16.12. - 20.12.2020. od 716,75 (+ avio takse)

BERLIN WONCA

 

Slikovni rezultat za berlin brandenburg gate

TERMIN PUTOVANJA: 16.12. – 20.12.2020.

1. dan (16.12.) ZAGREB – BERLIN

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb sa pratiteljem putovanja 120 min prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Pariz u 09:00 sati. Po dolasku u Pariz, nastavak leta za Berlin. Slijetanje u Berlin predviđeno je u 17:00 sati. Nakon obavljenih graničnih aktivnosti slijedi transfer autobusom do hotela. Noćenje.

2. dan (17.12.) BERLIN

Slikovni rezultat za berlinNakon doručka slijedi razgled grada autobusom i pješice: park Tiergarten, Postdamerplatz – moderno središte sa izvanrednim primjerima suvremene arhitekture, Stup pobjede, Alexanderplatz kojeg krasi 368m visok TV toranj – najviša građevina u Njemačkoj. Nastavljamo do Check point Charlie – nekadašnje kontrolne točke između Istočnog i Zapadnog Berlina, posjet ostacima Berlinskog zida: East side gallery, gdje se nalazi više od 1 km Berlinskog zida na kojem je nakon rušenja 1989. godine započelo oslikavanje zida, pa je danas ovo galerija na otvorenom koju krasi više od 100 radova umjetnika iz čitavog svijeta s temom slobode i mira. Slobodno vrijeme za ručak.
U poslijepodnevnim satima odlazak na kongres WONCA (javnim gradskim prijevozom) koji se održava u kongresnom centru HUB27 s početkom u 17 sati. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (18.12.) BERLIN

Slikovni rezultat za check point charlieNakon doručka slijedi nastavak razgleda grada pješice. Dan započinjemo posjetom kupoli Reichstag – sjedištu njemačkog parlamenta s prekrasnom kupolom koja slovi kao najposjećenija znamenitost Berlina. Nastavljamo do Brandenburških vrata, izgrađenih u 18. stoljeću po naredbi kralja Fridrika Vilima II. Ona su bila dio gradskih zidina i jedna od 18 vrata kroz koja se ulazilo u Berlin, a njihovo značenje bilo je tim veće što su predstavljala ulaz u gradsku žilu kucavicu – Unter den Linden, aveniju koja je vodila do kraljevske palače te koja je i dan danas središte berlinskoga života. U šetnji bulevarom Unter den Linden vidjet ćemo trg Bebelplatz kojeg ukružuju operna kuća Staatsoper Berlin, najstarije berlinsko sveučilište Humboldt-Universität zu Berlin, kao i Sankt-Hedwigs-Kathedrale (katedrala svete Hedwige), prva katolička crkva podignuta u Berlinu nakon Reformacije, sagrađena po uzoru na rimski Panteon. Odlazak do spomenika Neue Wache posvećenog poginulima u ratovima te do Museumsinsel, najboljeg berlinskog muzejskog kompleksa od čak pet muzeja smještenih na otočiću. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. Predlažemo posjet nekom od muzeja na Muzejskom otoku, najstarijem i najvećem Zoološkom vrtu u Njemačkoj ili KaDeWe, legendarna berlinska robna kuća, najveća u Njemačkoj i druga po veličini u Europi, odmah nakon londonskog Harrodsa. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (19.12.) BERLIN – POTSDAM

Slikovni rezultat za potsdam free photoNakon doručka predlažemo (fakultativno) poludnevni posjet Potsdamu, nekadašnjem glavnom grad pruskih kraljeva. Grad je poznat po jezerima, palačama i parkovima te kao mjesto održane čuvene Postzdamske konferencije iz 1945. godine. Šetnja do parka s dvorcem Sanssouci koji se nalazi na UNESCO popisu svjetske baštine te se često smatra njemačkim rivalom francuskom Versaillesu. Posjet povijesnom središtu Postdama i Alter Marktu, trg stare tržnice. Trgom danas dominiraju Nikolaikirche (Crkva sv. Nikole), Fortunaportal (Vrata sreće) i Altes Rathaus (Gradska vijećnica). Još jedna znamenitost Potsdama je Holländisches Viertel – Nizozemska četvrt, koju čini 150 zgrada jedinstvenih u Europi napravljenih od crvene opeke u nizozemskom stilu. Sjeverno od gradskog središta je ruska kolonija Alexandrowka, malena enklava izgrađena u ruskom stilu, a tu je i park Babelsberg, nekadašnje središnje mjesto njemačke filmske industrije s najstarijim filmskim studijem u Europi. Nakon slobodnog vremena za ručak i shopping, povratak u Berlin. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (20.12.) BERLIN – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela. Transfer na aerodrom. Prijava na let za Amsterdam u 10:10 sati, po slijetanju Amsterdam nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u 17:00 sati.

 


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.400,00 kn


U cijenu je uključeno:
– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Berlin – Zagreb
– zrakoplovne pristojbe
– transferi iz zračne luke od/do hotela
– smještaj na bazi noćenja s doručkom u hotelu 4*
– pratitelj putovanja iz Zagreba i organizacija
– razgled prema programu

U cijenu nije uključeno:

– jednokrevetna soba 1.990,00kn
– fakultativni izlet u Potsdam
– ulaznice i napojnice
– troškovi osobne prirode
–  putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja ( mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

Napomene:
– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja je potrebno ugovoriti do 48h nakon prve uplate
– za državljane RH ovo na ovo putovanje moguće je ići s osobnom iskaznicom
– konačni raspored izleta po danima, njihove cijene i program provođenja se dostavljaju svim putnicima unutar završnog pisma mjesec dana prije puta

Za sva putovanja vrijede Opći uvjeti putovanja Go travel (http://gotravel.hr/opci-uvjeti-putovanja/)

Pošalji upit za putovanje