26.08.-05.09. 2020. od 1.153,43 (+ avio takse)

Kina – 11 dana

Termin putovanja: 26.08.-05.09. 2020.

Vrijednost više: odlični hoteli 4* i 5* u centru grada, polupansion, uključena večera “pekinška patka”, prijevoz Emirates aviokompanijom


Program putovanja:

1. DAN /26.08.// Zagreb – Dubai

Sastanak sudionika putovanja u Zračnoj luci Zagreb, 120 min prije polaska  zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let avio kompanije Emirate Airlines u 15.35 sati za Dubai. Po dolasku u Dubai u 23.05h nastavak leta za Peking.

2.DAN /27.08.// Dubai – Peking

Slikovni rezultat za beijing

 Dolazak u Peking predviđen je u 15.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih graničnih formalnosti doček lokalnog agenta te smještaj u hotel centralnom djelu Pekinga. Nakon kraćeg odmora odlazak na večeru u tradicionalan kineski restoran u kojem se poslužuje najpoznatiji kineski specijalitet – Pekinška patka. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN /28.08.// Peking – Kineski Zid – Grobnice Ming

 Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet do jednog od svjetskih čuda, Velikog kineskog zida, najveće građevine na svijetu. Zid je građen tokom punih 20. stoljeća kao obrana od čestih upada nomada sa sjevera. 1987 godine uvršten je na UNESCO-ovu listu svjetske baštine. Nakon zida posjetiti ćemo carske grobnice dinastije Ming, te prošetati uzduž Svetog Puta s divovskim mramornim životinjskim i ljudskim likovima koji čuvaju grobnice careva dinastije Ming. Na povratku u Peking kraće zaustavljanje za fotografiranje kod „Ptičjeg gnijezda“ i „Vodene Kocke“, stadiona napravljenih za potrebe Olimpijskih igara 2008. godine. Večera. U večernjim satima predlažemo šetnju po jednoj od najatraktivnijih ulica Pekinga – Wangfujing, u kojoj se osim klasičnih trgovina nalazi i atraktivna tržnica na kojoj možete isprobati neke od kineskih specijaliteta kao što su: morske zvijezde, pržene škorpione, skakavce, dudove svilce i ostale neobične delicije. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

Slikovni rezultat za great wall of china

4. DAN /29.08.// Peking – Xi’an (noćni vlak)

Slikovni rezultat za beijing temple of heaven

Nakon doručka napuštamo hotel u Pekingu te odlazimo na razgled grada. Dan ćemo započeti odlaskom do najvećeg trga na svijetu – Tianannmen, koji zauzima oko 40 ha površine, a osim povijesnih događaja poznat je po tome što se na njemu nalazi muzolej Mao Ze Tunga. Nastavljamo s razgledom Zabranjenog grada, carske palače koja se sastoji od 9.999 soba, a služila je kao prijestolnica carevima dinastije Ming i Qing. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni, okružuju ga purpurni zidovi i zlatni krovovi, a u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Slijedi odlazak do Nebeskog Hrama-oltara gdje je car prinosio žrtvu bogovima. U poslijepodnevnim satima vožnja do Ljetne palače, vrtne rezidencije posljednje Kineske dinastije, te šetnja uz jezero Kuming. Večera u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava na vlak za Xi’an. Vožnja noćnim vlakom turističke klase u spavaćim kolima sa 4 ležaja. Vožnja traje cca 12h.

5. DAN /30.08.// Xi’an

Dolazak u Xi’an u jutarnjim satima. Doručak u hotelu. Nakon doručka posjetit ćemo lokalitet u okolici grada gdje je pronađena čuvena vojska od terakote. Vojska je napravljena kako bi čuvala grobnicu prvog Kineskog cara Qin Shi Huang Di-a. Do sada je pronađeno više od 8000 skulptura od terakote i bronce koji su napravljeni u prirodnoj veličini kako bi čuvali cara u njegovom zagrobnom životu. Povratak u Xi’an, prijava u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

Slikovni rezultat za xian terracotta

6.DAN /31.08.// Xi’an – Hangzhou (zrakoplovom)

Slikovni rezultat za xi'an

Nakon doručka razgled grada Xi’an-a. Kao jedan od najstarijih gradova u kineskoj povijesti, Xi’an je jedan od četiri stara glavna grada Kine jer je bio prijestolnica (pod različitim imenima) u vrijeme nekih od najvažnijih kineskih dinastija tijekom kineske povijesti. Xi’an je bio istočna polazna, odnosno završna točka Puta svile.  Odlazak do centralnog dijela Xi’an, vožnja uz gradske zidine, te posjet džamiji i muslimanskoj četvrti. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Nastavljamo do Pagode velike divlje guske, važnog budističkog središta, okruženog modernim parkom s fontanama. U poslijepodnevnim satima prijava na let za Hangzhou. Dolazak u Hangzhou u večernjim satima. Večera. Prijava u hotel. Noćenje.

7.DAN /01.09.// Hangzhou

Slikovni rezultat za hangzhou

Nakon doručka obilazak Hangzhoua. Hangzhou je postao slavan kao južni kraj Velikog kanala i bio je jedan od najpoznatijih i najnaprednijih gradova u Kini. A u 13. stoljeću Marko Polo je napisao: „To je bez sumnje najljepši i najbolji grad na svijetu“. Razgled pagode Šest harmonija, posjet hramu Lingyin, a provozat ćemo se i čamcem po biseru ovog grada, Zapadnom jezeru koje spada u UNESCO-ovu svjetsku baštinu. Hangzhou je također poznat i po plantažama najboljeg zelenog čaja na svijetu, posjetit ćemo jednu od plantaža gdje ćete uživati u degustaciji ovog napitka. Večera. Noćenje.

