16.10. - 26.10.2021. od 13.190,00 kn (+ avio takse)

Mjesta posjeta: TOKYO – FUJI  -KYOTO – OSAKA – NARA – HIROSHIMA

Vrijednost više: uključena vožnja brzim vlakom Shinkansenom Tokyo – Kyoto


1.dan (16.10.) Zagreb – Istanbul – Tokyo
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Nakon podjele putnih dokumenata slijedi prijava na let. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airwaysa u 09:10 h za Istanbul. Po dolasku u Istanbul u 12:25h slijedi nastavak leta Turkish Airwaysa s polaskom u 16:35 h za Tokyo. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2.dan (17.10.)  Tokyo
Dolazak u Tokyo predviđen je u 10:05 h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i dočeka mjesnog agenta slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel u centralnom djelu Tokya. Nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju sa pratiteljom putovanja. Predlažemo odlazak na zajednički ručak u jedan od sushi restorana. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo odlazak do Shibuye. Glavno trgovačko i financijsko središte grada, u njemu su smještene dvije najprometnije željezničke stanice na svijetu, kolodvor Shinjuku i kolodvor Shibuya. Kroz stanicu Shibuya dnevno prođe preko 2,4 milijuna putnika, jedna od najzaposlenijih prometnica na svijetu. To je ikona živahnosti i energije po kojoj je Tokyo poznat, te je jedna od najatraktivnijih gradskih atrakcija. Slobodno večer. Noćenje.

Slikovni rezultat za shibuya

3.dan (18.10.) Tokyo – city tura

Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, javnim gradskim prijevozom. Razgled započinjemo posjetom trgu Carske palače, koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg dvorca Edo, a dom je carske obitelji od 1888. godine. Nastavljamo da nekad najveće tržnice ribe na svijetu Tsukiji marketa, koja se  sastoji od nekoliko blokova trgovina i restorana u kojima osim ribljih i morskih prerađevina možete pronaći razne proizvode za obradu hrane kao što su noževi. Slijedi ručak u lokalnom restoranu (nadoplata). U poslijepodnevnim satima posjet najstarijem budističkom hramu u Tokiju. Sensoji hram je smješten u četvrti Asakusa i predstavlja jedan od najvažnijih hramova u Tokiju. Naše posljednje odredište danas je umjetni otok Odaiba, koji pokazuje futurističku stranu Tokija, te vrvi brojnim kulturnim i komercijalnim sadržajima. Predlažemo posjet novootvorenom muzeju digitalne umjetnosti teamLab (ulaznica nije sadržana u cijeni izleta). Muzej prezentira 50 digitalnih radova realiziranih kapacitetom od 520 računala i 470 projektora, te putem modernih tehnologija i dizajna stvara dojam alternativne  stvarnosti i iluzije . Povratak u hotel. Noćenje.Slikovni rezultat za tokyo photo free

4.dan (19.10.) Tokyo – city tura
Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Današnji dan započinjemo šintoističkim svetištem Meiji, posvećenom dušama prvog cara modernog Japana Meijia i carici Shonken. Svetište se u središtu Prak šume koja broji preko 120 000 stabala i 265 različitih biljnih vrsta. Slijedi posjet dijelu Harajiku koji predstavlja Japanski centar pop kulture i mladih. Ručak u lokalnom restoranu (nadoplata). Odlazak do četvrti Akihabara, prepunoj neonskih reklama te trgovinama elektroničke opreme. Poznata je kao četvrt anime i manga pop kulture, na ulicama se mogu sresti mladi odjeveni upravo u omiljene likove iz stripova, a poplarni su također i “maid” barovi, gdje vas služe konobarice odjevene u francuske sobarice. U kasnim poslijepodnevnim satima posjet “Tokyo Metropolitan Government Bulding”, jednoj od najviših zgrada u Tokiju, s koje se pruža pogled na čitav grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Slikovni rezultat za tokyo akihabara

 

Slikovni rezultat za mount fuji5.dan (20.10.) Tokyo – Fuji – Tokyo
Nakon doručka, predlažemo odlazak na planinu Fuji (3.776 m). Zbog svoje slikovitosti i značaja koji ima za Japance, Fuji je postao jedan od najprepoznatljivijih simbola Japana. Ime planine potječe iz Ainu jezika i znači „vječni život”. Vožnja u pravcu planine do 5. stanice koja se nalazi na 2.300 m. Fuji je također i sveta planina izvorne japanske religije, šintoizma. Među Japancima postoji osjećaj osobne identifikacije s planinom, te stoga mnogobrojni Japanci u hodočaste do svetišta na vrh vulkana. Na 5. stanici, pored svetišta, meteorološke postaje i poštanskog ureda nalazi i odmorište. Slobodno vrijeme za uživanje u planinskom zraku s panoramskim pogledima na Tokyo. Nakon pauze za ručak slijedi vožnja do jednog od najljepšeg nacionalnog parka u Japanu uz mjesto Hakone, plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije 3 tisuće godina uslijed vulkanske erupcije te uspon žičarom na planinu Komagatake. Nakon razgleda slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan (21.10.) Tokyo – Kyoto

Slikovni rezultat za kyoto free photo

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak sa brzim vlakom Shinkansenom prema Kyoto-u. Uživajte u komfornoj vožnji vlaka koji juri 300km/h. Po dolasku u Kyoto prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku večeru u području Giona. Dio je to grada koji zaslužuje posebnu pažnju. Ovo je dio grada gdje ćete susreti prave gejše, okružen tradicionalnim drvenim kućicama, čajanama, lampionima, restoranima iz kojih dopire tradicionalna glazba i ryokanima, imat ćete osjećaj da ste se vratili nekoliko stotina godina unatrag. Tu je sniman i film “Sjećanja jedne gejše “. Noćenje.

