13.-16.11.2020. od 1.290,00 kn (+ avio takse)

Putovanje Istanbul Formula 1 – Velika nagrada Turske 4 dana avionom 13.11. -16.11.2020.
GARANTIRANI POLAZAK

Program putovanja

Još jedno putovanje za koje nije potreban test niti izolacija prilikom ulaska u državu!
Samo maska i dobra volja. 😊 Viza za građane RH nije potrebna.
Sve to po nikad boljim HIT cijenama!
Tečaj lire je dosta pao, stoga se isplati ići praznih kofera, jer shoppinga neće nedostajati!
Za sada, Formula 1 će se održati sa gledateljima, uz sve potrebne epidemiološke mjere.

Predviđeni hotel: The Peak hotel 4* (Taksim)

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija najkasnije 90 minuta prije leta. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa TK1054 za Istanbul u 9.10 sati s dolaskom u Istanbul u 13.15 sati po lokalnom vremenu. Satnice leta navedene su na dnu programa. Po dolasku, transfer do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazimo uz čuvenu Galata kulu do Sultanahmeta, samog centra starog Istanbula gdje se između brojnih ostalih znamenitosti posebno ističe Aja Sofija, remek-djelo bizantske arhitekture. S obzirom da je odnedavno ponovno džamija, ulaz je besplatan i možete ju obići individualno, u svoje slobodno vrijeme. Tik do Aja Sofije nalazi se i džamija Sultana Ahmeta (Plava džamija) iz 17. st., posebno zanimljive zbog priče o njenih šest minareta. Izvana ćete moći vidjeti i kuću Ibrahim paše, poznatog Sulejmanovog prijatelja. Nastavljamo po hipodromu, nekoć sportskom i društvenom centru Konstantinopola. Večer slobodna za vlastite programe. Centralna lokacija našeg hotela u blizini područja oko Galata tornja i Galata mosta, umjetničke četvrti Beyoglu i blizine trga Taksim, idealna je za istraživanje novijeg europskog dijela Istanbula. Čuvena ulica Nevizade, poznata po noćnom životu vam je na svega 10 minuta hoda od hotela. Cijelo područje vrvi od barova, restorana, simpatičnih i originalnih suvenirnica i dućana, stoga mjesta za šoping i zabavu neće nedostajati! Noćenje u hotelu.

2. dan: ISTANBUL
Doručak. Sastajemo se s lokalnim vodičem i odlazimo javnim prijevozom do Suleymanije – druge najveće džamije u Istanbulu, izgrađene po nalogu Sulejmana Veličanstvenog. Nastavljamo prema Topkapi palači (doplata za paket ulaznica) u kojoj je u 16. stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Preporučujemo obilazak harema (doplata za ulaznicu) koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, kao i sultanove odaje. U rano poslijepodne predlažemo krstarenje brodom po Bosporu (uz doplatu), rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale rese drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. U izlet je nakon završetka plovidbe uključen i ručak u jednom od brojnih restorana. Nakon ručka spustit ćemo se do egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva. Poslijepodne odlazimo do Kapali čaršije (Grand Bazaar), jednog od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji kroz labirint otprilike 4000 dućana te eventualnoj kupovini. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

3. dan: ISTANBUL – FORMULA 1: Velika nagrada Turske
Doručak. Slobodno vrijeme za posjet utrci Formule 1 za Veliku nagradu Turske. Ulaznice na upit prema niže navedenim uvjetima i cijenama. Velika nagrada Turske održavala se u Istanbul Parku sedam godina zaredom, od 2005. do 2011. godine, i u tom periodu pobjednici su bili Felipe Massa (triput), Kimi Raikkonen, Jenson Button, Lewis Hamilton i Sebastian Vettel. Staza u Istanbul Parku jedna je od onih koje je osmislio Hermann Tilke i u kratkom razdoblju kad je Formula 1 dolazila u Tursku zaslužila je epitet staze omiljene među vozačima. Ima nekoliko hvaljenih zavoja, a zavoj broj 8 s višestrukim apexom stekao je gotovo kultni status. 2020. je prva godina nakon 2011. otkako se Formula 1 vratila u Istanbul. Više informacija možete pronaći na:
https://www.formula1.com/en/racing/2020/Turkey.html.

