20.11. - 30.11.2021. od 11.950,00 kn (+ avio takse)

DUBAI I MALDIVI

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENA ULAZNICA NA EXPO

 Fotografija objekta iz galerije 


1.dan (20.11.) ZAGREB – DUBAI 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polazak prema Dubaiju je predviđen u 14.30h zrakoplovom aviokompanije Fly Dubai. Dolazak u Dubai očekujemo oko 23.05h po lokalnom vremenu. Po obavljanju graničnih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela 4*. Smještaj i noćenje.

2. dan (21.11)  DUBAI – CITY TURA
Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni razgled grada. Razgled obuhvaća stari i novi dio grada te započinje vožnjom do plaže Jumeirah, najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput Atlantis The Palm. Slijedi stanka za fotografiranje poznatog hotela u obliku jedra i jednog od najluksuznijih hotela na svijetu – Burj Al Araba. Nastavak vožnje ulicom Šeika Zayeda, uz najvišu građevinu na svijetu, Burj Khalifu, do starog dijela grada. Slijedi prelazak zaljeva brodićem „abra“ u drugi dio grada. Tamo se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila, a poslije ćemo posjetiti i najveći bazar zlata na svijetu! Nakon razgleda putnici mogu ostati u Dubai Mallu – jednom od najvećih shopping centara na svijetu i prijestolnici svih svjetskih luksuznih brendova ili se organiziranim transferom vratiti u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.Dubai Experiential and Events Agency | Jack Morton

3.dan (22.11.) DUBAI – (fakultativni izlet u ABU DHABI) – DUBAI 

Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Abu Dhabi. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, najveći po površini, administrativni je centar i središte državnog aparata. Smatra se i jednim od najbogatijih gradova na svijetu s obzirom da se najveći broj naftnih nalazišta nalazi na teritoriju ovog emirata. Otuda je i poznat pod nazivom „Arapski dragulj”. Svakako najupečatljivji dojam današnjega dana ostavlja posjet džamiji Sheika Zayeda koja je jedna od najljepših i najvećih džamije na svijetu, izgrađena u neoislamskom stilu od materijala dopremljenih iz svih dijelova svijeta. Džamija je napravljena u spomen ocu nacije Sheiku Zayedu, te kao njegovo posljednje počivalište. Nastavljamo prema centralnom dijelu Abu Dhabija prolazeći pored “Emirates Palace-a”, luksuznog hotelskog zdanja, do nedavno otvorene predsjedničke palače Qasr Al Watan, koja svojim bogatim dekoracijama ostavlja bez daha. Poslije ručka  panoramska vožnja kroz Corniche Road preko Saadiyatt otoka, koji je zamišljen kao mjesto sa nabogatijim kulturnim i umjetničkim sadržajem na svijetu, zaustavljanje za fotografiranje pored novoizgrađenog muzeja Louvre. Vožnja preko Yas islanda koji vrvi brojnim zabavnim sadržajima. Povratak u Dubai u kasnijem poslijepodnevnim satima. Noćenje

4.dan (23.11.) DUBAI – BURJ KHALIFA – SAFARI
Nakon doručka predlažemo odlazak na najvišu zgradu na svijet Burj Khalifa. Mogućnost odlaska na 125. kat gdje se nalazi jedan od najviših svjetskih opservatorija. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski Safari. Iskusni vozači, specijalno educirani za snalaženje po pustinjskim dinama učiniti će iskustvo adrenalinske vožnje nezaboravnim u udobnim i klimatiziranim džipovima. Poslije vožnje posjeta beduinskom kampu u kojem ćete spoznati čari drevnih arapskih tradicija, od jahanja deva preko oslikavanja kanom do pušenja vodenih lula “sheesha”. Pravi orijentalni ugođaj osjetit ćete uz nezaboravan zalazak sunca te uživanje pod zvijezdama uz ples trbušnih plesačica, tradicionalnu muziku i autentičnu arapsku kuhinju. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5.dan (24.11.) DUBAI – MIRACLE GARDEN – DUBAI FRAME

Povezana slika

Nakon doručka predlažemo poludnevni izlet u Miracle Graden i Dubai Frame. Miracle Garden je otvoren 2013. godine i prestavlja najveći cvjetni vrt na svijetu, prostire se na 72 000 četvornih metara i broji preko 250 milijuna biljaka i 50 milijuna cvjetova oblikovanih u šarene lukove, uzorke i oblike. Spektakularni krajobraz Dubai Miracle Garden-a zaradio je dva Guinnessova rekorda; za najveći okomiti vrt u 2013. godini i najveću cvjetnu skulpturu na svijetu u obliku aviona  Airbus A380 u 2016. godini. Nastavak do Dubai Frame-a, jednog od najnovijih znamenitosti grada,  najveći je okvir za slikanje na svijetu koji predstavlja spoj povijesti grada i moderne arhitekture. Sama struktura nazvana “Dubai Frame” odnosno “Okvir Dubaija” nalazi se u parku Zabeel i sastoji se od dva tornja visoka 150 metara koji su povezani staklenim mostom dugim čak 93 metra. S modernog se mosta pruža pogled od 360 stupnjeva na grad, dok se u dnu strukture nalazi muzej koji pokazuje razvoj Dubai-ja od malog ribarskog sela do metropole koja pršti životom. U večernjim satima predlažemo Dhow Cruise u Dubai Marini s uključenom večerom i transferom na kojoj ćete moći uživati u panorami ove najveće ljudskom rukom napravljene marine na svijetu. Noćenje.

