03.04. - 15.04.2021. od 13.580,00 kn / 1.802,49 (+ avio karta)

1.DAN (03.04.)  ZAGREB – DUBAI
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije prijava na let za Dubai. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Emirates s polaskom u 15:35h. Po dolasku u Dubai u 23:05h slijedi nastavak puta u 02:15h prema Sydneyu. Noćni let.

2. DAN (04.04.) DUBAI – SYDNEY
Po dolasku u Sydney u 22:05h po lokalnom vremenu slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta te transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotelu 4* koji se nalazi u samom centru gradu. Noćenje.

3. DAN (05.04.) SYDNEY – city tura

Slikovni rezultat za sydneyNakon doručka predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem jedne od najljepših svjetskih metropola. Na toj turi moći ćete vidjeti najatraktivnije lokacije u samom Sydneyu ali i neka skrivena područja oko istočnih plaža kojima će nas provesti naš lokalni vodič. Proći ćemo blizu Sydney Opera House – najpoznatije građevine u Australiji i omiljeno mjesto posjeta turista iz cijelog svijeta! Posjetit ćemo i povijesnu četvrt „Rocks“, vidjeti botanički vrt te potom nastaviti šetnju do Mrs. Macquarie’s Chair. Na samom početku 19.stoljeća klupa je isklesana u kamenu za guvernerevu ženu s namjerom da tamo odmara i uživa u slobodnim trenucima i predivnom pogledu na luku. Povezana slikaDan danas je namjena te klupe ostala ista, a sada je omiljeno okupljalište za sve turiste koji dolaze na poznati vidikovac uživati u pogledu na Sydney Harbour Bridge i Opera House. Turu nastavljamo posjetom elitnim četvrtima na istoku grada gdje ćemo vidjeti masivne vile ali i skrivene uvale. Za sam kraj ostavljamo vrijeme za uživanje i odmor na čuvenoj „Bondi“ plaži (ručak uz nadoplatu). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

4. DAN (06.04.) SYDNEY – NACIONALNI PARK BLUE MOUNTAINS
Povezana slikaNakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u nacionalni park „Blue Mountains“ koji se nalazi oko 65 km zapadno od Sydneya, poznatom po prekrasnoj prirodi, šumama, slapovima i kanjonima. Tura uključuje ulaznicu za posjet Featherdale parku gdje ćete vidjeti razne životinje tipične samo za australsko podneblje (dingosi – divlji psi, autohtone ježeve, zdepaše, tasmanijskog vraga), maziti koale (uz nadoplatu), hraniti klokane i „wallabies (životinje slične klokanima ali s kraćim nogama)“, šarene papige, zmije i guštere kao i krokodile koji obitavaju u slanoj vodi. Najpoznatija turistička atrakcija na “plavim planinama” su planinski vrhovi nazvani “Tri sestre” za koje se vežu brojne legende. Najraširenija je ona aboridžanska prema kojoj su vrhovi zapravo tri zaljubljene sestre koje je plemenski starješina pretvorio u stijene da ih zaštiti od trojice braće koji su pripadali drugom plemenu. Na nesreću svih sestara starac je poginuo prije nego li je uspio poništiti svoju čaroliju. Lokalni ručak uz nadoplatu. U dogovoru sa lokalnim vodičem mogućnost odlaska na predstavu sa lokalnim aboridžinima, gdje će Vam kroz svoj ples i pjesmu ukratko predočiti kako su živjeli prije u Australiji. Nakon cjelodnevnog izleta u očaravajućoj prirodi i druženja sa predivnim rijetkim životinjama slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

5. DAN (07.04.) SYDNEY – sjeverne plaže

Slikovni rezultat za sydney manly beachNakon doručka predlažemo relaksirajući izlet trajektom iz Circular Quay-a na sjeverne plaže Sydney-a gdje ćete imati priliku uživati u predivnom pogledu s morske strane na famozni Sydney Harbour Bridge i Sydney Opera House. Najpoznatije plaže Manly beach i Shell beach omiljeno su mjesto lokalaca ali i turista kada je u pitanju odmor u neposrednoj blizini inače energičnog grada prepunog sadržaja. Tamo ćete moći uživati u pješčanim plažama i zrakama sunca, a oni odvažniji mogu se okušati i u surfanju te ostalim vodenim radostima. Preporučamo ručak (uz nadoplatu) u popularnom restoranu na Manly beachu gdje možete probati razne australske delicije. Ovaj izlet otkrit će Vam sasvim drugu stranu Sydneya, a naš pratitelj putovanja će se pobrinuti da vidite mjesta i uvale koje inače nisu dostupne svima. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

