18.01 - 29.01.2020. od 10.950,00 kn (+ avio takse)

PROGRAM PUTOVANJA: 18.01-29.01.2020.

MJESTA POSJETA: Bogota, Medellin, Guatape, Cartagena, Santa Marta, Nacionalni park Tayrona

1.dan (18.01)  Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb, 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava i ukrcaj na let aviokompanije Turkish airways u 20.00h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10h. Nastavak leta za Bogotu u 02.05h.

2.dan (19.01) Bogota – City tura

Dolazak u Bogotu predviđen je u 08.25h. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela (prijava u hotel moguća je u poslijepodnevnim satima). Nakon kraćeg odmora predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s planine Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Nakon ručka posjetit ćemo sjeverni dio Bogote. Povratak u hotel. Noćenje.

Slikovni rezultat za bogota city

3. dan (20.01) Bogota-Medellin

Povezana slikaNakon doručka slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Prijava i ukrcaj na let za Medellin. Po dolasku u Medellin slijedi transfer do hotela. U poslijepodnevnim satima predlažemo (fakultativno) obilazak plantaže kave. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kave. Upoznati ćemo Kolumbijsku kulturu kave kroz lokalnu farmu nedaleko od Medellina, te saznati kako teče proces “od grma do šalice”. Imati ćete priliku napraviti svoju vlastitu kavu te je ponijeti kući. Povratak u hotel. Noćenje.The Palace of Culture in Botero Plaza, Medellin, now a civilised hub of museums, walking tours, shops and cafés

4.dan (21.01) Medellin – City tura

Povezana slikaNakon doručka predlažemo obilazak (fakultativno) Medellina. Medellin, grad vječnog proljeća, je danas najinovativniji grad Latinske Amerike. Njegova nedavna prošlost je bilo usko vezana uz djelovanje Pabla Escobara i sukobljavanje narko kartela. Posljednjih 20 godina Medellin je doživio drastične promjene, inovativni program urbanog razvitka pretvorio je Medellin iz najopasnijeg grada na svijetu u moderni primjer urbane transformacije. Razgled ćemo započeti posjetom “Pueblito Paisa”, te nastaviti s trgom Botero, gdje se nalazi otvorena izložba Kolumbijskog umjetnika Fernada Botera čije su neobične skulpture postale zaštitni znak grada. Slijedi vožnja žičarom do Santo Dominga, nekoć ozloglašene četvrti. Nakon ručka obilazak četvrti Comuna 13, koja je godinama bila poznata po sukobima narko kartela, policijskim racijama i ilegalnoj trgovini. Izgrađena na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po graffitima, uličnim umjetnicima i njihovim performansima. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (22.01.) Medellin – Guatape i stijena Peñol

Povezana slika

Nakon doručka predlažemo(fakultativno) obilazak istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Stijena Peñol jedna je od najspektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Na  200 metara visoku monolitnu stijenu možete se popesti po 740 stepenica i uživat u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Selo Guatape je poznato po svojim kućama dekoriranih  bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina gradnjom brane. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan (23.01.) Medellin – Cartagena 

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polijetanje zrakoplova za Cartagenu. Po dolasku transfer do hotela. Noćenje.

Povezana slika

7.dan (24.01) Cartagena – Santa Marta

Povezana slika

Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak Cartagene. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja  Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine, te čuti zanimljive priče i legende o piratima. U poslijepodnevnim satima transfer do Santa Marte. Santa Marta je turističko središte na karipskoj obali. Transfer do hotela, prijava u hotel. Noćenje.

8.dan (25.01) Santa Marta – Tayrona

Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak najljepšeg nacionalnog parka u Kolumbiji, park Tayrona. Park je poznat po nestvarno lijepim bijelim plažama, tirkiznom moru i tropskim šumama. Obilazak nacionalnog parka pješice, te šetnja kroz tropske šume do najatraktivnijih plaža. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.Slikovni rezultat za santa marta colombia

9.dan (26.01) Santa Marta

Nakon doručka slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

10.dan (27.01.) Santa Marta – Bogota

Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava za let i polijetanje zrakoplova za Bogotu. Dolazak u Bogotu, transfer do hotela, prijava u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

11.dan (28.01.) Bogota – Istanbul

Nakon doručka transfer u zračnu luku. Prijava i ukrcaj na let za Istanbul u 09.45 sati.

12.dan (29.01.) Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul , nastavak leta za Zagreb. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.05 sati.

_____________________________________________________________________

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi : 10.950,00 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi : 11.950,00 kn

____________________________________________________________________

U cijenu je uključeno : 

 • – avionska karta Zagreb – Bogota – Zagreb
 • – unutarnji letovi:  Bogota – Medellin, Medellin – Cartagena, Santa Marta – Bogota
 • – smještaj u dvokrevetnim sobama 4* na bazi noćenja s doručkom
 • – transferi iz zračne luke od/do hotela
 • – organizacija putovanja
 • – pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Nadoplate:

 • – zrakoplovne pristojbe 2.980,00kn  (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 • – jednokrevetna soba 2.690,00 kn
 • – putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti 48h nakon prve uplate)
 • – izleti i ulaznice za razglede:
 • – Bogota city tura s uključenim ručkom 430 kn
 • – Medellin city tura s uključenim ručkom 510 kn
 • – Medellin coffee tura 525 kn
 • – Guatapé i Peñol s uključenim ručkom  590 kn
 • – Tayrona nacionalni park s uključenim ručkom 860 kn
 • – Cartagena city tura s uključenim ručkom 420 kn

Napomene:

 • – izleti se bookiraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
 • – putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
 • – za državljane RH nije potrebna viza za Kolumbiju

Raspored letova:

18JAN  ZAGREB  ISTANBUL  2000 0010

19JAN  ISTANBUL BOGOTA  0205 0825

28JAN  BOGOTA ISTANBUL 0945 0955

29JAN  ISTANBUL ZAGREB  1855 1905

Pošalji upit za putovanje