8.DAN /02.09.// Hangzhou – Shanghai

Slikovni rezultat za shanghai

Nakon doručka vožnja autobusom do Shanghai-ja. Po dolasku u Shanghai razgled grada u pratnji lokalnog vodiča; panoramska vožnja Bundom, kolonijalnim dijelom Šangaja, te Pudongom, simbolom modernog Šangaja. Posjet hramu Bude od žada, najposjećenijem hramu u Šangaju gdje se nalazi kip Bude od žada dugačak 1,95 m, težak više od 3 tone. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za odlazak na kongres. Večera. Noćenje.

9.DAN /03.09.// Shanghai – Zhujiajiao

Slikovni rezultat za zhujiajiao

Nakon doručka slobodno vrijeme za odlazak na kongres ili predlažemo izlet u Zhujiajiao,  staro ribarsko selo na vodi kojeg nazivaju još i Šangajska Venecija. Nalazi se 45 km zapadno od Šangaja i jedno je od drevnih Kineskih naselja, staro preko 1700 godina. Sa svojim mostovima preko kanala obrubljenih tradicionalnim kineskim kućama, odaje dah prošlosti. Po povratku u Šangaj. U večernjim satima mogućnost posjeta čuvenom akrobatskom showu (uz doplatu).

10.DAN /04.09.// Shanghai – Dubai

Nakon doručka odjava iz hotela, te prilika posljednje utiske Šangaja. Posjet Yu Yuan vrtovima koji potječu iz dinastije Ming i jedan su od najljepših primjera Kineske vrtne arhitekture.  Predlažemo odlazak do Shanghai Tower-a, koji je sa svojih vrtoglavih 635m trenutno drugi najviši toranj na svijetu, ali se na njemu nalazi najviši svjetski opservatorij na visini od 546 metara (uz doplatu). Slobodno vrijeme za shopping na popularnoj Nanjing ulici, te posjet Francuskoj četvrti prepunoj restorana i barova, koja predstavlja europsku stranu Šangaja. U večernjim satima mogućnost vožnje brodom (uz doplatu) po rijeci Huangpu s koje se pruža pogled na Bund, kolonijalni dio Šangaja i futuristički Pudong. Večera. Transfer na aerodrom.

11.DAN /05.09.// Dubai – Zagreb

Prijava na let da Dubai, aviokompanije Emirates, s polaskom u 00.05 sati. Po slijetanju u Dubai u 04.55h, nastavak leta za Zagreb u 08.35h, s očekivanim dolaskom u 12.40 sati.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 8.690,00 kn


Cijena uključuje:
– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Peking – Šangaj – Zagreb
– prijevoz noćnim vlakomu u spavajućim kolima s 4 ležaja na relaciji Peking – Xi’an
– unutarnji let u Kini na relaciji Xi’an – Hangzhou
– 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* i 5* u Pekingu, Xi’anu, Hangzhouu i Šangaju
– večere u lokalnim restoranima
– večeru s pekinškom patkom u Pekingu
– razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu
– grupne transfere prema programu
– ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:
– zrakoplovne pristojbe u iznosu 3.190 kn (obavezna doplata)
– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.870 kn
– napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 eur (plaćanje na licu mjesta)
– troškovi osobne prirode
– obroke, usluge i izlete koji nisu navedeni u programu putovanja
– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
– doplata za korištenje četverokrevetne kabine u vlaku kao dvokrevetne: 550 kn po osobi
– kinesku vizu u iznosu od 180 kn
– trošak  preuzimanje vize u Veleposlanstvu u iznosu od 100 kn
fakultativne izlete:
–    – Akrobatski show 250 kn
–    – Krstarenje rijekom Huangpu 150 kn
–    – Vidikovac Shanghai Tower 250 kn
–    – Izlet u Zhujiajiao 310 kn

NAPOMENE:

Vize:
– Veleposlanstvo je NRK se nalazi u Zagrebu,  putnici sami moraju apliciraju za vizu, te u dogovorenom terminu  osobno doći u Veleposlanstvo, predati svu potrebnu dokumentaciju i dati otisak prsta. Izrada vize traje uglavnom 7 dana. Predaju dokumenata mora obaviti putnik osobno u Veleposlanstvu, dok podizanje putovnica može napraviti i agencija uz dostavu potvrde koji ste dobili u Veleposlanstvu. Usluge podizanja gotove dokumentacije je 100 kn.
– Cijena Single Entry turističke vize iznosi 180 kn ukoliko se ishodi redovnim putem (7 dana). S obzirom da su termini u Veleposlanstvu vrlo često popunjeni nekoliko tjedna unaprijed, savjetujemo da dogovorite termin čim Vam pošaljemo dokumentaciju potrebnu za viziranje.
– Za izradu vize potrebna je 1 fotografija (48 x 33 mm), ispunjeni obrazac, avio karta, potvrda o hotelima, kopija putovnice (stranice sa slikom) i valjana putovnica. Putovnica mora imati najmanje 2 prazne susjedne stranice i biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana izlaska iz zemlje
– Dodatne informacije: https://www.travelchinaguide.com/embassy/croatia.htm

Minimalan broj putnika: 15

Pošalji upit za putovanje