28.03. - 11.04.2024. od 3.490,00 (+ avio takse)

DOHA – SYDNEY– VELIKI KORALJNI GREBEN – MELBOURNE

1.DAN ( 28.03.)  ZAGREB– DOHA
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova.  Nakon podjele putne dokumentacije prijava na let od Qatar Airways-a. Polijetanje zrakoplova prema Dohi u 15:45h. Po dolasku u Dohu 23:00h, slijedi transfer u hotel 4* u Dohi. Prijava i smještaj. Noćenje.

2. DAN (29.03.) DOHA – SYDNEY

Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo razgled grada u organizaciji Qatar Airwaysa. Više detalja o samoj turi u završnom pismu. U poslijepodnevim satima slijedi transfer u zračnu luku, prijava na let Qatar Airwaysa za Sydney u 20:40h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

3.dan  ( 30.03.)  SYDNEY
Po dolasku u Sydney u 18:50h po lokalnom vremenu, obavljanje carinskih formalnosti. Doček mjesnog agenta, te slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj u hotelu 4* u centralnom dijelu grada. Predlažemo odlazak na večernju šetnju gradom i zajedničku večeru, slobodno vrijeme. Noćenje.

The best things to do in Sydney | Telegraph Travel

4. DAN (31.03.) SYDNEY – CITY TURA
Nakon doručka predlažemo razgled grada sa lokalnim vodičem. Na toj turi  ćete moći vidjeti najatraktivnije lokacije u Sydneyu. Panoramska vožnja gradom uz usputna zaustavljanja na najstraktivnijim lokalcijama. Posjetiti ćemo povijesnu četvrt “Rocks” u kojoj su se nastanili prvi doseljenici novoga kontinenta. Proći ćemo blizu Sydney Opera House – najpoznatije građevine u Australiji, poznatoga Lučkoga mosta, vidikovca Mrs. Macquarie’s Chair i mnogih drugih atraktivnih lokacija  Turu nastavljamo posjetom elitnim četvrtima na istoku grada gdje ćemo vidjeti masivne vile ali i skrivene uvale. Posjet popularnoj “Bondi” plaži, te slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

Povezana slika

5. DAN (01.04.)  SYDNEY – NACIONALNI PARK BLUE MOUNTAINS – SYDNEY
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u nacionalni park „Blue Mountains“ koji se nalazi oko 65 km zapadno od Sydneya, poznatom po prekrasnoj prirodi, šumama, slapovima i kanjonima. Tura uključuje ulaznicu za posjet Featherdale parku gdje ćete vidjeti razne životinje tipične samo za australsko podneblje (dingosi – divlji psi, autohtone ježeve, zdepaše, tasmanijskog vraga), maziti koale (uz nadoplatu), hraniti klokane i „wallabies (životinje slične klokanima ali s kraćim nogama)“, šarene papige, zmije i guštere kao i krokodile koji obitavaju u slanoj vodi. Najpoznatija turistička atrakcija na “plavim planinama” su planinski vrhovi nazvani “Tri sestre” za koje se vežu brojne legende. Najraširenija je ona aboridžanska prema kojoj su vrhovi zapravo tri zaljubljene sestre koje je plemenski starješina pretvorio u stijene da ih zaštiti od trojice braće koji su pripadali drugom plemenu. Na nesreću svih sestara starac je poginuo prije nego li je uspio poništiti svoju čaroliju. Lokalni ručak uz nadoplatu. Nakon cjelodnevnog izleta u očaravajućoj prirodi i druženja sa predivnim rijetkim životinjama slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

Blue Mountains 2023: Best Places to Visit - Tripadvisor

6. DAN (02.04.)  SYDNEY  – SJEVERNE PLAŽE

Nakon doručka predlažemo relaksirajući izlet trajektom iz Circular Quay-a na sjeverne plaže Sydney-a gdje ćete imati priliku uživati u predivnom pogledu s morske strane na famozni Sydney Harbour Bridge i Sydney Opera House. Najpoznatije plaže Manly beach i Shell beach omiljeno su mjesto lokalaca ali i turista kada je u pitanju odmor u neposrednoj blizini inače energičnog grada prepunog sadržaja. Tamo ćete moći uživati u pješčanim plažama i zrakama sunca, a oni odvažniji mogu se okušati i u surfanju te ostalim vodenim radostima. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od mnogobrojnih restorana na Manly Beachu.  Ovaj izlet otkrit će Vam sasvim drugu stranu Sydneya. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

Slikovni rezultat za sydney manly beach

7.DAN ( 03.04.) SYDNEY – CAIRNS
Nakon  doručka, odjava iz hotela. Slijedi transfer u zračnu luku i prijava na let za Cairns. Cairns se nalazi u saveznoj državi Queensland i jedan je od najsunčanijih australskih destinacija. Po dolasku prijava u hotel 4*.  Popodne slobodno za vlastite aktivnosti.  Noćenje.

