8.-17.10.2023. od 8.966,06 kn / 1.190,00
BROD: QUEEN ELIZABETH

1. dan 8.10.: ZAGREB – BARCELONA
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb cca dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polazak zrakoplova Croatia Airlines na direktnom letu OU374 u 17:50h. Dolazak u Barcelonu u 20:00h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan 9.10.: BARCELONA
Nakon doručka u hotelu, organizirani transfer do luke ukrcaja. Ukrcaj na brod Queen Elizabeth gdje počinje vaša avantura krstarenjem zapadnim Mediteranom.

3. dan 10.10.: PLOVIDBA
Opustite se na ovom prekrasnom luksuznom brodu, prostranim palubama, zabavnim sadržajima i sadržajima za djecu, kazalištu, uživajte u tradicionalnom popodnevnom čaju, gala večerima, živoj glazbi, mogućnosti su beskrajne…

4. dan 11.10.: TOULON (FRANCUSKA)
Ujutro se budite u Toulonu na Azurnoj obali koji se nalazi između Marseillea i St. Tropeza.  Uživajte na plaži, provansalskom krajoliku. Stari dio grada okružen je obrambenim zidinama s utvrdama. Toulon je glavna luka francuske ratne mornarice te se u njemu nalazi i Nacionalni pomorski muzej. Na trgu Victor Hugo nalazi se veličanstvena zgrada Opere, impozantna katedrala, fontane i tržnica na Cours Lafayette svakako će zaokupiti vašu pažnju. Ukoliko želite vidjeti Toulon iz ptičje perspektive možete se odvesti žičarom uz planinu Faron.
Noćenje na brodu.

5. dan 12.10.:  FIRENZA ILI PISA (TURA IZ LIVORNA, ITALIJA)
Današnje buđenje vas očekuje u Livornu, drevnoj luci smještenoj u šarmantnoj regiji Toskane. Do Drugog svjetskog rata grad je bio popularno ljetovalište koje je posjećivalo talijansko visoko društvo. Danas je jedna od najvažnijih gradskih luka na Mediteranu.  Pisa i Firenza samo su 2 h udaljeni. Ukoliko se odlučite za izlet u Firenzu, savršeno odredište za ljubitelje arhitekture, umjetnosti, živopisnih ulica (Duomo, Santa Maria del Fiore, katedrala s kupolom koju je dizajnirao arhitekt Filippo Brunelleschi, Laurentianova knjižnica čije je stubište dizajnirao Michelangelo…) ili Pisu, rodno mjesto Galilea Galileija i remek djelo srednjovjekovne arhitekture. Jedan od najveličanstvenijih trgova u Italiji Campo dei Miracoli ili „Polje čuda“ na kojem se nalaze romanički dragulji: katedrala, krstionica, groblje Camposanto, zvonik te jedan od najčuvenijih simbola Italije, poznatiji kao kosi toranj. Po povratku večera te slobodno vrijeme na brodu. Uživajte u zabavnom večernjem programu. Noćenje.

6. dan 13.10.: PLOVIDBA
Opustite se na brodu, prostranim palubama, zabavnim sadržajima: kuglanje, tenis na palubi, golf, kriket, vanjski bazeni, gym  isl. Tečaj plesa, slikanja, planetarij, klasični koncerti, kazalište. Uživajte u tradicionalnom popodnevnom čaju, obrocima u nekoliko različitih restorana. Svakako ćete imati vremena za odlazak u shopping na brodu ili posjet galeriji. Uz doplatu imate na raspolaganju nekoliko alternativnih restorana, dogovoriti tretman u Mareel spa…
Noćenje.

7. dan 14.10.: IBIZA (ŠPANJOLSKA) 
Ujutro stižete na Ibizu, kultni i jedan od najpoznatijih party otoka. Uz aktivan noćni život i prekrasne plaže, posjet Ibizi svakako će vam ostati u lijepom sjećanju. Iako je grad poznat po svojoj klupskoj kulturi i sceni elektroničke glazbe, Ibiza nudi i obilje kulturnog i povijesnog bogatstva. Neka mjesta na otoku zaštićena su kao svjetska baština a renesansne zidine Starog grada među rijetkim su primjerima takve vrste u svijetu. Južno od luke nalazi se impresivna katedrala izvorno izgrađena u katalonsko gotičkom stilu, u blizini je i Museu Pugat, palača iz 15 st. s impresivnom zbirkom umjetnina. Ukoliko ste više za kupanje i sunčanje na plaži, Platja de ses Figueretes pružit će vam savršeni bijeg od gradske gužve. U nekom od restorana na otoku svakako degustirajte hrskavi krumpir, plodove mora, mediteranske salate i izvrsna lokalna vina. Noćenje.

