28.10. - 13.11.2020. od 18.750 kn / 2.488,71 (+ avio takse)

PERU – BOLIVIJA – ARGENTINA – PARAGVAJ – BRAZIL

TERMIN PUTOVANJA: 28.10.-13.11.2020.


1.dan (28.10.) Zagreb – Amsterdam – Lima
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Amsterdam s polaskom u 08.20h. Po dolasku u Amsterdam u 10.30h nastavak putovanja 12.35h prema Limi. Slijetanje u Limu je predviđeno u 19.05h. Nakon obavljanja carinskih formalnosti i dočeka mjesnog agenta slijedi transfer do hotela u samom centru grada. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan (29.10.) Lima
Nakon doručka predlažemo obilazak glavnog grada Perua. U obilasku upoznajte stare dijelove grada koji su u kolonijalnom stilu, posjet katedrali Svetog Franje iz 17.stoljeća gdje se nalazi grobnica osnivača Lime, Francisca Pizarra, obilazak nadbiskupske palače, predsjedničke palače te glavni gradski trg Plaza De Armas. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Slikovni rezultat za lima park del amor

3.dan (30.10.) Lima – Cusco
Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Cusco. Po dolasku, slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj u hotelu. Dolazni dan u Cusco iskoristit ćemo kako bi se prilagodili na nadmorsku visinu od 3.416 m, opustiti se uz čaj od koke za lakšu prilagodbu. Noćenje.

4.dan (31.10.) Cusco
Nakon doručka predlažemo uz pratnju lokalnog vodiča razgledavanje rubnih dijelova grada i okolnih ruševina. Razgled započinjemo sa središnjem trgom, Plaza de Armas ( Trg ratnika). Plaza je bila svečano središte života u doba Inka, tako je i danas za stanovnike Cusca. Plaza je smještena u sjeni crkve Družbe Isusove, impresivne kamene građevine, mješavina kasne gotike i baroka. Naša sljedeća postaja je Koricancha ili Hram Sunca. Dok je Plaza bila građanski centar grada, Koricancha je duhovno središte. Izgrađen je u čast božanstva Inka, nekad je bio smještaj za preko 4.000 svećenika i njihovih pratitelja. Slijedi posjet obližnje utvrde Sacsayhuaman, masivni kompleks koji je služio kao zaštita gradu, a danas pruža spektakularan pogled na grad. Nastavak posjeta uz brdo prema Inca svetištu Qenqo, gdje ćemo ući u prirodnu pećinu, prema vjerovanju ovdje se nalazi žrtveni oltar. Sljedeća stanica je vidikovac Post Puca Pucara, te na kraju zadnja stanica je Tambomachay, koja je služila kao kupalište plemića Inka. Slobodno vrijeme nakon razgleda. Noćenje.

5.dan (01.11.) Cusco – Machu Picchu
Nakon ranog doručka u 3.45h slijedi transfer minibusom u trajanju od 2-2.5h do željezničke stanice Ollantytambo. U 6.10h slijedi nastavak puta vlakom prema Aguas Calientes-u odakle nas do Machu Picchu-a dijeli 20minutna vožnja minibusom. Nadamo se da će vrijeme surađivati da uhvatimo spektakularan izlazak sunca. U ovom drevnom gradu koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a zadržat ćemo se oko 3 sata uz pratnju lokalnog vodiča. To iskustvo će vam oduzeti dah i ispuniti valom emocija koje možete doživjeti svega nekoliko puta u životu. Nastavljamo razgledavanje niza poljoprivrednih površina i legendarnih kamenih područja života i rada Inka. Lokalni vodič će nam objasniti ne samo funkcionalnu povijest područja, već i legende i rituale kojima su Inke bili okruženi te njihovo duboko poštovanje prema majci Zemlji. Oko 13h se vraćamo u Aguas Calientes gdje ćemo imati slobodno vrijeme za ručak i kratki odmor prije povratka u Cusco. Vožnja vlakom do Ollantytambo-a. Od Ollantytambo-a slijedi dvosatna vožnja minibusom do hotela u Cuscu. Noćenje.

