04.-14.11.2022 od 11.450,00 kn / 1.519,77 (+ avio takse)

01. DAN (04.11) ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije, te prijava na let za Istanbul s polaskom u 20.00 sati. Obroci tijekom leta.

02. DAN (05.11) ISTANBUL – ALEKSANDRIJA

Slijetanje zrakoplova u 00.10 sati, te nastavak leta za Aleksandriju u 01.35 sati, očekivano slijetanje 02.50 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti transfer autobusom u hotel, te prijava i noćenje. Nakon kasnijeg doručka odjava iz hotela, te odlazak u razgled grada. Aleksandrija je grad s vrlo dugom i bogatom poviješću. Grad je osnovao 331 godine p.n.e. Aleksandar Makedonski, iako u njemu nije nikada boravio, kasnije nakon njegove smrti vlast nad gradom preuzima dinastija Ptolomeida,a tokom toga razdoblja Aleksandrija postaje jedan od najznačajnijih centara tada poznatoga svijeta. U gradu se nalazila svojevrsna znanstvena i umjetnička kolonija i ovdje su boravila neka od najpoznatijih imena iz tih sfera. Tada je izgrađen svjetionik na poluotoku Faros, koji se ubrajao među 7 čuda staroga svijeta. Tu se nalazila i čuvena Aleksandrijska biblioteka u kojoj se čuvalo oko 700 000 pisanih djela. Zbog svoje bogate povijesti u kojoj se kasnije izmjenjuju krščani i arapi grad u sebi krije izrazito bogato kulturno nasljeđe.  Tvrđava Qaitbay je izgrađena u 15 st., nalazi se u Aleksandrijskoj luci a čuva ostatke čuvenoga svjetionika s Farosa. Aleksandrijska biblioteka iako je otvorena 2002 godine, futuristički je projekt i  nezaobilazna atrakcija, posjeduje najveći prostor za čitanje u svijetu. U nju se planira smjestiti preko 8 mil knjiga, a cilj je da se nastavi tradicija biblioteke koja se ovdje nalazila tokom antičkog perioda. Posjet Katakombama Kom El Shoqafa koje se smatraju  jednim od sedam čuda srednjeg vijeka. Nekropola se sastoji od niza aleksandrijskih grobova, kipova i arheoloških objekata faraonskog pogrebnog kulta s helenističkim i rimskim utjecajima. U popodnevnim satima transfer autobusom do Kaira. Prijava u hotel. Večera. Noćenje.

Bibliotheca Alexandrina

03. DAN (06.11.) KAIRO – GIZA – KAIRO

Nakon doručka posjećujemo plato Giza. Svjetski poznatu turističku atrakciju na kojoj se nalaze najpoznatije i najstarije građevine čovječanstva – Keopsova, Kefrenova, Mikerenova piramida te Velika sfinga. Keopsova piramida najstarija je od Sedam svjetskih čuda antičkog svijeta i posljednja koja još u svom većem dijelu postoji. Uvrštene su na UNESCO-v popis svjetske baštine. Nakon ručka planiran posjet novom Egipatskom muzeju (ukoliko se otvori) koji čuva jednu od najbogatijih povijesnh kolekcija u svijetu. Nastavljamo prema Kairu te posjećujemo bazar Khan el Khalili u povijesnom centru grada koji je danas jedno od najživopisnijih dijelova gdje u atmosferi orijentalne arhitekture možete uživati u cjenkanju i kupovini. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Pyramids of Giza: The Complete Guide for First-Time Visitors – Egypt – Earth Trekkers

04.DAN (07.11.) KAIRO – ASUAN

Nakon doručka transfer na aerodrom te prijava na let za Asuan. Transfer autobusom do luke te ukrcavanje i smještaj na brod. Grad leži na istočnoj obali rijeke Nil, te predstavlja veliku luku jer je Nil od njega nizvodno plovan u dužini od preko 1100 km. Još od vremena starog kraljevstva ovaj grad je označavao južnu granicu Antičkog Egipta, a čitavo vrijeme Faraonskog Egipta bio je snažan vojni garnizon i centar za trgovinu sa Nubijom i ostalim dijelovima Afrike. U Asuanu se plaćala carina za prolaz brodova, a kamenolomi pored grada bili su glavni izvor granita za brojne egipatske spomenike koji i danas postoje. Grad je još od kraja 19. st poznata turistička destinacija, kada je bio posljednja stanica na pruzi Kairo – Asuan, te još od tih vremena ima brojne luksuzne hotele. Nakon ručka na brodu odlazak na vožnju feluccama, tradicionalnim egipatskim brodićima na jedra, obilazak nedovršenog obeliska. U poslijepodnevnim satima mogućnost posjeta hramu na otoku Philea posvećenog božici Izidi, te Nubijskom selu. Povratak na brod. Večera. Noćenje.

