30.10. od 1.290,00 kn (+ avio takse)

Istanbul, 4 dana

TERMINI PUTOVANJA:  30.- 02.11.2020.


1. dan, ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija 90 minuta prije leta. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20:10h. Po slijetanju u Istanbul u 00:30h (sljedeći dan) po lokalnom vremenu, obavljanje graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu. Prijava u hotel. Noćenje.

2. dan, ISTANBUL

Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča uz posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenu od strane sultana Mehmeda II (uz doplatu- paket ulaznica), nakon toga posjećujemo cisternu Yerebatan, iz 6. st, izgrađenu po nalogu bizantinskog cara Justinijana(uz doplatu- paket ulaznica), vidjeti ćemo Plavu džamiju , monumentalno zdanje i posljednju veliku kraljevsku džamiju, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu, nakon čega izvana razgledavamo  Aja Sofiju- koja je ponovno u funkciji đamije te ju možete pogledati u slobodno vrijeme. Slobodno vrijeme za ručak te odlazak do Kapali čaršije ili Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Slobodno vrijeme za shopping. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica te foklorni program. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL (FAKULTATIVNI IZLET – DOLMABAHCE PALAČA, KRSTARENJE BOSPOROM, AZIJSKA STRANA)

Doručak. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet koji uključuje posjet Dolmabahce palači – posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu, koja će vas očarati, potom slijedi krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca. Silazimo na Azijskoj strani grada gdje će vas pratitelj upoznati s kulturološkim razlikama europskog i azijskog dijela grada. Slijedi vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi podno bosporskog kanala i povezuje europski i azijski dio Istanbula. Po povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom živopisnoj Egipatskoj tržnici začina. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL– ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Zajednički odlazak do najveće palače u Istanbulu – džamije Sulejmana Veličanstvenog. Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ispijanje čaja uz sakupljanje posljednjih dojmova. Slobodno vrijeme do transfera. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.


CIJENA ARANŽMANA O OSOBI:

FIRST MINUTE  1.290,00 KN,   REDOVNA CIJENA 1.490,00 KN

+ Zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090,00 kn


Cijena uključuje:
– povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Istanbula
– smještaj u hotelu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*
– transfer od/do zračne luke
– razglede prema programu
– 1 komad predane prtljage do 23 kg te 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
– uslugu lokalnog vodiča u Istanbulu
– pratitelja iz Zagreba
– pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:
– zrakoplovne pristojbe i naknade – obavezna doplata 1.090 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
– doplatu za jednokrevetnu sobu od 590 kn
– ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
– karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
– osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
– zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Red letenja:

TK1056 Zagreb   20:10 Istanbul 00:30
TK1055 Istanbul 19:05 Zagreb  19:15

Težina prtljage:

Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad predane prtljage maksimalne težine do 30kg i jedan komad ručne prtljage do 8kg. Ručna prtljaga pregledava se u zračnoj luci, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov.

 Popusti:
– dijete na pomoćnom ležaju 200 kn
– odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA

Fakultativni izleti/ulaznice:

– Paket ulaznica za Topkapi palaču i cisternu uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja 35 € ( plaćanje na licu mjesta)
– Večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 400 kn/ 55 € ( uključen transfer, 2 pića te bogata večera uz folklorni program)  – plaćanje u kunama u agenciji ili u eurima na licu mjesta
– Poludnevni izlet Dolmabache palača,  krstarenje Bosporom, posjeta azijskoj strani, vožnja Marmaray tunelom i posjeta Egipatskoj tržnici: 450 kn / 65 € (minimum prijavljenih putnika 15) plaćanje u kunama u agenciji ili u eurima na licu mjesta

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Viza: za hrvatske državljane za turistička putovanja u Tursku viza nije potrebna.
Putovnica mora biti važeća  6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Minimalni broj putnika: 20

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo vam 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja 

Minimalan broj putnika: 20     Maksimalan broj putnika: 30

Šifra aranžmana: GoIstanbul4 005

Pošalji upit za putovanje