6.dan (02.11.) Cusco – Puno
Nakon doručka slijedi odlazak do autobusne stanice, predlažemo ukrcaj na turistički autobus za Puno. Vaš prva stanica bit će crkva San Pedro Apostol de Andahuaylillas, izgradili su je isusovci u 16. stoljeću. Sljedeća postaja su ruševine Raqchi. Najznačajnija građevina unutar kompleksa je “Wiracocha hram”, koji je prema starim kroničarima sagradio Inka Wiracocha u čast Boga nevidljivoga za Anda narod: “Apu Kon Titi Wiracocha”. Nakon obilaska nastavak do Sicuania, grad je jedan od glavnih raskrižja, okružen vrlo lijepim brdima. U Sicuani ćemo imati buffet ručak u našem ekskluzivnom restoranu s obiteljskom atmosferom. Nakon ručka ćemo se kratko zaustaviti na Abra La Raya (La Raya Pass) između doline koja se odvodi u jezero Titicaca i dolinu koja vodi do Cusca i Svete doline. Visina je 4338 m. Naša posljednja stanica prije dolaska u Puno je Pukara muzej. Pukara je prvi regionalni centar stanovništva u sjevernom dijelu jezera Titicaca. Pukara stil prepoznaje se po impresivnim monolitnim skulpturama s različitim geometrijskim oblicima. Dolazak u hotel predviđen je u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme i noćenje.

7.dan (03.11.) Puno – La Paz
Nakon doručka, mogućnost odlaska na poludnevnu turu na sjeverni dio jezera Titicaca koji spada u Peruanski dio jezera, posjetiti ćemo jedan od mnogobrojnih otoka napravljenih od trske, upoznat ćemo autohtoni narod Uros koji živi na tim otocima i njihov tradicionalni način života. U podnevnim satima slijedi vožnja autobusom do najvišeg grada na svijetu La Paza, glavnog grada Bolivije. Tokom vožnje usputna zaustavljana, kraća stanka za ručak. Dolazak u večernjim satima u La Paz, prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.

8.dan. (04.11.) La Paz
Doručak u hotelu. Odlazak u razgled La Paza, veličanstvenog grada koji se ubraja među najviše gradove na svijetu, a koji je na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Razgled najznačajnijih mjesta u starom gradu koji odišu kolonijalnom arhitekturom – Plaza Murillo i ulica Jaen. Nastavak razgleda prema dijelovima Obrajes, Calacoto i La Florida te na kraju Mjesečeva dolina koja svojom formacijom podsjeća na oblik mjeseca i odakle se pruža magičan pogled na planine koje okružuju grad. Slobodno vrijeme za večeru, noćenje u hotelu.

9.dan (05.11.) La Paz – Buenos Aires
Nakon ranog doručak (ili breakfast box-a) prijevoz u zračnu luku te prijava na let za Buenos Aires. Po dolasku prijevoz do hotela. Odmor te večernja šetnja gradom. Slobodno vrijeme za večeru, noćenje u hotelu.

10.dan (06.11.) Buenos Aires
Nakon doručka predlažemo odlazak u razgledavanje glavnog grada Argentine, od milja zvan «Pariz Južne Amerike». Počinjemo sa četvrti Recoleto, u kojoj žive bogati sloj stanovnika Buenos Airesa, te posjet grobu Evite Peron. Nastavak razgleda La Boca četvrti koja je posebno atraktivna zbog svojih šareno obojenih limenih kuća. Fotografiranje sa plesačima tanga i imitatorima Maradone. Nakon razgledavanja Boce, krećemo prema San Telmu na ručak ( uz doplatu) u vrhunskom restoranu gdje se poslužuje poznati argentinski biftek. Poslije ručka krećemo prema glavnom trgu Plaza de Mayo, na kojem se nalaze Casa Rosada – palača Vlade, vijećnica te katedrala. Povratak u hotel, noćenje.

