29.12.2019.-01.01.2020. od 3.290,00 kn (+ avio takse)

Kopenhagen, Nova godina

VRIJEDNOST VIŠE: Hotel u centru grada!

Termin putovanja: 29.12.2019. – 01.01.2020.                                                                   GARANTIRANI POLAZAK

1.DAN 29.12.2019. / ZAGREB – KOPENHAGEN
Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu, te direktan let za Kopenhagen u 08:45h. Po slijetanju u 10:40h, transfer autobusom do grada. Panoramski razgled znamenitosti predočit će nam ljepotu Palače Christiansborg iz 18. st., današnjeg danskog parlamenta, gradske vjećnice, nove Carlsbergerove gliptoteke, nacionalnog muzeja, stare burze, danskog kraljevskog kazališta, zimske rezidencije kraljevske obitelji – palače Amelienborg, lučke četvrti. Smještaj u hotel i kratki odmor. Kopenhagen, star preko 850 godina jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. Grad je prepun crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima, ali i kafićima i restoranima. Na ulicama nad autima prevladavaju pješaci i biciklisti. Krećemo u šetnju prema gradskoj jezgri. Ubrzo ćete vidjeti kako je lako zavoljeti ovaj grad i njegove opuštene stanovnike. Šetnju ćemo završiti u Nyhavn-u najpitoresknijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN 30.12.2019. / KOPENHAGEN
Doručak. Razgled grada započinjemo bezvremenskim okruglom kulom (Rundetårn). Kralj Christian IV sagradio ju je kao zvjezdarnicu 1642. i glasi za najstariju u Europi, a s nje se pruža prekrasan pogled na grad. Krećemo prema srcu metropole, pješačkoj zoni, ulici Störget, najpoznatijoj gradskoj šetnici, prepunoj dizajnerskih, ali i svakodnevnih dućana. Slobodno kraće vrijeme, nakon kojeg ćemo izbliza pogledati dvorac Christiansborg. Šetnja ili plovidba zavojitim kanalima prema poznatom simbolu Kopenhagena – Morskoj sireni iz bajke danca Hansa K. Andersena, te dvorcu Amalienborg, gdje živi i popularni kraljevski par – Mary, nekada obična australka, a sada princeza i princ Frederik sa svojom djecom. U blizini se nalazi i Kastellet, u sjevernoj Europi najbolje očuvana i kanalima okružena otok utvrda u obliku pentagrama. Nastavljamo razgled obilaskom dvorca Rosenborg, doma danskih kraljeva od početka 17. st. (ulaz u dvorac moguć od 10 h -16 h, okvirna cijena ulaznice 115 DKK, nije uključeno). Slobodno vrijeme. Predlažemo posjet Nacionalnom muzeju (otvoren do 17 h), gdje je vjerno predočeno kulturno nasljeđe Danske. Noćenje u hotelu.

3. DAN 31.12.2019. / KOPENHAGEN – fakultativni izlet u MALMO (Švedska)
Doručak. Za današnji dan imamo više prijedloga, ovisno o vašim željama i interesima.
Za one koji žele ostati u Kopenhagenu, grad će vam uvijek ponudi više. Predlažemo posjet Christianiji, „slobodan grad“ unutar Copenhagena, u biti komunu proglašenu slobodnim gradom od njegovih stanovnika još 1970 god. Uz gomilu priča koje ćete čuti, od kojih se još mnoge vode, ovo je nezaobilazno mjesto za fotografiranje. Možda ste zaljubljenik u umjetnost, pa će Vam posjet Ny Carlsberg Glyptoteci biti prava poslastica uživajući u djelima stare umjetnosti i klasika poput Gauguina, Degasa ili Rodina (prema informaciji od svibnja 2019. otvoreno 31.12.2019. od 11h -16h)
Malmö, Švedska; izlet koje će mnoge impresionirati samim putovanjem, upravo zbog mosta Öresund. Impozantan u svakom pogledu, most povezuje Dansku i Švedsku i najdulji je cestovno-željeznički most u Europi. Kako ne bi ometao zračni promet zračne luke Kopenhagen koja je u neposrednoj blizini i kako bi omogućio nesmetani prolazak brodova prvi dio puta vodi vas tunelom ispod mora. Sjednete li na vlak u Kopenhagenu, za 35 minuta izaći ćete u centru trećeg po veličini švedskog grada Malma. Grad je do 17. st. pripadao Danskoj i bio je strateška tvrđava za kontrolu plovidbe brodova, a danas ima jedno od najvećih brodogradilišta u svijetu. Od modernih atrakcija ističe se vijugasti neboder Turning Torso, sa svojih 190 m visine druga po visini stambena zgrada u Europi i najviša zgrada u Švedskoj. Po povratku predlažemo odlazak na zajedničku večeru ili odlazak u blještavi zabavni park Tivoli, park „otac“ svih parkova, još iz davne 1843., s 4,5 milijuna posjetitelja na godinu drži 2. mjesto odmah iznad pariškog Disneylanda. Park je otvoren do 00:30h (prema informaciji od svibnja 2019. otvoreno 31.12.2019.) SRETNA NOVA GODINA!

4. DAN 01.01.2020 / KOPENHAGEN – ZAGREB
Doručak. Nakon doručka transfer do zračne luke. Let zrakoplova za Zagreb u 11.20. Dolazak u Zagreb predviđen oko 13.10.


Posebna ponuda za uplate do 30.11.2019.: 3.290 kn
First minute po osobi: 3.490 kn
Redovna cijena po osobi: 3.790 kn


Cijena uključuje:
– prijevoz zrakoplovom prijevoznika Croatia Airlines Zagreb-Kopenhagen-Zagreb
– smještaj u dvokrevetnim standard sobama u hotelu Cabinn City u centru Kopenhagena (https://www.cabinn.com/en/hotels/cabinn-city-hotel/) na osnovi 3 noćenja s doručkom
– pratitelja putovanja
– transfer od zračne luke u Kopenhagenu do hotela i natrag
– panoramski razgled grada autobusom
– pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
– doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)
– preporučamo doplatu komfornije sobe tipa Commodore: 300 kn po osobi
– doplatu za jednokrevetnu sobu – 890 kn
– ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
– fakultativne izlete:
–      – Izlet u Malmo u pratnji vodiča: 40 Eur
–      – Vožnja kanalima (ca 1h): 17 Eur
–      – Večera i doček Nove Godine u restoranu: 120 Eur (okvirna cijena)
– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće,dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
– putno zdravstveno osiguranje

Trokrevetne sobe: rezervacija trokrevetne sobe moguća, popust za 3 osobu 200 kn

VREMENA LETA:
–    – OU 480 29DEC ZAGCPH 0845 1040
–    – OU 481 01JAN CPHZAG 1120 1310

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Minimalan broj putnika: 21

Šifra aranžmana: GoKopenhagenNG4D0052019

Pošalji upit za putovanje