Za one koji ostaju u gradu preporučujemo obilazak tornja Galata koji je u 14. stoljeću bio najviša građevina u Istanbulu. Obližnji istoimeni most je prepun šetača, ali i ribara koji pokušavaju uloviti nešto za večeru u vodama Zlatnog roga ili kako bi koju ribu viška prodali na obližnjoj ribljoj tržnici ili restoranu. Ako želite posjetiti azijski dio Istanbula preporučujemo da u odlasku koristite brod, a pri povratku iskušate prolazak Marmara tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi ispod bosporskog kanala. Kada stignete brodom u azijski dio Istanbula naći ćete se u četvrti Kadikoy gdje će Vam se otvoriti jedan potpuno novi svijet, koji se sasvim razlikuje od svega što ste dosad vidjeli. Ako nas pitate, to je jedna od najkul četvrti u Istanbulu. Ova ležerna, hipsterska četvrt, mjesto je gdje ćete poželjeti ostati. Zavojite uličice ukrašene muralima prepune su barova, kafića i pubova, ispresijecane s vintage trgovinama i indie buticima. Predvečer ne propustite šetnju uz Zlatni rog. Noćenje u hotelu.

4. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Odjava iz hotela i podizanje breakfast boxa na recepciji. Transfer do zračne luke. Let zrakoplova Turkish Airlinesa TK1053 u 08.05 sati s dolaskom u Zagreb u 08.15 sati. Satnice leta iskazane su na dnu programa. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 1.290 kn
/ Redovna cijena 1.490 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 40

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES
TK1054 09:10 13:15
TK1053 08:05 08:15


Popusti i doplate:
· 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni


Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb
– tri noćenja u hotelu 4* u Istanbulu na bazi noćenje/doručak u dvokrevetnim sobama
– uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
– razgledavanja i izlete prema programu
– voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
– pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
– obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
– ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
– ulaznicu za Formulu 1, Veliku nagradu Turske – na upit prema navedenim uvjetima i tablici u prilogu
– ulaznicu za Topkapi palača s lokalnim vodičem i slušalicama – 36 eur po osobi (min.15 osoba)
– doplatu za harem u Topkapi – 10 eur po osobi
– krstarenje brodom po Bosporu i ručak u restoranu – 55 eur po osobi (min. 15 osoba)
– doplatu za jednokrevetnu sobu – 590 kn po osobi, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
– napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti)
– putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti


Važne napomene

Cijene ulaznica: 

TRIBINE  status  cijena 
Platinum (Grandstand Start Finish) raspoloživo 2.690 kn
Gold 1 (Grandstand Turn 14) raspoloživo 2.150 kn
Gold 2 (Grandstand Turn 1) raspoloživo 2.150 kn
Gold 3 (Grandstand Additional Seating) raspoloživo 1.860 kn
Gold Open Air (Turns 13 and 14) raspoloživo 1.570 kn
Silver 1 (Turn 1) raspoloživo 1.180 kn
Silver 2 (Turns 3, 4, 5, and 6) rasprodano
Silver 3 (Turns 6 and 7) raspoloživo 1.030 kn
Silver 4 (Turn 8) raspoloživo 1.030 kn
Silver 5 (Turns 9 and 10) rasprodano
Silver 6 (Turns 9 and 10) rasprodano
Silver 7 (Turns 12, 13, and 14) raspoloživo 1.180 kn
Silver 8 (Turns 12, 13, and 14) raspoloživo 1.180 kn
STAJANJE status cijena
General Admission 1 rasprodano
General Admission 2 rasprodano
General Admission 3 rasprodano

VAŽNE NAPOMENE (kod kupovine ulaznica):
1. Ponuda ulaznica zavisi od trenutne raspoloživosti.
2. Po uplati ulaznica Organizator putovanja vrše provjeru i kupovinu ulaznica. U slučaju da ulaznice nisu dostupne za željeni sektor, stranka ima pravo odustati i dobiti povrat uplaćenog iznosa.
3. Jednom kupljene ulaznice ne mogu se vratiti osim u slučaju pod točkom 4.
4. Organizator putovanja garantira povrat novca za kupljene ulaznice u slučaju zabrane prisustva gledatelja, otkazivanja utrke ili putovanja zbog novonastale epidemiološke situacije.

VAŽNE INFORMACIJE
– vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2020. godini i podložna su promjeni
– zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
– uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda
– završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
– fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
– organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
– agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa
– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– obavezna doplata za zdravstveno osiguranje prilikom ulaska u Republiku Tursku

Šifra aranžmana: GoIstanbul 003

 

Pošalji upit za putovanje