26.12. - 05.01.2023. od 12.690,00 kn / 1.684,36 (+ avio takse)

1.dan (26.12.) ZAGREB – DUBAI 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polazak za Dubai predviđen je u 14.30h s aviokompanijom Fly Dubai. Dolazak u Dubai očekujemo oko 23.05h po lokalnom vremenu. Po obavljanju graničnih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela 4*. Smještaj i noćenje.

2. dan (27.12.)  DUBAI –CITY TURA – BURJ KHALIFA
Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Posjetiti ćemo i stari i novi dio Dubai-ja, te vidjeti kako se ovaj grad razvijao i rastao u posljednjih nekoliko desetljeća. Razgled je zamišljen tako da imate osjećaj kao da putujete kroz povijest. Započinjemo obilaskom najstarijeg dijela Dubai-ja gdje su nalaze najstarije građevine. Posjetit ćemo Al Fahidi utvrdu u kojoj je danas smješten muzej grada Dubai-ja. Prelaskom “creeka” tradicionalnom abrom ćemo vidjeti kako je ovaj grad živio prije pronalaska nafte. Prošetati ćemo kroz tradicionalnalne sukove gdje ćete pronaći bazare zlata, čaja, svile, začinjene opojnim mirisima arapskih začina. Slobodno vrijeme za kupovinu. Nastavljamo kroz rezidencijalnu ulicu Jumeirah Road pored “Kuće unije” do jednog od simbola Dubai-ja, poznatog hotela “Burj al Arab”, pauza za slikanje. Slijedi nastavak do Palme, svjetskog arhitektonskog čuda , prvog umjetnog otoka u obliku palme na kojem se nalaze brojne luksuzne rezidencije i hoteli kao što je Atlatis The Palm, pauza za slikanje. Vožnja kroz ulicu Sheika Zayeda do najveće građevine na svijet Burj Khalife u čijem se podnožju nalaze čuvene Dubai fontane koje su postavljene na velikom umjetnom jezeru, te predstavljaju najveću fontanu na svijetu, koja ima nekoliko izvedbi dnevno popraćenih glazbenim nizom klasične ali i suvremene svjetski poznate glazbe. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti u Dubai Mall-u. U poslijepodnevnim satima predlažemo predlažemo odlazak na najvišu zgradu na svijet Burj Khalifa. Mogućnost odlaska na 125. kat gdje se nalazi jedan od najviših svjetskih obzervatorija. Povratak u hotel javnim prijevozom uz pomoć pratitelja. Noćenje.

Burj Al Arab shooted from Wild Wadi Waterpark in Dubai, United Arab Emirates. This is a horizontal panorama of 4 shots and cro… | Dubai, Imagenes de dubai, Paisajes

3.dan (28.12.) DUBAI  –LET HELIKOPTEROM –  SAFARI

Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo 17-minutni let helikopterom u sklopu kojeg  ćete vidjeti neke od najvećih atrakcija ovoga grada iz najbolje perspektive. Futuristični neboderi, umjetni arhipelazi, pješčana obala čine spektakulatnu panoramu koju je najbolje doživjeti iz zraka. Vrijeme slobodno za ručak. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski Safari. Iskusni vozači, specijalno educirani za snalaženje po pustinjskim dinama učiniti će iskustvo adrenalinske vožnje nezaboravnim u udobnim i klimatiziranim džipovima. Poslije vožnje posjeta beduinskom kampu u kojem ćete spoznati čari drevnih arapskih tradicija, od jahanja deva preko oslikavanja kanom do pušenja vodenih lula “sheesha”. Pravi orijentalni ugođaj osjetit ćete uz nezaboravan zalazak sunca te uživanje pod zvijezdama uz ples trbušnih plesačica, tradicionalnu muziku i autentičnu arapsku kuhinju. Povratak u hotel. Noćenje.

