23.10.-03.11.2024 od 1.890,00 (+ avio takse)

1.dan (23.10.) Zagreb – Istanbul – Panama
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb, 2h prije polijetanja zrakoplova. Prijava i ukrcaj na let aviokompanije Turkish Airlines u 08.55h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.15h. Nastavak leta za Panamu u 14.20h. Obroci tijekom leta. Dolazak u Panamu je predviđen u 20.05h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih graničnih formalnosti transfer do hotela. Prijava u hotel. Noćenje.

Archivo:Panama City Skyline 2015.jpg - Wikipedia, la enciclopedia libre2.dan (24.10.) Panama City
Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Panama City je živ, kozmopolitski grad, glavni grad Republike Paname. Posjet ćemo započeti Starom Panamom gdje se nalaze monumentalne ruševine povijesnog kompleksa prvog španjolskog grada koji je na osnovao Pedro Arias de Avila 1519. godine kao prvo europsko naselje na pacifičkoj obali Amerike. Panama je bila jedno od glavnih postaja trgovačkih puteva u povijesti američkog kontinenta, kroz koje je prolazila većina zlata i srebra iz Amerike za Španjolsku. Nastavljamo kroz povijesno središte modernog grada, Casco Antiguo ili Casco Viejo gdje  se nalazi mješavina arhitektonskih stilova, a oko 800 građevina odražava razne kulturne utjecaje: španjolske, karipske, francuske i kolonijalne. Naš obilazak završavamo s posjetom čuvcenom Panamskom kanalu, žili kucavici pomorskog svijeta, prolazu koji je spojio dva oceana, čija je gradnja bila daleko najveći poduhvat tog vremena, a i danas se smatra jednim od čuda industrijskog svijeta. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

There Are No Wrong Turns When Discovering Panama City | MONTECRISTO3.dan (25.10.) Panama City – Embera Village

Nakon doručka predlažemo izlet u Embera Village. Put nas vodi duboko u džunglu gdje ćemo kanuima doći do sela ovog domorodačkog stanovništa. Otkriti ćemo o kulturi štovanja predaka, načinu života domorodačkih naroda s ovih područja, te isprobati lokalne specijalitete. Povratak u Panamu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.Embera Indian Indigenous Village Tour from Panama City 2023

4.dan (26.10.) Panama – Medellin (Kolumbija)
Nakon doručka odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke, prijava na let za Medellin. Po dolasku u Medellin, nakon obavljenih graničnih formalnosti,  transfer autobusom do hotela u Medellinu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo šetnju s pratiteljem putovanja do ulice u kojoj se nalaze brojni barovi i restorani. Povratak u hotel. Noćenje.

Medellín Travel Guide
5.dan (27.10.) Medellin city tura i Communa 13
Nakon doručka predlažemo obilazak (fakultativno) Medellina. Medellin, grad vječnog proljeća, danas najinovativniji grad Latinske Amerike. Njegova nedavna prošlost je bilo usko vezana uz djelovanje Pabla Escobara i sukobljavanje narko kartela. Posljednjih 20 godina Medellin je doživio drastične promjene, inovativni program urbanog razvitka pretvorio je Medellin iz najopasnijeg grada na svijetu u moderni primjer urbane transformacije. Razgled ćemo započeti posjetom  s trgom Botero, gdje se nalazi otvorena izložba Kolumbijskog umjetnika Feranada Botera čije su neobične skulpture postale zaštitni znak grada. Slijedi vožnja žičarom do Santo Dominga, nekoć ozloglašene četvrti. Nakon ručka obilazak četvrti Comuna 13, koja je godinama bila poznata po sukobima narko kartela, policijskim racijama i ilegalnoj trgovini. Izgrađena na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po graffitima, uličnim umjetnicima i njihovim preformansima. Povratak u hotel. Noćenje.

Medellín: Comuna 13 District Tour with Cable Car Ride | GetYourGuide

6.dan (28.10.) Medellin – Guatape i stijena Peñol
Nakon doručka predlažemo obilazak istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Stijena Peñol jedna je od najspektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Na 200 metara visoku monolitnu stijenu možete se popesti po 740 stepenica i uživat u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Selo Guatape je poznato po svojim kućama dekoriranih živim bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina gradnjom brane. Vožnja brodom po jezeru. Povratak u Medellin u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Piedra Del Penol (Guatape) - All You Need to Know BEFORE You Go
7.dan (29.10.) Medellin – Coffe tura – Cartagena
Nakon doručka odjava iz hotela, predlažemo (fakulativno) obilazak plantaže kave. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kave. Upoznati ćemo Kolumbijsku kulturu kave kroz lokalnu farmu nedaleko Medellina, te saznati kako teče proces “od grma do šalice”. U poslijepodnevnim satima transfer autobusom do zračne luke, te prijava na let za Cartagenu. Po dolasku u Cartagenu transfer do hotela u predjelu Bocagrande. Slobodno vrijeme. Noćenje.

How Colombian coffee growers are adapting to a changing climate
8.dan (30.10.) Cartagena
Poslije doručka predlažemo obilazak Cartagene. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533 godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Vidjeti ćemo utvrdu San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do najviše točke grada, odakle puca prekrasan pogled. A za kraj ostavljamo posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine, te čuti zanimljive priče i legende o povijesti grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

What to Do in Bocagrande | Cartagena VIP

9.dan (31.10.) Cartagena – slobodan dan
Nakon doručka slobodno vrijem za vlastito istraživanje prekrasne Cartagene. Preporučamo kupanje na pješčanim plažama ili šetnju kroz povijesni dio grada koji vrvi malim galerijama, restoranima i barovima. Noćenje.

The Aristic Barrio Of Getsemani, Cartagena - The City Lane
10. dan (01.11.) Cartagena – Bogota
Nakon doručka odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke, te prijava na let za Bogotu. Po dolasku transfer do hotela. Predlažemo šetnju s pratiteljem putovanja do predjela gdje se nalaze brojno restorani, barovi i shopping centri.Povratak u hotel. Noćenje.

Where to Stay in Bogotá: The Best Neighborhoods for Your Visit
11.dan (02.11.) Bogota City tura
Nakon doručka predlažemo razgled Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s planine Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Nakon ručka istražiti ćemo Plaza de Bolivar, Palaču pravde, Predsjedničku palaču i prošetati među starim kolonijalnim kućama koje su oblikovale povijest grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje

Bogota, Colombia 2023: Best Places to Visit - Tripadvisor12.dan (03.11.)  Bogota – Istanbul
Nakon  doručka  slobodno vrijeme, odjava iz hotela oko podneva, te trasfer do zračne luke. Prijava na let za Istanbul u 16.25h. Noćni let s jednim tehničkim stopom. Putnici ne napuštaju zrakoplov. Obroci tijekom leta.

13.dan (04.11.)  Istanbul – Zagreb
Dolazak u Istanbul u 16.30h po lokalnome vremenu, nastavak leta za Zagreb u 19.00h. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.05h.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.890,00 € + avio takse

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: : 2.050,00 € + avio takse


U cijenu je uključeno :
– avionska karta Zagreb – Panama, Bogota – Zagreb
– unutarnji letovi: Panama – Medellin, Medellin – Cartagena, Cartagena – Bogota
– smještaj u dvokrevetnim sobama 4* na bazi noćenja s doručkom u  Panami i Kolumbiji
– transferi iz zračne luke od/do hotela
– organizacija putovanja
– pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Nadoplate:
– zrakoplovne pristojbe  395,00 eur (obavezno kod prijave)
– jednokrevetna soba 610,00 eur
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti 48h nakon prve uplate)
– izleti i ulaznice za razglede: Panama City tura, Embera Village, Medellin City tura, Guatape i Penol, Coffee tura, Cartagena City tura, Bogota City tura,  – cijene uskoro!

Minimalni broj putnika: 15

Napomene:

– kalkulacije cijena su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija zaključno sa 19.04.2024., konačne cijene će svi prijavljeni putnici dobiti u završnom pismu kada dobijemo potvrde lokalnih agencija.
– izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
– putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
– za državljane RH nije potrebna viza za Kolumbiju i Panamu

 

Pošalji upit za putovanje