– doplata za hotel 5* u Hurgadi na osnovi all inclusive usluge: 230 kn
– doplatu za jednokrevetnu sobu/kabinu 4*: 890 kn
– doplatu za jednokrevetnu sobu/kabinu 5*: 960 kn
– doplata za all inclusive na brodu: 890 kn
– povratni prijevoz Zagreb – zračna luka Ljubljana – Zagreb: 349 kn
– osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo).

Fakultativni izleti (plaćanje na licu mjesta):
– Abu Simbel s autobusom: 120 Eur
– Nubijsko selo: 32 Eur
– kočije u Luxoru: 38 Eur

Popusti: 20% popusta za dijete (do 12 godina) na dodatnom krevetu u sobi s 2 odrasle osobe

Zračna luka: Ljubljana
Polazak:  Sub.: 19:30 – 00:30
Slijetanje:  Ned. Ljubljana – Hurgada

Povratak:  Sub.: 15:00 – 18:15
Hurgada – Ljubljana

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće. Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

KORISNE INFORMACIJE – EGIPAT:
Službeno ime: Arapska Republika Egipat
Površina: 1.001.450 km2
Geografski položaj: sjeveroistočna Afrika
Broj stanovnika: 74.718.797 (2003.)
Glavni grad: Kairo
Službeni jezik: arapski, a u turističkim krajevima govori se engleski i njemački
Religija: islam (90% muslimani, 9% koptski kršćani, 1% ostali).
Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: Egipatska funta, 1EGP ≈ 0,86 HRK, 1 HRK ≈ 1,15 EGP; 1 EUR ≈ 8,71 EGP; 1 USD ≈ 6,2 EGP
Novac preporučamo mijenjati u hotelima ili na brodu. Nemojte mijenjati novac na ulici.
Klima: suptropska pustinjska klima, no u uskom obalnom pojasu i na sjeveru prevladava sredozemna. Prosječne temperature prosinac/siječanj: Kairo 15°C; Hurgada 17°C – temperatura mora 22°C
Odjeća i obuća: Zbog čestih velikih razlika u temperaturi između dana i noći predlažemo višeslojno odijevanje. Obvezno ponijeti topliju odjeću za večeri te ljetnu i proljetnu garderobu za dan. Kratki rukavi su najčešće sve što je potrebno tijekom dana, ali hotel ili brod se napuštaju ujutro (kada je hladnije) pa je korisno iznad kratkih rukava imati i neki topliji odjevni predmet dugih rukava. Za vrijeme boravka na otvorenom svakako zaštitite glavu od sunca!  Udobna sportska obuća (tenisice i sl.).
Kupovina: u trgovinama i na bazarima nude se tradicionalni proizvodi od alabastera, zlata i drveta, proizvodi od kože, tepisi, svitci papirusa, ružino ulje, začini i razni suveniri. Običaj nalaže da se pri kupnji trebate cjenkati.
Hrana: egipatska kuhinja se u velikoj mjeri oslanja na jela od povrća. Iako kuhinja u Aleksandriji i priobalnom dijelu Egipta ima tendenciju korištenja ribe i drugih morskih plodova, ipak se većina egipatske kuhinje temelji na namirnicama koje rastu iz zemlje. Neki smatraju da je koshari (mješavina riže, leće, i makarona) nacionalno jelo, a jedno od najpopularnijih jela je ful medames (jelo od sušenog boba). Bob se također koristi i za pripremanje falafela, jela koje je izvorno nastalo u Egiptu i proširilo se na druge dijelove Bliskog Istoka.
Piće: preporuča se konzumacija pića pakiranih u bocama, ne koristiti led, a alkoholna pića se mogu konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
Pozivni broj zemlje: +20
Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Napojnice: napojnica za izvršenu uslugu nepisano je pravilo. Mala pažnja osigurat će Vam prvorazrednu uslugu tijekom boravka.
Cijepljenje: nije potrebno.
Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske, dobiva se pri ulasku u Egipat. Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Egipat i mora imati jednu praznu stranicu za vizu. Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju putovnice.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15

ŠIFRA ARANŽMANA: GoNiliHurgada8D0082020

Pošalji upit za putovanje