11.dan (07.11.) Buenos Aires
Nakon doručka, predlažemo odlazak na ranč koji se nalazi 90 min vožnje od Buenos Airesa. Ovaj izlet je najbolji način da osjetite atmosferu života na selu, uživate u mesnoj piti poznatoj empanadi ili u tipičnom roštilju (asado) poznatom po odličnoj kvaliteti mesa, imati ćete priliku probati 7 vrsta različitog mesa sa roštilja, degustirati popularna argentinska vina, te jahati u društvu gauchosa. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

12.dan (08.11.) Buenos Aires – Foz de Iguazu
Nakon ranog doručka (ili breakfast box-a) slijedi transfer za zračnu luku, prijava na let za Puerto Iguazu. Po dolasku smještaj u hotelu, slobodno vrijeme, predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Paragvaj na tromeđu gdje rijeka Iguazu dijeli tri zemlje Paragvaj, Argentinu i Brazil, i ulijeva se u rijeku Paranu. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo odlazak na tradicionalnu večeru uz izvedbu plesača latino-američkih plesova. Noćenje.

13.dan (09.11.) Iguazu
Nakon doručka, predlažemo obilazak slapova sa argentinske strane. Slapovi Iguzu jedno su od najvećih prirodnih čuda Južne Amerike. Smješteni su u suptropskoj klimi na granici između Argentine, Paragvaja i Brazila, gdje se najveći slapovi na svijetu obrušavaju u rijeku Iguazu. Šetnja stazama koje vode uz gornji dio kaskada. Potom slijedi vožnja ekološkim vlakom do fascinantnog Đavoljeg ždrijela, nakon obilaska predlažemo (uz nadoplatu ) vožnju gliserom ispod slapova. Povratak u hotel, noćenje.

 14.dan (10.11.) Iguazu – Rio de Janeiro
Nakon ranog doručka (ili breakfast box-a) slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Rio. Dolazak u Rio, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet u najpoznatiju favelu u Rio de Janeiru, favelu Rocinhu. Šetnja ulicama favele, posjet lokalnoj školi sambe i doživljaj života ljudi koji žive u favelama. Slijedi nastavak razgleda staroga grad, posjeta katedrale Metropolitan, glavnu znamenitost ovog brazilskog grada i remek-djelo moderne umjetnosti. S arhitekturom inspiriranom piramidama Maja u Meksiku, vjeruje se da konačni oblik daje blizinu Bogu. Vožnja uz akvadukt Carioca koji se nalazi u središtu grada, u četvrti Lapa, a brazilske ljude često nazivaju Arcos da Lapa (Lapa Arches). Od kraja 19. stoljeća akvadukt služi kao most za popularni tramvaj koji povezuje centar grada sa susjedstvom Santa Teresa koja se nalazi na obližnjem brdu. Vožnja po samom djelu Santa Teresa, te odlazak na vidikovac sa koje se pruža lijepi pogled na cijeli grad. Razgled nastavljamo sa stepenicama Selaron, šareno popločano stubište, rad samoukog čileanskog umjetnika Jorgea Selaróna. Putujući svijetom, Selarón se preselio u Rio 1983. u malenu kuću ispred samotnog stubišta koje je povezivalo područja Lapu i Santa Teresu. 215 koraka koje je u cijelosti prekrio pločicama prikupljenim u urbanim dijelovima Rija ili koje su donirali posjetitelji iz cijelog svijeta. Od 1990. godine, Selarón je položio preko 2000 pločica, uglavnom crvenih: jedinstvenih komada koji predstavljaju “počast brazilskom narodu”. Slobodno vrijeme nakon izleta. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku večeru u Rio Scenarium, restoran –muzej poznat po popularnoj Samba muzici, opustite se u jedinstvenom dekoru bara koji je tematski uređen na svoja tri kata. Noćenje.