Australia Highlights: Sydney, Cairns & the Outback - 7 Days | kimkim

8. DAN (04.04.)  CAIRNS – GREEN ISLANDS – VELIKI KORALJNI GREBEN
Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet do veličanstvenog Velikog koraljnog grebena starog 25 milijuna godina koji je ujedno i najveća živa cjelina na svijetu gdje se većina koraljnih grebena nalazi na samo 4 metra ispod površine vode. Odlazak sa katamaranom do Green Islanda, gdje imamo slobodno vrijeme za ronjenje i kupanje na otočju. Green Islands je poznat po svojim bijelim pješčanim plažama i netaknutoj prirodi. Slijedi odlazak katamaranom do platforme koja se nalazi na oceanu. Na platformi imamo organiziran ručak. Slobodno vrijeme za ronjenje na koraljnom grebenu. Oprema za ronjene je uključena na izletu. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Great Barrier Reef Cruises & Tours - Port Douglas & Cairns | Quicksilver Cruises

9. DAN (05.04.) CAIRNS – KURANDA
Nakon doručka, predlažemo odlazak na fakultativni izlet vlakom u rudarski grad Kuranda. Vožnja povijesnim vlakom kroz očaravajuću prirodu. Po dolasku u Kurandu slobodno vrijeme za mnogobrojne sadržaje (uz nadoplatu) koje ovaj turistički gradić nudi; Koala centar, vrt leptira, tržnica, mnogobrojni restorani, vožnja brodom po rijeci.  Povratak u Cairns žičarom, koja će nas prevesti preko nacionalnog parka Barron George, koji je radi svojih kišnih šuma i jednistvene flore i faune pod zaštitom UNESCOa, mogućnost izlaska iz žičare te šetnja kroz kišnu šumu. Povratak u hotel predviđen je u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. DAN (06.04.)  CAIRNS – MELBOURNE

Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Melbourne – glavni grad australske pokrajine Victorije i drugi najveći grad u državi. Bio je glavni grad Australije od 1901. do 1927. godine, a danas je najprepoznatljiviji po domaćinstvu Olimpijskih igara 1956., teniskom grand slam turniru “Australian open” te Formuli 1 i VN Australije. Slijedi transfer do hotela u samom centru grada. Prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

11. DAN (07.04.)  MELBOURNE – CITY TURA
Nakon doručka predlažemo odlazak u razgled grada s lokalnim vodičem. Za Melbourne mnogi kažu da je „najpoželjniji grad za život“, a s rastućom populacijom od preko 4 milijuna stanovnika postao je multikulturalno središte. U ovom velebnom gradu prepunom živopisnih ulica, prepoznatljive arhitekture, marketa, sportskih stadiona, muzeja, parkova i vrtova proći ćemo najatraktivnije lokacije uz stručno vodstvo lokalnog vodiča. Posjet Brighton Beach-u koji je poznat po svojim šarenim “kabinama”, St.Kildi – populanoj šetnici uz plažu, provozati ćemo se po stazi na kojoj se održava utrka F1, te vidjeti stadion na kojem se održava Australian Open. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

Povezana slika

12.DAN (08.04.) MELBOURNE – PHILIP ISLAND – MELBOURNE
Doručak. Danas predlažemo izlet na Phillip Island poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu. Polazak za Philip Island je previđen u kasnijim prijepodnevnim satima. Po dolasku na Phillip Island posjetit ćemo lokalnu vinariju, te imat ćemo priliku isprobati lokalna vina koja se proizvode u ovom dijelu Victorije. Slijedi posjeta koala centru gdje koale žive u prirodnom okruženju. Nakon slobodnog vremena za kasniji ručak, slijedi panoramska vožnja po Philip Islandu gdje ćete imati priliku vidjeti brojne australske vrste u svom prirodnom okruženju. U vrijeme zalaska sunca slijedi odlazak do plaže Summerland, gdje ćemo nakon zalaska prisustvovati populanoj “paradi pingvina”, tj. njihovom izlazaku iz mora kada kreću prema svojim gnijezdima. Povratak u Melbourne u kasnijim večernjim satima. Noćenje.

