26.05. - 05.06.2021. od 1.697,63 (+ avio takse)

Mjesta posjeta: Boston – Springfield – New York – Philadelphia – Washington

1.dan (26.05.) ZAGREB – ISTANBUL – BOSTON
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 07:00h. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let Turkish Airwaysa. Polijetanje zrakoplova u 09:10h za Istanbul. Po dolasku u Istanbul 12:25h nastavak leta za Boston u 14:40h. Obroci tijekom leta. Po dolasku u Boston u 18:25h po lokalnom vremenu slijedi obavljanje graničnih formalnosti. Sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela u centru grada. Noćenje.

2.dan (27.05.) BOSTON – city tura

Nakon doručka predlažemo razgled grada. Boston je glavni i najveći grad američke savezne države Massachusetts. U gradu su se početkom 1770-ih odvijali događaji koji su doveli do Američkog rata za neovisnost, Bostonski masakr i Bostonska čajanka, stoga se Boston često naziva “kolijevkom suvremene Amerike”. Danas je grad među najznačajnijim kulturnim i financijskim središtima Sjedinjenih Država. U susjednom Cambridgeu nalazi se poznato sveučilište Harvard i tehnološki institut Massachusetts Institute of Technology. Razgled grada započinjemo sa muzejom Bostonske čajanke, najstarijim gradskim parkom u Sjedinjenim državama Boston common, parlament države Massachusetts, staza slobode, gradska vijećnica, dvorana Faneuil. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme. Noćenje.

Boston, United States Travel Guides for 2020 - Matador

3.dan (28.05.) BOSTON – SPRINGFIELD – NEW YORK

Nakon doručka slijedi vožnja autobusom iz Bostona prema New Yorku sa usputnim zaustavljanjem u Springfieldu, gradu u kojem je profesor tjelesne kulture James Naismith 1891. doslovno „izmislio“ košarku. Predlažemo posjet košarkaškoj Kući slavnih (BASKETBALL HALL OF FAME) koja je upisala i proslavila četvoricu velikana iz Hrvatske; Krešimir Ćosić, Dražen Petrović, Mirko Novosel i Dino Rađa. Nakon razgleda nastavak vožnje prema New York-u. Prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima odlazak na šetnju gradom. Noćenje.

4. dan (29.05.) NEW YORK –Midtown Manhattan tura
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji vodiča. Razgled ćemo započeti odlaskom na najljepši vidikovac u gradu ”Top of the Rock” u sklopu Rockefeller Centra sa kojeg se pruža jedinstveni pogled na Empire state building i cijeli Manhattan. Slijedi posjet Grand Central Terminala – najveće željezničke stanice na svijetu, Bryant park-a, Times Square-a, katedrale Sv.Patrika, Fifth Avenue i ostalih znamenitosti ove urbane džungle. Nakon ručka (doplata) nastavljamo šetnju uz filmsku turu Central Parkom. Poslijepodne slobodno vrijeme za kupovinu i odmor. Za večernju razonodu predlažemo posjet jednom od broadwayskih kazališta sa svjetski poznatim predstavama: Mamma Mia, Lion King, Chicago, Phantom of the Opera. Noćenje.

5. dan (30.05.) NEW YORK – Downtown Manhattan tura

brokly bridgDan za otkrivanje grada. Predlažemo odlazak na cjelodnevnu turu s lokalnim vodičem. Nakon doručka slijedi vožnja trajektom prema otoku Liberty (tu se nalazi Kip slobode) i otoku Ellis, dolaznoj točki za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine. Nakon razgleda slijedi posjeta čuvenog Wall Streeta i World trade Centra gdje se nalazi 9/11 Memorial & Museum. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda nastavljamo preko Washington parka do popularne shopping četvrti SoHo, internacionalnih četvrti Little Italy i China Town-a. U poslijepodnevnim satima predlažemo šetnju preko jednog od najstarijih mostova u SAD -u  “Brooklyn bridge” gdje ćemo uživati u zalasku sunca. Predlažemo u Brooklynu da probate tradicionalnu pizzu u Grimaldi’s -u. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan (31.05.) NEW YORK – Shopping Mall Woodbury Commons
Nakon doručka predlažemo cjelodnevni odlazak u čuveni shopping Mall Woodbury Commons – trgovački centar s više od 220 trgovina u kojem se može kupiti odjeća najpoznatijih svjetskih kreatora po tvorničkim, odnosno znatno sniženim cijenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Ugg, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland itd.) Za putnike koje ostaju u gradu predlažemo odlazak u jedan od mnogobrojnih muzeja: “MoMA” (Muzej moderne umjetnosti), Guggenheim, Metropolitan.. U večernjim satima predlažemo odlazak na Empire State Building odakle se pruža jedinstven pogled na grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan (01.06.) NEW YORK – PHILADELPHIA – WASHINGTON

