28.12. - 01.01.2021. od 2.590,00 kn (+ avio takse)

NOVA GODINA ISTANBUL SMILE
5 DANA ZRAKOPLOVOM
28.12.2020.-01.01.2021.
GARANTIRANI POLAZAK

Viza za građane RH nije potrebna.
Nema izolacije i ne treba vam PCR test! Samo maska i dobra volja i malo gotovine. 😊
Predviđeni hotel: The Peak Hotel 4* (na Taksimu)

Program putovanja: 

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL, 28.12., ponedjeljak, večernji polazak

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija najkasnije 90 min. prije leta. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa TK1056 za Istanbul u 20.10 sati s dolaskom u Istanbul u 00.30* sati (sljedeći dan). Let do Istanbula traje 2 sata i 15 minuta. Satnice leta iskazane su na dnu programa. Po dolasku, transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan, ISTANBUL, 29.12., utorak

Doručak. Sastajemo se s lokalnim vodičem te polazimo prema Topkapi palači (doplata za paket ulaznica) u kojoj je u 16. stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Preporučujemo obilazak harema (doplata za ulaznicu) koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, kao i sultanove odaje. Polazimo prema Aja Sofiji, remek-djelu bizantske arhitekture. Ona je odnedavno opet džamija, ulaz je besplatan i možete ju obići individualno, u svoje slobodno vrijeme. Nastavljamo preko hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa i dalje prema džamiji Sultana Ahmeta (Plava džamija) iz 17. st., tik do Aja Sofije, posebno zanimljive zbog priče o njenih šest minareta. Izvana ćete moći vidjeti i kuću Ibrahim paše, poznatog Sulejmanovog prijatelja. Posjetit ćemo cisternu Yerebatan, iz 6. st., izgrađenu po nalogu bizantinskog cara Justinijana (doplata za paket ulaznica). Poslijepodne odlazak do Kapali čaršije, jednog od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji kroz labirint otprilike 4000 dućana te eventualnoj kupovini.Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL, 30.12. srijeda

Nakon doručka odlazak javnim prijevozom do Suleymanije, druge najveće džamije u Istanbulu (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog). Nakon razgleda spustiti ćemo se do egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva. U rano poslijepodne predlažemo krstarenje brodom po Bosporu (uz doplatu), rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale rese drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. U izlet je uključen i ručak  nakon završetka plovidbe u jednom od brojnih restorana. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Možete se vratiti do egipatske tržnice i uživati u shoppingu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL, 31.12., četvrtak

Doručak. Danas imamo lagani dan te nešto prije podneva predlažemo posjet Dolmabahce palači (doplata) u rokoko stilu, koja će vas sigurno očarati. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer materijalno bogatstvo za takvu građevinu nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno i vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus kao i njegova orjentacija prema Zapadu. Palača se može posjetiti samo u okviru grupnih posjeta. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Istanbula u dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, ISTANBUL – ZAGREB, 01.01., petak

Doručak. Ako želite posjetiti azijski dio Istanbula, danas je idealno vrijeme za to. Preporučujemo da u odlasku idete brodom, a pri povratku iskušate prolazak Marmara tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi ispod bosporskog kanala. Kada stignete brodom u azijski dio Istanbula naći ćete se u četvrti Kadikoy. Kad se malo otisnete od luke u vlastito istraživanje, otkrit ćete jedan potpuno novi svijet, koji se sasvim razlikuje od svega što smo dosad vidjeli! Ako nas pitate, to je jedna od najživljih četvrti u Istanbulu. Ova ležerna, pomalo i „hipsterska“ četvrt, mjesto je gdje ćete poželjeti ostati! Zavijene uličice ukrašene muralima prepune su barova, kafića i pubova, ispresijecane s vintage trgovinama i indie buticima.Transfer prema zračnoj luci. Prijava na let zrakoplova Turkish Airlinesa TK1055 s polaskom u 19:05 sati s dolaskom u Zagreb u 19:15 sati. Kraj programa.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FM 2.590 kn / RC 2.790 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni


Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 30

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb
– četiri noćenja u hotelu 4* u Istanbulu na bazi noćenje/doručak u dvokrevetnim sobama
– uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
– razgledavanja i izlete prema programu
– voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
– pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 Cijena ne uključuje:

– obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana),
– ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
– ulaznicu za Topkapi palaču s lokalnim vodičem i slušalicama i ulaz u Cisterne – 40,00 eur po osobi (min.15 osoba),
– doplatu za harem u Topkapi palači – 10,00 eur po osobi,
– ulaznicu za Dolmabahce palaču uz stručno vodstvo i slušalice – 30,00 eur po osobi (min. 15 osoba)
– krstarenje brodom po Bosporu i ručak u restoranu – 55,00 eur po osobi (min. 15 osoba),
– turski hamam (hamam + body scrub + pjena bubble wash) – 45 – 65 eur po osobi (individualna rezervacija),
– doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.190 kn po osobi, obvezna doplata ako osoba spava sama,
– napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2,00-5,00 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti),
– putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti i doplate:

– 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi),
– trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES
TK1054 28DEC  ZAG IST 20:10    00:30 sljedeći dan
TK1055 01JAN  ISTZAG  19:05    19:15


Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Za sva putovanja prema destinacijama unutar Europske Unije (EU) i prema Turskoj, garantiramo povrat 100% uplaćenog iznosa prije odlaska na putovanje u sljedećim nepredvidivim slučajevima:

– uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na odredištu ili povratku u Republiku Hrvatsku (RH) nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)

– uvedena zabrana putovanja građana RH u izabranu destinaciju od strane RH ili države odredišta

– uvedena obveza karantene zbog COVID-19, bilo na odredištu ili pri povratku u RH nakon putovanja

Garancija ne vrijedi u slučaju da se putnik zarazi, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju primjenjuju se opći uvjeti organizatora putovanja.

Šifra aranžmana: GoIstanbulNG 003

Pošalji upit za putovanje