Slikovni rezultat za miracle garden dubai woman hair flowers

6.dan (25.11.) DUBAI – EXPO
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Predlažemo da posjetite svjetsku izložbu Expo, koja će se održavati u Dubaiju. Prva svjetska izložba bila je Velika izložba u Londonu 1851. godine, od tada su se održale izložbe u mnogim zemljama širom svijeta, organizirane oko teme koja pokušava poboljšati naše znanje iz umjetnosti, kulture, znanosti i tehnologije. Ovogodišnja tema je “Povezivanje Uma, Stvaranje Budućnosti” a prikazivati će od umjetnosti, glazbe, gastronomije do tehnologije, arhitekture i zabave, a kroz tematske paviljone i interaktivne izložbe predstaviti će se 192 zemlje, među kojima će biti i Hrvatska. Svakodnevno će se održavati više od 60 predstava uživo, od opere do pop-up kazališta, flash moba do sportskih događanja, pa čak i državnih proslava. Za tehničke entuzijaste pružit će se prilika da iskuse istinski povezani svijet s autonomnim vozilima, robotikom, proširenom stvarnošću i svemirskim istraživanjima. U večernjim satima (22:45h) slijedi transfer do zračne luke.

7.dan – 9.dan (26.11. – 28.11.)  DUBAI – MALDIVI 
Prijava na let u 02:00h za Male. Dolazak na Male je predviđen u 7:15h po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer hidrogliserom do resorta. Prijava i smještaj u hotel 5*. Ova otočna država u Indijskom oceanu sastoji se od oko 1200 otoka među kojima je tek 200 naseljenih, a samo 80 se koristi za turizam. Upravo na jednom od tih otoka možete naći savršeno mjesto za odmor iz snova. Bijele pješčane plaže okružene tirkiznim morem i kokosovim palmama razlog su dolaska turista iz cijelog svijeta kako bi na par dana uživali u tom malom raju na zemlji. Na Maldivima svatko može pronaći nešto za sebe – omiljena je destinacija za parove, medeni mjesec, vjenčanja ali i obitelji s djecom. Zaljubljenici u plivanje i ronjenje dane će ispuniti otkrivanjem podvodnog svijeta prepunog tropske flore i faune karakteristične za to podneblje. Oni željni odmora i sunčanja naći će svoje mjesto pod palmom, a wellnes i spa ponuda je nezaobilazan dio svakom putniku. Iako ostavalju dojam mirnog i tajanstvenog mjesta, resorti na Maldivima mogu ponuditi velik broj dodatnih aktivnosti i sadržaja za sve uzraste. Na raspolaganju Vam se nalazi pratitelj putovanja koji Vam može pomoći kod rezervacija fakultativnih sadržaja te Vas upoznati s programom koji se odvija u resortu za vrijeme Vašeg boravka. Noćenje.

Fotografija objekta iz galerije

10.dan (29.11.) MALDIVI 
Nakon doručka, slobodno vrijeme za uživanje u rajskim plažama otoka. U večernjim satima transfer speedboatom do zračne luke. Prijava na let aviokompanije Fly Dubai s polaskom u 23:30h. Noćni let.Fotografija objekta iz galerije

11.dan (30.11.) DUBAI – ZAGREB 
Dolazak u Dubai u 03:10h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja direktnim letom iz Dubaija za Zagreb s polaskom u 10.00h. Dolazak je predviđen u 13:30h po lokalnom vremenu.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 11.950,00 kn


Cijena uključuje:
– povratni let Zagreb – Dubai – Male – Zagreb u ekonomskoj klasi
– grupni prijevoz minibusom/busom u Dubaiju na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka
– 5 noćenja u dvokrevetnoj sobi s uključenim doručkom u hotelu Tryp by Wyndham 4*u Dubaiju

Fotografija objekta iz galerijeFotografija objekta iz galerije

– 3 noćenja u dvokrevetnoj Silver Sky sobi s uključenim doručkom u hotelu Hard Rock 5*  na Maldivima

Fotografija objekta iz galerijeFotografija jedinice 'Studio Silver Sky', broj 2

– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– troškove organizacije putovanja
– ulaznicu za Expo 2020

Obavezne doplate po osobi:
– pristojbe zračnih luka 3.250,00 kn
– napojnice za lokalne vodiče i vozače 75 AED (cca 20 EUR)
– transfer speedboatom na relaciji zračna luka Male – resort – zračna luka Male 790,00 kn

Cijena ne uključuje:
– troškove osobne prirode
– doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)
– fakultativne izlete
– kotizaciju za kongres
– policu osiguranja (putno zdravstveno + osiguranje od otkaza) – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate

Faklutativni izleti:

Dubai  City tura – 290 kn

Abu Dhabi city tura s uključenim ručkom i ulaznicom u predsjedniču palaču – 610 kn

Jeep Safari s uključenom večerom – 450 kn

Miracle Garden i Dubai Frame – 450 kn

Dhow cruise sa uključenom večerom – 490 kn

Burj Khalifa – 390 kn ( bez transfera)

Minimalni broj putnika: 12

Napomene:
– konačne cijene i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti najkasnije 15 dana prije putovanja
– prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od izlaska iz zemlje
– za RH državljanine nisu potrebne vize za UAE i Maldive

Raspored letova:

20NOV  ZAGREB DUBAI           1430 2305

26NOV  DUBAI MALE          0200 0715

29NOV  MALE DUBAI          2330 0310+1

30NOV  DUBAI ZAGREB         1000 1330

1 x 20kg kofer + 1 x 7 kg ručna prtljaga

 

Pošalji upit za putovanje