13. DAN (09.04.)  MELBOURNE – GREAT OCEAN ROAD
Nakon ranijeg doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet poznatom velikooceanskom cestom “Great Ocean Road“ do znamenitih 12 apostola.  The Great Ocean Road je 243 kilometara duga cesta koje se proteže kroz izrazito pitoreskan pejzaž, ali u isto vrijeme i vrlo nemilosrdnom prirodom jugoistočne australske obale. Gradnja ove ceste za koju mnogi kažu da pruža najveći užitak vožnje na svijetu, započeta je odmah nakon Prvog svjetskog rata 1919., a dovršena tek 1932. godine. Povod za njenu gradnju je bio cestovno povezivanje rijetko naseljenih i izoliranih naselja na području jugozapadne obale australske države Viktorije, koja su do tada bila dostupna tek putem mora i kopnenih nepristupačnih putova. Vrijeme slobodno za ručak ( doplata).  Također, cesta je bila izgrađena kao spomenik posvećen žrtvama Prvog svjetskog rata, a izgradilo ju je oko 3000 vojnika povratnika. Imat ćete vremena za fotografiranje i šetnju, te priliku vidjeti Koale i ostale australske životinje u svojem prirodnom okruženju. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

14.DAN (10.04.) MELBOURNE – DOHA

Nakon doručka, odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Dohu u 15:15h. Obroci tijekom leta. Noćni let. Po dolasku u Dohu u 22:35h. Nastavak leta za Zagreb.

15. DAN (11.04.) DOHA – ZAGREB

Nastavak leta u 02:00h za Zagreb . Dolazak u Zagreb u 06:55h.


FM cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 3.490,00 eura

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 3.690,00 eura


CIJENA UKLJUČUJE:
•    prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sydney, Melbourne –  Zagreb
•    unutarnji let Sydney– Cairns
•    unutarnji let Cairns – Melbourne
•    sve transfere prema programu iz zračne luke od/ do hotela
•    pratitelja iz Zagreba
•    smještaj prema programu u hotelima  4* na bazi noćenje s doručkom
•    lokalne pristojbe i poreze
•    troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:
•    doplatu za zrakoplovne pristojbe 590 eura
•    australsku vizu
•    napojnice
•    fakultativne izlete i ulaznice ( cijene uskoro)
•    osobne troškove
•    putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
•    doplata za jednokrevetnu sobu 1.050 eura

VIZA ZA AUSTRALIJU:
Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade – Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
Poveznica na e-Visitor( e-Vizu) aplikaciju: http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm

COVID-19

Australija je ukinula sve mjere za COVID-19

AUSTRALIJA
Službeno ime: Australija (Commonwealth of Australia).
Glavni grad: Canberra.
Površina: 7.692.030 km2
Viza: potrebna, informacije na prodajnim mjestima
Državno uređenje: Konstitucionalna Monarhija. Neovisna od Ujedinjenog Kraljevstva od 1901. g.
Jezik: službeni jezik je engleski. Etničke manjine koriste se talijanskim, njemačkim, grčkim, kineskim i aboridžinskim jezikom.
Vremenska razlika: od +7 do +9 sati u odnosu na Hrvatsku.
Novac: Australski dolar (AUD, (A$) = 100 centa. Novčanice za A$ 100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za A$ 2, 1 i 50, 20, 10 i 5 centi.
Zemljopisni položaj: Australija se proteže od 10° do 45° južne geografske širine (računajući i Tasmaniju) i 113° i 115° istočne geografske dužine. Čitavom svojom površinom nalazi se na južnoj zemljinoj polutci. Obuhvaća kopno Australiju i otok Tasmaniju te mnoge male otoke oko kopna. S tri strane Australiju okružuju velike površine Tihog (na istoku) i Indijskog oceana (na jugu i zapadu). Samo je na sjevernoj strani nizovima otoka donekle povezana sa Azijom. Zbog te prirodne izolacije tj. udaljenosti od drugih kontinenata, geografski položaj Australije se često karakterizira kao nepovoljan, međutim baš zbog toga su se u Australiji razvile posebne biljne i životinjske vrste. Dužina obale Australije zajedno sa svim otocima iznosi 36.735 km. Površinom je malo manja od Brazila i 136 puta veća od Hrvatske, a njena površina pokrivala bi 3/4 Europe.
Klima: Australija se nalazi na južnoj polutci pa su i godišnja doba drugačija od godišnjih doba u Europi i Sjevernoj Americi. Dvije su klimatske zone: tropska zona (na sjeveru iznad Jarčeve obratnice) i umjerena zona. Tropska zona (pokriva 40% Australije) ima dvije sezone – ljetnu (kišnu) i zimsku (suhu) dok umjereni pojas ima sva 4 godišnja doba. Proljeće – Ljeto: Toplo ili vruće posvuda dok je malo umjerenije na jugu. Jesen – Zima: Sjeverna i centralna Australija imaju lijepe tople dane i hladne noći dok su na jugu dani svježi sa povremenom kišom, ali je i tamo uglavnom sunčano. Snijeg je u potpunosti ograničen u gorskom području na jugoistoku.

Pošalji upit za putovanje