8. dan 15.10.: VALENCIA (ŠPANJOLSKA)
Doručak. Danas smo u Valenciji. Ovaj grad je uzbudljiva mješavina povijesti, umjetnosti i intelektualnih aktivnosti. Odvažite se uspeti uz 200 stepenica do vrha amfiteatra s kojeg se prostire panorama narančastih krovova i crkava s plavim kupolama. Bogata hispanska kultura Valencije vidljiva je posvuda u gradskoj arhitekturi koja često odražava rimsku, vizigotsku, maursku i aragonsku tradicuju. U starom djelu svakako je zanimljiva Centralnu tržnicu – jedna od najljepših u Europi, Lonja de la Seda – glasoviti spomenik UNESCO-a (nekadašnja burza svile), Okrugli Trg, Katedrala, Virgin Square… U modernom djelu grada svakako vrijedi vidjeti „Grad umjetnosti i znanosti“ (Ciudad de las Artes y las Sciencias), fantastični kompleksa suvremene arhitekture koji je projektirao čuveni arhitekt Santiago Calatrava. Preporučamo posjet najvećem europskom akvariju u kojem se nalazi do 500 različitih vrsta i ukupno više od 40.000 životinja.

9. dan 16.10.: BARCELONA
Rano ujutro dolazak u Barcelonu. Transfer do hotela. Kako je check in u sobe iza 15 , stvari se ostavljaju u hotelskoj prostoriji za prtljagu. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom i pješice: Plaza Catalunia, Gotička četvrt, najstariji dio grada, jedna od najsačuvanijih i najljepših u Europi sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. stoljeća, sjajnim primjerom katalonske gotike. Prošetat ćemo Ramblom, najživljom gradskom avenijom, zajedno ćemo posjetiti živopisnu gradsku tržnicu „La Boquería“ poznatu po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda, smještenu na Rambli. Prošetat ćemo do Kolumbova spomenika koji je visok 60m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike.  U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog odlaska u Španjolsko selo (Pueblo Español), gdje se na 49 000m2 nalaze replike svih najpoznatijih građevina i stilova gradnje u Španjolskoj. Povratak i check in u sobe. Noćenje.

10. dan 17.10.: BARCELONA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba do 10 h (stvari možete ostaviti u hotelskoj čuvanoj prostoriji). Danas predlažemo posjet mističnom Gaudijevom remek djelu, crkvi Sagrada Familia (ulaznice se moraju rezervirati unaprijed) ili posjet čuvenom stadionu FCI Barcelona Camp Nou. Za sve one koji se žele opustiti tu je predivna Barceloneta gdje možete uživati u fantastičnoj  atmosferi. Slijedi transfer do zračne luke i  prijava na direktan let za Zagreb. Polazak za Zagreb u 18:20h. Dolazak u Zagreb u 20:20h.

ITINERER KRSTARENJA:

DAN LUKA
9.10. BARCELONA
10.10. PLOVIDBA
11.10. TOULON
12.10. LIVORNO
*izlet Pisa ili Firenza (uz doplatu)
13.10. PLOVIDBA
14.10. IBIZA
15.10. VALENCIA
16.10. BARCELONA

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

08.10.2023.

GARANTIRANO

FIRST MINUTE

1,190 € / 8,966.06 kn

prije 1,260 € / 9,493.47 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Barcelone
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • smještaj u hotelu IBIS PLAZA GLORIES na bazi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • turistički pristojbu
 • transfer od/do zračne luke u Barceloni, transfer hotel/luka ukrcaja/hotel
 • 7 noćenja na krstarenju luksuznim brodom Cunard-Queen Elizabeth prema programu:
  -smještaj u unutarnjoj dvokrevetnoj kabini na brodu
 • puni pansion na brodu
 • napojnice na brodu
 • animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom i predstave, sadržaji za djecu, sportske aktivnosti, korištenje fitnesa, bazena, ležaljki

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu

DOPLATE I POPUSTI:

Eventualne doplate:

 • Ulaznica za Pueblo Espanol s rezervacijom 15€

Popusti i doplate:

 • Popust za djecu i odraslu osobu na pomoćnom ležaju: na upit
 • Jednokrevetna kabina i soba na upit uz doplatu

INFORMACIJE:

INFORMACIJE O LETU:

 • OU 374  08OCT  ZAGBCN  1750 2000
 • OU 375  17OCT  BCNZAG   1820 2020

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines

Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH viza nije potrebna.

GoMdo

Pošalji upit za putovanje