Nakon doručka slijedi vožnja prema Philadelphiji. Philadelphia je najveći grad u saveznoj američkoj državi Pennsylvaniji i kolijevka američke državnosti, grad u kojem je napisana i  proglašena američka Deklaracija o nezavisnosti. Philadelphia je bila glavni grad SAD-a i sjedište Kongresa do preseljenja u Washington. Po dolasku u Philadelphiju slijedi razgled grada: Independence hall, Liberty bell, gradske vijećnice, Rockyjeve stepenice i statue ( Philadelphia Museum of Art). Slobodno vrijeme za ručak, te nastavak vožnje prema Washingtonu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

The Best Way to Get Around Philadelphia | Streamline

8.dan (02.06.) WASHINGTON – city tura

Nakon doručka, predlažemo razgled grada. Washington je glavni grad Sjedinjenih Američkih Država. Dobio je ime po Georgeu Washingtonu, vrhovnom zapovjedniku američke vojske u Američkoj revoluciji i prvom predsjedniku SAD-a. Panoramski razgled Pentagona i spomenika stradalima u terorističkom napadu na Pentagon 11.9.2001., Arlingtonako groblje- vojno groblje na koje su pokopani američki vojnici, spomenik G. Washingtonu, spomenik Thomasu Jeffersonu, zgradu Američke vlade, Kapitol i kongres SAD-a, gradsku vijećnicu, sjedište FBI-a , Bijelu kuću, spomenik Abrahamu Linconu.  Nakon razgleda slobodno vrijeme za vlastite programe. Za putnike koji su na kongresu slobodno vrijeme za odlazak na kongres. Noćenje.

9.dan ( 03.06.) WASHINGTON

Nakond doručka, predlažemo posjetu nekih od muzeja:Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira, Nacionalni muzej Američkih indijanaca.. Za putnike koji su na kongresu slobodno vrijeme za posjetu kongresa. Noćenje.

10.dan ( 04.06.) WASHINGTON – ISTANBUL

Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe. Za putnike koji su na kongresu slobodno vrijeme za posjetu kongresa. U večernjim satima slijedi transfer u zračnu luku, prijava na let za Istanbul u 23:15h. Obroci tijekom leta, noćni let.

11.dan ( 05.06.) ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul po lokalnom vremenu u 16:05h, nastavak leta za Zagreb u 18:10h. Predviđeni dolazak u Zagreb u 19:20h.

 


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 12.790,00 kn

Cijena aranžmana po osobi u trokrevetnoj  sobi: 12.290,00 kn

 Cijena aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi: 11.570,00 kn


Cijena uključuje:

– avionsku kartu Zagreb – Boston, Washington – Zagreb u ekonomskoj klasi
– transferi od/do hotela na samoj destinaciji
– transfere između gradova Boston – New York – Philadelphia – Washington
– smještaj u hotelima 4* prema programu
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– lokalne takse i poreze

Cijena ne uključuje:

– avionske pristojbe 3.190,00 kn (podložne promjenama)
– vizu za Sjedinjene Američke Države (160 USD) – putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
– obroke koji nisu navedeni u programu putovanja
– jednokrevetna soba ( na upit)
– napojnice za vozače i lokalne vodiče
– troškove osobne prirode
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

Izlete i ulaznice navedene u programu putovanja:
– Boston city tura (cjena uskoro)
– ulaznica za košarkašku kuću slavnih – 220 kn
– cjelodnevna tura po Midtown Manhattanu: Grand Central Terminal,Times Square, Rockefeller Center, Saint Patricks Cathedral, Fifth Avenue Walk, Central Park – 380 kn
– cjelodnevna tura po Downtown Manhattana: brod do otoka Liberty i Ellis otoka (audio navođena tura), Washington Square Park, Soho, Little Italy, Chinatown, Wall Street,Ground Zero / The Former World Trade Center Site – 590 kn
– ulaznica za Top of The Rock – 330 kn
– shopping Mall Woodbury Commons – 340 kn
– Washington city tura ( cijena uskoro)

Napomene:

– cijene izleta su rađene na bazi cijena sa datumom 07.07.2020. , u završnom pismu 30 dana prije polaska biti će formirana konačna cijena izleta i plan provođenja istih
– izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj do 15 dana prije putovanja
– na ovom programu nisu uključeni obroci ( doručak, ručak, večera) , u dogovoru sa pratiteljom putovanja bit će organizirani isti na licu mjesta

Viza za SAD:

U najavi je ukidanje viza za SAD za RH državljanine sa 31.12.2020. godine, dok se ne ukinu vize za SAD u nastavku su upute za izdavanje vize za SAD.
Potrebna dokumentacija za izradu vize: putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo od organizatora putovanja, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje.


Informacije za putnike vezane uz COVID 19:

– ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacija test nesmije biti stariji od 72h od ulaska u zemlju/avion. Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji. Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 45 dana prije putovanja u slučaju da se:

1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

2. ili se uvede obavezna samoizolacija od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja:
– putniku se izdaje voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.


Raspored letova:

TK1054    26MAY  ZAGREB ISTANBUL   0910 1225

TK  81      26MAY  ISTANBUL BOSTON   1440 1825

TK   8       04JUN  WASHINGTON ISTANBUL   2315 1605*

TK1055    05JUN  ISTANBUL  ZAGREB            1810 1920

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 25

 

Pošalji upit za putovanje