4X4 DESERT SAFARI - RendezVous Dubai

4.dan ( 29.12.) DUBAI – ABU DHABI – DUBAI
Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Abu Dhabi. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih arapskih emirata, najveći po površini, administrativni je centar i središte državnog aparata. Smatra se i jednim od najbogatijih gradova na svijetu s obzirom da se najveći broj naftnih nalazišta nalazi na teritoriju ovog emirata. Otuda je i poznat pod nazivom „Arapski dragulj”. Svakako najupečatljivji dojam današnjega dana ostavlja posjet džamiji Sheika Zayeda koja je jedna od najlješih i najvećih džamije na svijetu, izgrađena u neoislamskom stilu od materijala dopremljenih iz svih dijelova svijeta. Džamija je napravljena u spomen ocu nacije Sheiku Zayedu, te kao njegovo poslijednje počivalište. Nastavljamo prema centralnom dijelu Abu Dhabija prolazeći pored “Emirates Palace-a”, luksuznog hotelskog zdanja, do nedavno otvorene predsjedničke palače Qasr Al Watan, koja svojim bogatim dekoracijama ostavlja bez daha. Poslije pauze za ručak panoramska vožnja kroz Corniche Road preko Saadiyatt otoka, koji je zamišljen kao mjesto sa nabogatijim kulturnim i umjetničkim sadržajem na svijetu. Posjet muzeju Louvre kojeg smatraju naspektakularnijim muzejom bliskoga Istoka, a u njemu je prikazana čitava povijest umjetničkih dostignuća, od neolita pa sve do danas. Muzej se ističe svojom jedinstvenom arhitekturom, koje je umjetničko djelo samo po sebi. Vožnja preko Yas islanda koji vrvi brojnim zabavnim sadržajima. Povratak u Dubai u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

Abu Dhabi City tour with Sharing Transfers 2021 - Dubai

5.dan ( 30.12.) DUBAI – MIRACLE GARDEN – DUBAI FRAME

Povezana slikaNakon doručka odjava iz hotela. Predlažemo poludnevni izlet u Miracle Graden i Dubai Frame. Miracle Garden je otvoren 2013. godine i prestavlja najveći cvjetni vrt na svijetu, prostire se na 72 000 četvornih metara i broji preko 250 milijuna biljaka i 50 milijuna cvjetova oblikovanih u šarene lukove, uzorke i oblike. Spektakularni krajobraz Dubai Miracle Garden-a zaradio je dva Guinnessova rekorda; za najveći okomiti vrt u 2013. godini i najveću cvjetnu skulpturu na svijetu u obliku aviona  Airbus A380 u 2016. godini. Nastavak do Dubai Frame-a, jednog od najnovijih znamenitosti grada,  najveći je okvir za slikanje na svijetu koji predstavlja spoj povijesti grada i moderne arhitekture. Sama struktura nazvana “Dubai Frame” odnosno “Okvir Dubaija” nalazi se u parku Zabeel i sastoji se od dva tornja visoka 150 metara koji su povezani staklenim mostom dugim čak 93 metra. S modernog se mosta pruža pogled od 360 stupnjeva na grad, dok se u dnu strukture nalazi muzej koji pokazuje razvoj Dubai-ja od malog ribarskog sela do metropole koja pršti životom. Slobodno vrijeme. U večernjim satima slijedi transfer u zračnu luku.

6.dan (31.12.) DUBAI  – MALDIVI
Prijava na let za Maldive u 02:00h. Noćni let. Dolazak na Male je predviđen u 7:15h po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer hidrogliserom do otoka Maafushi. Prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme.U večernjim satima pripreme za doček Nove 2023 godine. Zabava.