15.dan (11.11.) Rio de Janeiro
Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet na Corcovado gdje se nalazi jedno od 7 modernih svjetskih čuda, kip Krista Otkupitelja. Izgrađen je između 1922. i 1931. godine, visoki kip od 30 metara stoji na postolju od 8 metara i pruža ruke širine do 28m. Gigantski kip Isusa Krista osmislio je Paul Landowski, poljsko – francuski kipar, a konstruirali ga inženjeri Da Silva i Caquot. Izgradnja ovog simbola kršćanstva poznata je diljem svijeta, gotovo u cijelosti financirana od brazilskih katolika. Sa vidikovca se pruža pogled na grad, plaže i prekrasnu prirodu Ria. Nakon razgleda slijedi posjeta Sambodroma, mjesto gdje se održava najpoznatiji karneval na svijetu, zabavite se uz zvukove sambe. Za vrijeme karnevala na stazi dužine 700m svaka samba škola ima 90 minuta da prikažu svoju koreografiju za koju su se pripremali cijelu godinu, u nastupu sudjeluje tri do pet tisuća ljudi. Osim povorki škola sambi za vrijeme karnevala, na sambodromu se održavaju i drugi događaji poput koncerata glazbe, vjerskih svečanosti, izvedbi opera i slično. Odlazak do stadiona novinara Maria Filha, općenito poznat kao stadion Maracana. Nazvan je prema četvrti u kojoj se nalazi Maracana. Otvoren je da bi se na njemu održalo Svjetsko nogometno prvenstvo 1950 god, a na njemu su se i održale i utakmice Svjetskog prvenstva 2014 godine. Trenutačni kapacitet Maracane iznosi 76.935 sjedala. Za vrijeme svjetskog prvenstva 1950 godine bio je najveći stadion na svijetu , sa 199.854 gledatelja na završnoj utakmici Brazila protiv Urugvaja. Potom, vožnja kroz park Flamengo, odakle se pruža prekrasan pogled na „Glavu šećera“, jedan od simbola Rio de Janeira. Slijedi uspon žičarom na vrh brda (395 m), odakle se pruža prekrasan pogled na plažu Copacabana i zaljev. Nakon razgleda povratak u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje na plažama. Noćenje.

16.dan (12.11.) Rio de Janeiro – Pariz
Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži Copacabana do odlaska u zračnu luku. Prijava na let za Pariz s polaskom u 16.30h. Noćni let.

17.dan ( 13.11.) Pariz – Zagreb
Dolazak u Pariz u 07:45h. Polazak iz Pariza za Zagreb predviđen je u 12.30h, a dolazak u Zagreb u 14.20h.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 18.750,00 kn

Redovna cijena: 19.850,00 kn


U cijenu je uključeno:
– avionske karte Zagreb – Lima – Rio de Janeiro-Zagreb
– unutarnji letovi Lima – Cusco, La Paz – Buenos Aires, Buenos Aires –Iguazu, Iguazu –Rio de Janeiro u ekonomskoj klasi
– autobusni prijevoz Cusco – Puno (390 km)
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*/4* s doručkom
– transferi od/do hotela
– organizacija putovanja i pratitelj iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

U cijenu nije uključeno:
– zrakoplovne pristojbe 4.390,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– jednokrevetna soba 3.490,00 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)
– izleti i ulaznice za razglede

*NAPOMENA: putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju

CIJEPLJENJE: obavezno ŽUTA GROZNICA, HZZO preporučuje cijepiti se protiv TETANUSA, TRBUŠNOG TIFUSA, HEPATITISA A

Savjetujemo da po pitanju cijepljenja prije putovanja konzultirate stručnjaka: Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

VIZE: za državljane RH nisu potrebne vize

Minimalni broj putnika: 10

Pošalji upit za putovanje