7.dan (22.10.) Kyoto – city tura

Slikovni rezultat za kyoto free photo

Nakon doručka predlažemo razgled nekadašnjeg glavnog grada Japana te grada sa zasigurno najbogatijom povijesti i kulturom, ili još kako ga zovu, grad hramova. Posjetiti ćemo Kinkakuji, sagrađen je na rubu ribnjaka okruženog grmljem i drvećem kao zen budistički hram, cijeli je prekriven sa zlatnim listićima. Nastavak razgleda slijedi u podnožju planine Arashiyame, gdje se nalazi predivna šuma Bambusa. Opustite se u šetnji kroz prekrasnu prirodu, mjesto koje služi kao vikend odmorište za stanovnike Kyota. Posjeta Shinto hrama Fushimi Inari, koji je ujedno jedan od simbola Japana sa neprekidnim nizom crvenih vrata. Nakon pauze za ručak nastavak razgleda završavamo sa Kiyomiza hramom, sagrađen u cijelosti od drveta ispred kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo posjet Potonchu-u, živopisnom dijelu grada prepunom tradicionalnih restorana i barova. Noćenje.

8.dan (23.10.) Kyoto – Nara – Osaka – Kyoto

Slikovni rezultat za osaka castle free photo

Nakon doručka predlažemo izlet u Naru. Razgled započinjemo budističkim hramom Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće druželjubivih srni koje nazivaju „svetim životinjama“. Nakon razgleda slijedi vožnja do Osake, posjet dvorc Osaka (izvana) koji je dao sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Posjetit ćemo i četvrt Dotonbori u kojoj se nalazi mnoštvo tipičnih japanskih restorana s tradicionalnom hranom. Slobodno vrijeme. Povratak u Kyoto sa brzim vlakom Shinkansenom, udaljenost iz Osake do Kyota iznosi 60 km, a brzim vlakom tu udaljenost prelazimo za svega 14 min. Noćenje.

9.dan (24.10.) Kyoto – Hiroshima – Kyoto

Slikovni rezultat za hiroshima free photo

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Hiroshimu. Vožnja brzim vlakom Shinkansenom 2:30h do Hiroshime, koja je bila prva žrtva atomske bombe. Posjet ćemo započeti, atomskom kupolom, jedinom od rijetkih građevina koje se nisu srušile kada je 1945. godine bačena atomska bomba. Nastavljamo posjet Spomen parku mira, te muzeju posvećenom svim žrtvama atomskog razaranja. Nakon razgleda slijedi vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak šintoističkog svetišta Itsukushima. Smatra se da su najstarije građevine svetišta podignute u 6. stoljeću. Svetište Itsukushima snažnim bojama i oblicima građevina ističe kontrast na dodiru planina i mora, što je u duhu japanskog razumijevanja ljepote krajolika, koje kombinira prirodu i ljudsku kreativnost. Zbog toga je Svetište Itsukushima 1996. god. upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji. Nakon razgleda slijedi povratak brzim vlakom Shinkansenom u Kyoto. Noćenje.

Slikovni rezultat za hiroshima free photo

10.dan (25.10.) Kyoto – Osaka – Istanbul
Nakon doručka, slobodno vrijeme za posljednje utiske Kyota. Predlažemo zajednički odlazak na ceremoniju čaja. U večernjim satima transfer do zračne luke Osaka i prijava na let Turkish Airwaysa za Istanbul s polaskom u 22:50h. Noćni let.

11.dan (26.10.) Istanbul – Zagreb
Očekivano slijetanje u Istanbul u 05.05h. Nastavak putovanja prema Zagrebu s polaskom u 07:05h. Dolazak u Zagreb u 08:15h.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 13.190,00 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 13.890,00 kn

(First minute cijena vrijedi do popunjenosti kapaciteta predviđenog za prodaju po FM cijeni)


U cijenu je uključeno:
– avionska karta Zagreb – Tokyo, Osaka – Zagreb
– transfer brzim vlakom Shinkansenom (Tokyo – Kyoto)
– transfer zračna luka – hotel – zračna luka
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom
– pratitelj putovanja iz Zagreba
– organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:
– doplata za avionske pristojbe 3.290,00 (obavezna doplata kod prijave)
– doplata za jednokrevetnu sobu 5.180 kn
– Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:
– Tokyo City 1 – 595 kn
– Tokyo City 2 – 595 kn
 – Fuji tura – 1.130 kn
– Kyoto city tura – 850 kn
– Nara i Osaka – 940 kn
– Hirošima – 1.550 kn
– kalkulacije cijena su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija, konačne cijene će svi prijavljeni putnici dobiti u završnom pismu 30 prije putovanja
– obroci koji nisu navedeni u programu
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

Napomena: putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju

Minimalni broj putnika: 15

Raspored letova

TK1054  16OCT  ZAGIST   0910 1225

TK  50 16OCT  ISTNRT   1635 1005*

TK  87  25OCT  KIXIST   2250 0505*

TK1053  26OCT  ISTZAG   0705 0815

 

Pošalji upit za putovanje