11.11.2023. od 1.150,00

Program putovanja:

Putovanje Turska: Kapadokija, Pamukkale i Efez, zrakoplovom iz Zagreba, 6 dana

Vrijednost više: UKLJUČENI POLUPANSIONI, NOĆENJE U U SRCU KAPADOKIJE!!!

1. dan,    ZAGREB – ISTANBUL – KAPADOKIJA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu s voditeljem putovanja u 07:00hte prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) u 08:55h. Po dolasku u Istanbul u 12:10h nastavak putovanja zaKayseri na liniji TK2014 u 16:10h. Dolazak u Kayseri u 17:30 h te organizirani prijevoz do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan,    FAKULTATIVNI IZLET LET BALONOM, KAPADOKIJA DOLINA REDOVNIKA – DOLINA DEVRENT – AVANOS – GOREME – DOLINA LJUBAVI – UCHISAR
Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 04:30h – uz doplatu/ovisno o vremenskim uvijetima). Nakon doručka odlazak na cjelodnevno razgledanje regije Kapadokije, gdje su snažne erupcije tri vulkana (Erciyes, Hasan i Güllü) prije otprilike 30 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Oba dana boravka ovdje uživat ćemo u pogledu na vilinske dimnjake i neobične stijene koje je prvo priroda oblikovala, a onda čovjek sebi prilagodio, što cijelu ovu regiju čini zaista posebnom i bajkovitom. Obilazak lokacije Göreme, fantastičnog muzeja na otvorenom, koji je smješten među stijenama. Ovdje se na jednom mjestu nalazi veliki broj manjih i većih crkvi, samostani i blagavaonice redovnika nastalih u bizantskom periodu. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa s najvišom točkom u Kapadokiji, kao i grada Avanosa, poznatog po proizvodnji keramike. Mogućnost odlaska na tursku večer s bogatim programom (uz doplatu). Noćenje.

3. dan,    DOLINA GOLUBOVA – DERINKUYU ili KAYMAKLI – UCHISAR – KONYA 
Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji Derinkuyu ili Kaymakli,  podzemni grad u katovima ispod zemlje u kojem su kršćani pronalazili utiočište. Odlazak do Uçhisara, mjesta u blizini Göremea, najpoznatijeg po utvrdi uklesanoj u stijeni s koje se pruža prekrasan pogled na okolicu. Utvrda Uçhisar je kroz povijest bila mjesto utočišta zbog svoje prirodne arhitekture, a unutrašnjost same utvrde je labirint prolaza. Nastavljamo do platoa sa kojeg se pruža lijep pogled na Dolinu golubova. Slijedi vožnja do Konye. Smještaj u hotel i večera.  Navečer predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan,    KONYA – PAMUKKALE
Doručak. Slijedi obilazak Konye, glavnog grada istoimene pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramski razgled i posjet muzeju Mevlana. Nakon slobodnog vremena slijedi vožnja za Pamukkale (”Pamučna tvrđava”), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

5. dan,    PAMUKKALE – EFEZ – KUSASASI 
Nakon doručka i odjave iz hotela nastavak ture prema Efesu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije. Ovu kuću, u blizini Efesa u Turskoj, mnogi muslimani i kršćani smatraju mjestom gdje je Djevica Marija živjela nakon Raspeća Kristova; mjestom gdje je ona, zajedno sa Sv. Ivanom, izbjegla iz Jeruzalema da bi umakla gnjevu Židova. Mnogi vjeruju da je Efes mjesto Uzašašća; neki, međutim, vjeruju da se to dogodilo u Jeruzalemu u koji se, prema predajama, Marija vratila nedugo prije svoje smrti. Tokom mnogih godina koje je proživjela u Efesu, posjetilo ju je nekoliko apostola, pored Sv. Ivana za kojeg se kaže da je zajedno s njom izbjegao u Efes. Po dolasku u Efes obilazak antičke metropole s ostacima Odeona, velikog kazališta, biblioteke, rimske kupelji, fontana, agore i do sada istraženih kuća bogatih stanovnika Efesa . Nastavak putovanja prema Kuşadasiju. Večera i noćenje u Kuşadasiju.