6.DAN (08.04.) SYDNEY

Nakon doručka, slobodno vrijeme za istraživanje grada. Noćenje.

7.DAN (09.04.) SYDNEY – MELBOURNE
Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Melbourne – glavni grad australske pokrajine Victorije i drugi najveći grad u državi. Bio je glavni grad Australije od 1901. do 1927. godine, a danas je najprepoznatljiviji po domaćinstvu Olimpijskih igara 1956., teniskom grand slam turniru “Australian open” te Formuli 1 i VN Australije. Slijedi transfer do hotela u samom centru grada. Prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

8.DAN (10.04.) MELBOURNE – city tura
Povezana slikaNakon doručka predlažemo odlazak u razgled grada s lokalnim vodičem. Za Melbourne mnogi kažu da je „najpoželjniji grad za život“, a s rastućom populacijom od preko 4 milijuna stanovnika postao je multikulturalno središte. U ovom velebnom gradu prepunom živopisnih ulica, prepoznatljive arhitekture, marketa, sportskih stadiona, muzeja, parkova i vrtova proći ćemo najatraktivnije lokacije uz stručno vodstvo lokalnog vodiča. Ručak uz doplatu u autohtonom restoranu koji je ujedno bio i prva nekretnina u gradu koju su službeno engleski kolonizatori otkupili od lokalnih aboridžina. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

9.DAN (11.04.) MELBOURNE – GREAT OCEAN ROAD
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet poznatom velikooceanskom cestom “Great Ocean Road“ do znamenitih 12 apostola. Velika oceanska cesta ili na engleskom The Great Ocean Road je 243 kilometara duga cesta koje se proteže izrazito pitoresknim pejzažom, ali u isto vrijeme i vrlo nemilosrdnom prirodom jugoistočne australske obale. Gradnja ove ceste za koju mnogi kažu da pruža najveći užitak vožnje na svijetu, započeta je odmah nakon Prvog svjetskog rata 1919., a dovršena tek 1932. godine. Povod za njenu gradnju je bio cestovno povezivanje rijetko naseljenih i izoliranih naselja na području jugozapadne obale australske države Viktorije, koja su do tada bila dostupna tek putem mora i kopnenih nepristupačnih putova. Također, cesta je bila izgrađena kao spomenik posvećen žrtvama Prvog svjetskog rata, a izgradilo ju je oko 3000 vojnika povratnika. Imat ćete vremena za fotografiranje i šetnju, te priliku vidjeti Koale i ostale australske životinje u svojem prirodnom okruženju. Povratak u hotel i noćenje.

10.DAN (12.04.) MELBOURNE – PHILLIP ISLAND
Nakon doručka slobodno prijepodne za vlastite programe. U poslijepodnevnim satima predlažemo izlet na Phillip Island poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu. Po dolasku na Phillip Island posjetit ćemo lokalnu vinariju, te imat ćemo priliku isprobati lokalna vina koja se proizvode u ovom dijelu Victorije. Slijedi posjeta koala centra gdje koale žive u prirodnom okruženju. Nakon večere (uz nadoplatu) odlazak do plaže Summerland. Ovdje ćete u predvečer vidjeti kako pingvini dolaze iz lova i odlaze u svoja gnijezda. Povratak u Melbourne u večernjim satima. Noćenje.

11.DAN (13.04.) MELBOURNE 
Nakon doručka, slobodno vrijeme za istraživanje grada.

12.DAN (14.04.)   MELBOURNE – DUBAI
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za stjecanje posljednjih uspomena s putovanja. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dubai aviokompanije Emirates s polaskom u 21:15h. