26.12 - 08.01.2020. od 13.850,00 kn / 1.838,33 (+ avio takse)

NOVA GODINA KOLUMBIJA I PANAMA

 26.12. – 08.01.2020.

MJESTA POSJETA: Bogota, Cartagena, Medellin, Nacionalni park Tayrona, Guatape, Panama 

1.dan (26.12.) Zagreb – Istanbul
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb, 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava i ukrcaj na let aviokompanije Turkish airways u 20.00h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10h. Nastavak leta za Bogotu u 02.05h. Noćni let.

2.dan (27.12.) Bogota – City tura
Dolazak u Bogotu predviđen je u 08.25h. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela (prijava u hotel moguća je u poslijepodnevnim satima). Nakon kraćeg odmora predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s brda Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Nakon ručka posjetit ćemo sjeverni dio Bogote. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Slikovni rezultat za bogota city

3. dan (28.12.) Bogota-Medellin
Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Prijava i ukrcaj na let za Medellin. Po dolasku u Medellin slijedi transfer do hotela. U poslijepodnevnim satima predlažemo (fakulativno) obilazak plantaže kave. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kave. Upoznati ćemo Kolumbijsku kulturu kave kroz lokalnu farmu nedaleko Medellina, te saznati kako teče proces “od grma do šalice”. Povratak u hotel. Noćenje.

The Palace of Culture in Botero Plaza, Medellin, now a civilised hub of museums, walking tours, shops and cafés

4.dan ( 29.12) Medellin – City tura

Povezana slika

Nakon doručka predlažemo obilazak (fakultativno) Medellina. Medellin, grad vječnog proljeća, danas najinovativniji grad Latinske Amerike. Njegova nedavna prošlost je bilo usko vezana uz djelovanje Pabla Escobara i sukobljavanje narko kartela. Posljednjih 20 godina Medellin je doživio drastične promjene, inovativni program urbanog razvitka pretvorio je Medellin iz najopasnijeg grada na svijetu u moderni primjer urbane transformacije. Razgled ćemo započeti posjetom “Pueblito Paisa”, te nastaviti s trgom Botero, gdje se nalazi otvorena izložba Kolumbijskog umjetnika Fernada Botera čije su neobične skulpture postale zaštitni znak grada. Slijedi vožnja žičarom do Santo Dominga, nekoć ozloglašene četvrti. Nakon ručka obilazak četvrti Comuna 13, koja je godinama bila poznata po sukobima narko kartela, policijskim racijama i ilegalnoj trgovini. Izgrađena na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po graffitima, uličnim umjetnicima i njihovim preformansima. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (30.12.) Medellin – Guatape i stijena PeñolPovezana slika

Nakon doručka predlažemo(fakultativno) obilazak istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Stijena Peñol jedna je od najspektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Na 200 metara visoku monolitnu stijenu možete se popesti po 740 stepenica i uživat u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Selo Guatape je poznato po svojim kućama dekoriranih živim bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina gradnjom brane.

Povezana slika6.dan (31.12.) Medellin – Cartagena
Nakon doručka transfer do aerodrome. Prijava i ukrcaj na let za Cartagena. Transfer do hotela. Po dolasku u predlažemo (fakultativno) obilazak Cartagene. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533 godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine, te čuti zanimljive priče i legende o piratima. Prijava u hotel. Pripreme za doček Nove godine. Zabava !

Povezana slika

07. dan (01.01.) Cartagena – Santa Marta
Nakon doručka slijedi transfer do Santa Marte. Dolazak u Santa Martu u poslijepodnevnim satima. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

08. dan (02.01.) Santa Marta – Tayrona
Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak najljepšeg nacionalnog parka u Kolumbiji, park Tayrona. Park je poznat po nestvarno lijepim bijelim plažama, tirkiznom moru i tropskim šumama. Obilazak nacionalnog parka pješice, te šetnja kroz tropske šume do najatraktivnijih plaža. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

Slikovni rezultat za santa marta colombia

09.dan (03.01.) Santa Marta
Nakon doručka slobodno vrijeme za kupanje i uživanje na plaži. Noćenje.

10.dan (04.01.) Santa Marta – Panama City
Nakon doručka transfer do zračne luke. Prijava i ukrcaj na let za Panama City. Nakon graničnih formalnosti transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Slikovni rezultat za panama city

11. dan (05.01.) Panama City

Slikovni rezultat za panama canal

Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Panama City je živ, kozmopolitski grad, glavni grad Republike Paname. Posjet ćemo započeti Starom Panamom gdje se nalaze monumentalne ruševine povijesnog kompleksa prvog španjolskog grada koji je na osnovao Pedro Arias de Avila 1519. godine kao prvo europsko naselje na pacifičkoj obali Amerike. Panama je bila jedno od glavnih postaja trgovačkih puteva u povijesti američkog kontinenta, kroz koje je prolazila većina zlata i srebra iz Amerike za Španjolsku. Nastavljamo kroz povijesno središte modernog grada, Casco Antiguo ili Casco Viejo gdje  se nalazi mješavina arhitektonskih stilova, a oko 800 građevina odražava razne kulturne utjecaje: španjolske, karipske, francuske i kolonijalne. Naš obilazak završavamo s posjetom Panamskom kanalu, žili kucavici pomorskog svijeta, prolazu koji je spojio dva oceana, čija je gradnja bila daleko najveći poduhvat tog vremena, a i danas se smatra jednim od čuda industrijskog svijeta. Povratak u hotel. Noćenje. 

12.dan (06.01.) Panama City
Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada ili uživanje na plaži. Noćenje.

Povezana slika

13.dan (07.01) Panama City – Istanbul
Nakon doručka transfer na aerodrom, prijava i ukrcaj na let za Istanbul u 13.00 sati.

14.dan (08.01) Istanbul – Zagreb
Dolazak u Istanbul , nastavak leta za Zagreb. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.05 sati.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 13.850,00 kn

Redovna cijena : 14.950,00 kn


U cijenu je uključeno :
– avionska karta Zagreb – Bogota , Panama – Zagreb
– unutarnji letovi: Bogota – Medellin, Medellin – Cartagena, Santa Marta – Panama City
– smještaj u dvokrevetnim sobama 4* na bazi noćenja s doručkom
– transferi iz zračne luke od/do hotela
– organizacija putovanja
– pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Nadoplate:
– zrakoplovne pristojbe 2.980,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– jednokrevetna soba 2.930,00 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti 48h nakon prve uplate)
– izleti i ulaznice za razglede:
– Bogota city tura s uključenim ručkom 430 kn
– Medellin city tura s uključenim ručkom 510 kn
– Medellin coffee tura 525 kn
– Guatapé i Peñol s uključenim ručkom 590 kn
– Tayrona nacionalni park s uključenim ručkom 860 kn
– Cartagena city tura s uključenim ručkom 420 kn
– Panama City tura ( čekamo potvrdu cijene)

Minimalni broj putnika: 15

Napomene:
– izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
– putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
– za državljane RH nije potrebna viza za Kolumbiju i Panamu

Raspored letova:
26DEC ZAGRE ISTANBUL 2000 0010
27DEC ISTANBUL BOGOTA 0205 0825
07JAN PANAMA ISTANBUL 1300 0955
08JAN ISTANBUL ZAGREB 1855 1905

 

Pošalji upit za putovanje