26.5-1.6., 31.10.-6.11. od 6.290,00 kn

7 dana zrakoplovom – polupansion

Vrijednost više: u cijeni aranžmana polupansioni

Program putovanja

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL- KAPADOKIJA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska. Nakon preuzimanja putne dokumentacije od strane voditelja putovanja prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 9:00 sati. Po dolasku u Istanbul u 12:15 sati nastavak putovanja za na liniji TK2014 u 16:10 sati. Dolazak u Kayseri u 17:30 sati te organizirani prijevoz do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan, KAPADOKIJA: GÖREME – ÜRGÜP
Nakon ranijeg doručka odlazak u cjelodnevno razgledanje pokrajine Kapadokije, gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Göreme, cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa. Nakon večere predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, KAPADOKIJA: DOLINA GOLUBOVA – DERINKUYU – UÇHISAR
Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji podzemni grad, Derinkuyu, ukupno čak 7 katova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Zatim odlazak do Uçhisara, dvorca utvrde smještene na putu od Nevsehira prema Göreme, na najvišem dijelu Kapadokije. Utvrda Uçhisar je kroz povijest bila mjesto utočište zbog svoje prirodne arhitekture, unutrašnjost same utvrde je labirint prolaza. Nakon razgleda slobodno vrijeme do večere. Mogućnost odlaska na tursku večer s bogatim programom (uz doplatu). Noćenje.

4. dan, KONYA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Çatalhöyük, arheološkog nalazišta upisanog u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine, obilazak lokaliteta te preko Karavan-saraya i nastavak putovanja prema Konyi. Panoramsko razgledanje i posjeta muzeju Mevlana. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

5. dan, KONYA – PAMUKKALE
Nakon doručka odjava iz Konye te vožnja za Pamukkale (”Pamučna tvrđava”), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Crvenih slapova“, gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

6. dan, PAMUKKALE – EFEZ – KUŞADASI
Nakon doručka i odjave iz hotela nastavak ture prema Efezu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije. Po dolasku obilazak Efeza, antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka, Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana, te brdo uznesenja. Nastavak putovanja prema Kuşadasiju. Večera i noćenje u Kuşadasiju.

7. dan, KUŞADASI – IZMIR – ISTANBUL- ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Izmira, mediteranskog grada i luke s blizu 3 milijuna stanovnika, panoramski razgled. Prijevoz do zračne luke i prijava na let na liniji TK2325 (Turkish Airlines) u 14:55 sati. Dolazak u Istanbul u 16:10 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18:15 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:20 sati.
Na povratku 06.11., rano ustajanje, bez doručka te odlazak na jutarnji let. Satnice letova iskazane su na dnu programa.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 35

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES, 26.05.
TK1054 ZAGIST 09:00 12:15
TK2014 ISTASR 16:10 17:30 (Kayseri)
TK2325 ADBIST 14:55 16:10 (Izmir)
TK1055 ISTZAG 18:15 19:20

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES, 31.10.
TK1054 ZAGIST 09:10 13:25
TK2014 ISTASR 14:45 16:05 (Kayseri)
TK2325 ADBIST 10:35 11:50 (Izmir)
TK1055 ISTZAG 18:50 19:20


Cijena uključuje

 • – prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul – Kapadokija – Izmir – Istanbul – Zagreb
 • – zrakoplovne pristojbe i naknade
 • – šest polupansiona (doručak i večera) u hotelu 4* u Turskoj na bazi noćenje/doručak/večera u dvokrevetnim sobama prema programu ( 3 polupansiona u Kapadokiji, 1 polupansion u Konyi, 1 polupansion u Pamukkale, 1 polupansion u Kusadasi)
 • – autobus za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase s klima uređajem)
 • – uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • – razgledavanja i izlete prema programu
 • – voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • – lokalni vodič na hrvatskom jeziku
 • – pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • – ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, paket ulaznica 550 kn (plaćanje u poslovnici), paket ulaznica uključuje ulaznicu za Uchisar, Goreme, Zelve, Derinkuyu ili Kaymakli, Sultanhan, Mevlana, Hierapolis, Efes, St.Jean, Kuća Sv.Marije.)
 • – dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • – napojnice za lokalnog vodiča i vozača 30 eur (plaćanje na licu mjesta)
 • – doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.250 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • – putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti

– 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene,
– 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
– trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplate

Fakultativni sadržaji, po želji (plaćanje unaprijed)

– Ples Derviša u Kapadokiji 220 kn
– Turska večer 290 kn
– let balonom od 990 kn do 1.590 kn (nažalost ne možemo reći točnu cijenu jer ovisi o potražnji i možemo znati tek 10tak dana pred polazak)
Minimum prijavljenih putnika za izlete: 12

Predviđeni hoteli na polasku 26.05. 
Kapadokija: Mustafa Cappadocia Resort 4* (potpuno renorviran)

 

Konya:   Anemon 5*

 

Pamukkale:  Richmond Pamukkale Thermal 5*

 


Kuşadası:  Richmond Ephesus Resort 5*

 


Državljani RH koji imaju važeću EU COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili testiranju mogu bez ograničenja ući u Tursku.

Za ulazak u Tursku, putnik je dužan pokazati potvrdu kojom dokazuje:
– cijepljenje (14 dana od druge doze ili jednokratnog cjepiva) ili
– ozdravljenje od COVID-19, prije najduže 6 mjeseci ili
– negativan rezultat PCR testa napravljen do najviše 72 sata prije ulaska u Tursku ili negativan rezultat brzog antigenskog testa do najviše 48 sati prije ulaska u Tursku (uključuje sve hrvatske državljane starije od 12 godina).

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Tursku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Šifra: GoKapadokijaID

Pošalji upit za putovanje