Maafushi Island - Your Complete Guide To The Local Maldives Island

7.dan – 9.dan (01.01. – 03.01.)  MALDIVI
Ova otočna država u Indijskom oceanu sastoji se od oko 1200 otoka među kojima je tek 200 naseljenih, a samo 80 se koristi za turizam. Upravo na jednom od tih otoka možete naći savršeno mjesto za odmor iz snova. Bijele pješčane plaže okružene tirkiznim morem i kokosovim palmama razlog su dolaska turista iz cijelog svijeta kako bi na par dana uživali u tom malom raju na zemlji. Na Maldivima svatko može pronaći nešto za sebe – omiljena je destinacija za parove, medeni mjesec, vjenčanja ali i obitelji s djecom. Zaljubljenici u plivanje i ronjenje dane će ispuniti otkrivanjem podvodnog svijeta prepunog tropske flore i faune karakteristične za to podneblje. Oni željni odmora i sunčanja naći će svoje mjesto pod palmom, a wellnes i spa ponuda je nezaobilazan dio svakom putniku. Iako ostavalju dojam mirnog i tajanstvenog mjesta, resorti na Maldivima mogu ponuditi velik broj dodatnih aktivnosti i sadržaja za sve uzraste. Na raspolaganju Vam se nalazi pratitelj putovanja koji Vam može pomoći kod rezervacija fakultativnih sadržaja te Vas upoznati s programom koji se odvija u hotelu za vrijeme Vašeg boravka. Mogućnost odlaska na cjelodnevne izlete u hotele/resorte sa 5*, organizaciju ronjena sa morskim psima i ražama, vodeni sportovi i slično…

Maldives: Maafushi - ourglobaltrek

10.dan (04.01.) MALDIVI 
Nakon doručka odjava iz hotela, slobodno vrijeme za uživanje u rajskim plažama otoka. U večernjim satima transfer speedboat-om do zračne luke. Prijava na let aviokompanije Fly Dubai s polaskom u 23:30h za Dubai. Noćni let.

11.dan (05.01.) DUBAI – ZAGREB 
Dolazak u Dubai u 03:10h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja direktnim letom iz Dubai-a za Zagreb s polaskom u 10.00h. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13:30h po lokalnom vremenu.


FM cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 11.890,00 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 12.690,00 kn


Cijena uključuje:
– povratni let Zagreb – Dubai – Male – Zagreb u ekonomskoj klasi
– grupni prijevoz minibusom/busom u Dubaiju na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka
–  noćenja u dvokrevetnoj sobi s uključenim doručkom u hotelu  Hilton Garden Inn Mall of Emirates 4*u Dubai-u

🟊🟊🟊🟊 Hilton Garden Inn Dubai Mall of The Emirates - Dubai - United Arab Emirates

–   noćenja u dvokrevetnoj sobi s uključenim doručkom u hotelu Arena Beach Hotel 4* na Maldivima

Fotografija objekta iz galerije Fotografija objekta iz galerije

– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– troškove organizacije putovanja
Obavezne doplate po osobi:
– pristojbe zračnih luka 3.250,00 kn
– napojnice za lokalne vodiče i vozače u Dubai-u 75 AED (cca 20 EUR)
– turistička taksa u Dubai-ju 15 AED, po osobi i noćenju (plaća se na licu mjesta)
– troškove osobne prirode
– doplatu za jednokrevetnu sobu – 4.960,00kn
– fakultativne izlete
– policu osiguranja (putno zdravstveno + osiguranje od otkaza) – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate

Faklutativni izleti Dubai:

Dubai Velika City tura – 290kn

Abu Dhabi city tura s ulaznicom u predsjedniču palaču i muzej Louvre – 750kn

Jeep Safari s uključenom večerom – 520kn

Burj Khalifa – 450kn ( bez transfera)

Miracle Garden i Dubai Frame – 490kn

Minimalni broj putnika: 15

Napomene:
– konačne cijene i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti najkasnije 15 dana prije putovanja
– prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od izlaska iz zemlje
– za RH državljanine nisu potrebne vize za UAE i Maldive

Raspored letova

26DEC  ZAGREB DUBAI           1430 2305

31DEC  DUBAI MALE          0200 0715

04JAN  MALE DUBAI          2330 0310+1

05JAN  DUBAI ZAGREB         1000 1330

Pošalji upit za putovanje