Asuan, grad na jugu Egipta... - Secret World

05.DAN (08.11.) ASUAN – ABU SIMBEL

Doručak. Slobodno vrijeme ili predlažemo odlazak na fakulativni izlet u Abu Simbel. Polazak autobusom u ranim jutarnjim satima na lokalitet koji je izgradio Ramzes II u VII st p.n.e. Izgradnja je trajala oko 20 godina, a nalazi se na lijevoj obali Nila u južnom Egiptu nedaleko od današnje sudanske granice. Hramovi su urezani u stijenu, a otkriveni su 1813 godine. S obzirom da je gradnja Asuanske brane ugrozila hramove oni su izrezani u blokove te ponovno rekonstruirani na 65m višem nivou u sklopu UNESCO- vog projekta očuvanja baštine. Povijesni lokalitet Abu Simbel jedna je od najvećih i najupečatljivijih znamenitosti u Egiptu. Na ulazu u hram nalazi se 6 impozantnih kipova visokih 10m koji prikazuju Ramzesa II i kraljicu Nefertiti. Povratak na brod. U poslijepodnevnim satima krstarenje do Kom Ombu, te posjet hramu Sobek . Ovaj je dvostruki hram jedinstven jer je posvećen dvama egipatskim božanstvima, Sobeku i Horusu. Zbog toga se u njemu mogu pronaći po dvije identične dvorane, dvorišta, svetišta i prostorije. S obzirom na to da je Sobek imao glavu krokodila, u hramu se u prošlosti nalazio velik broj tih životinja. Povratak na brod te nastavak plovidbe do Edfu. Večera na brodu te cocktail party. Noćenje.HD wallpaper: Timothy Rodriguez, Abu Simbel, desert, temple | Wallpaper Flare

06.DAN (09.11.) EDFU – ESNA – LUXOR

Doručak.  U doba helenizma i Rimskog carstva Edfu je  bio poznat kao “Apolonopolis Magna”, po vrhovnom bogu  Horus – Apolonu. Posjet hramu Horusu jednom od najbolje očuvanih hramova u Egiptu na čijim zidovima natpisi sadrže vrijedne informacije o jeziku, mitologiji i religiji starog Egipta. Tokom stoljeća hram je zatrpao pustinjski pijesak i riječni nanosi i to na dubinu od 12 m. Lokalni stanovnici napravili su kuće neposredno iznad nekadašnjeg hrama. Francuski istraživači su krajem 18 st identificirali hram Edfu iako su od njega bili vidljivi samo vrhovi pilona. Sredinom 19 st.  počinje otkopavanje hrama te je gotovo neoštećen. Nastavka plovidbe  preko riječne rampe (ustave) u Esni do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor u večernjim satima. Večera i noćenje.

The BEST Edfu Archaeology 2022 - FREE Cancellation | GetYourGuide

07. DAN (10.11.) LUXOR – KARNAK

Doručak i iskrcavanje s  broda. Odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon ispraćen u zagrobni život. U nastavku  razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III. Nakon ručka obilazak hrama u Karnaku, Aleja sfingi tvori tri kilometra dugu promenadu između Hrama u Karnaku i Hrama u Luxoru. Grad hramova, Karnak, najveće je svetište u Egiptu, građeno približno 1700 godina. Svetište je građeno kao labirint te je bilo namijenjeno darivanju boga Amona. U poslijepodnevnim prijava u hotel. Večera. U večernjim satima mogućnost odlaska na Karnak laser and sound show koji na poetičan način prikazuje priče iz Egipatske povijesti. Povratak u hotel. Noćenje.

Luxor Egypt | Luxor Information | Luxor Facts | Luxor History

08.DAN (11.11.) LUXOR – HURGADA

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer autobusom do Hurgade. Prijava u hotel na bazi all inclusivea te slobodno vrijeme za uživanje i opuštanje. Noćenje.

5 things to do in Hurghada, Egypt - KAWA

09. DAN (12.11.) HURGADA

Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje ili predlažemo odlazak na izlet “Rajski otok”. Vožnja brodom uz stanku za ronjenje na koraljnom grebenu gdje ćete moći vidjeti razne egzotične vrste riba. Dolazak na Rajski otok te slobodno vrijeme za uživanje i kupanje u tirkiznom moru. Po povratku na brod organiziran ručak te povratak u Hurgadu. Noćenje.

Orange Bay Snorkel & Watersports Tour from Hurghada

10. DAN (13.11.) HURGADA

Nakon doručka odjava iz hotela ( mogućnost nadoplate late check out-a), te slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. U večernjim satima  transfer na aerodrom.

11.DAN (14.11.) HURGADA – ISTANBUL – ZAGREB

Prijava na let za Istanbul s polijetanjem u 01.35 sati, očekivan dolazak u Istanbul u 05.35 sati, te nastavak leta za Zagreb u 08.15 sati, dolazak u Zagreb predviđen je u 08.25 sati po lokalnom vremenu.


First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 11.450,00 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 11.950,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

 • – prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Aleksandrija, Hurgada-Zagreb
 • – 1 noćenje s doručkom  u htl 5* u Aleksandriji,
 • – 2 noćenja s doručkom u htl 5* u Kairu,
 • – 3 noćenja na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor na bazi punog pansiona
 • – 1 noćenje s doručkom u hotelu 5* u Luxoru
 • – unutarnji let Kairo – Asuan
 • – 2 noćenja na bazi all inclusive u resortu 5* u Hurghadi
 • – sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom,
 • – razglede, ulaznice i obroke prema programu,
 • – voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja,
 • – lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • – troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • – zrakoplovne pristojbe 2.950,00 kn, obavezna doplata
 • – doplata za jednokrevetnu sobu 3.250,00kn
 • –  putno zdravstveno i osiguranje od otkaza putovanja
 • – napojnice
 • – troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu).
 • – late check out u Hurghadi 400kn po osobi
 • – fakultativne izlete: Abu Simbel – 750kn , Philae Temple – 320kn, Nubijsko selo- 320kn, Karnak Light and Sound show  400kn-, Rajski otok – cijena naknadno,
Pošalji upit za putovanje