6. dan, IZMIR – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak, vožnja prema Izmiru. Izmir je poznata turistička destinacija, moderna metropola bogate povijesne i kulturne baštine. Grčki “otac povijesti” Herodot nekoć ga je opisao kao “grad pod najljepšim nebom i s najboljom klimom na Zemlji”, a Victor Hugo „Izmir je nalik princezi s najljepšim šeširom“.Prijevoz u zračnu luku. Kratka šetnja gradom. Odlazak prema zračnoj luci. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TK2325 u 15:50h. Dolazak u Istanbul u 17:00h te nastavak leta za Zagreb na letu TK1055 u 18:20h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19:25h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

11.11.2023.

GARANTIRANO

FIRST MINUTE

1,150 € / 8,664.68 kn

prije 1,250 € / 9,418.13 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kayseri, Izmir-Istanbul, Istanbul-Zagreb

– zrakoplovne pristojbe i naknade

– smještaj u hotelima 4* na osnovi 5 polupansiona tijekom ture; 2 noćenja u hotelu u srcu Kapadokije, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale, 1 noćenje u Kuşadasiju

– prijevoz autobusom za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase s klima uređajem)

– licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– ulaznice za sve lokalitete koji se prema programu posjećuju- Kaymakli Underground City, Goreme Open Air Museum , Hierapolis,  Ephesus Ancient City  – 80 EUR/602,76 kn (OBAVEZNO plaćanje prilikom rezervacije)

– napojnice vozaču i lokalnom vodiču 30 EUR po osobi – plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja

– doplatu za jednokrevetnu sobu od 170 EUR/1.280,87 kn

– ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje

– karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu

– osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje

– zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

DOPLATE I POPUSTI:

Popusti:

– dijete na pomoćnom ležaju 60 EUR/450,07 kn

– odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA– NA UPIT

Fakultativni izleti/ulaznice:

–  ulaznice za sve lokalitete koji se prema programu posjećuju- Kaymakli Underground City, Goreme Open Air Museum , Hierapolis,  Ephesus Ancient City ) – 80 EUR/602,76 kn (OBAVEZNO plaćanje prilikom rezervacije)

– Turska noć u Kapadokiji: 50 EUR/376,73kn (povratni transfer, show, piće (1 vino ili pivo);

– Ples derviša 40 EUR / 331,38 kn

– Let balonom iznad Kapadokije: cca 200€  (povratni transfer do/od mjesta polaska, let u trajanju cca. 1 sat)  –  točna informacija cca 2 tjedna prije polaska – cijene određuju lokalni dobavljači ovisno o ponudi i potražnji te agencija nažalost nema utjecaja na formiranje istih. Let balonom je ovisan o vremenskim uvjetima!

INFORMACIJE:

HOTELI NA TURI:

– KAPADOKIJA  – Burcu Kaya Hotel

– KONYA – Ozkaymak Hotel

– PAMUKKALE – Hiera Park Hotel

– KUSADASSI – Marina Hotel

Red letenja:

TK1054  30MAY  ZAGIST  0855 1210
TK2014  30MAY  ISTASR  1610 1730

TK2331  04JUN  ADBIST  1550 1700
TK1055  04JUN  ISTZAG  1820 1925

Težina prtljage: Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad predane prtljage maksimalne težine do 30kg i jedan komad ručne prtljage do 8kg. Ručna prtljaga pregledava se u zračnoj luci, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za ulazak u Tursku više nije potrebna viza. Dovoljna je valjana putovnica. Putovnica mora biti važeća  6 mjeseci od ulaska u zemlju.Sve informacije o preporukama za putovanja i  mogućnostima ulaska u Tursku službenim stranicama MVEP-a .

*prilikom rezervacije molimo da dostavite kopiju putovnica

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Šifra: GoKapMdo

 

Pošalji upit za putovanje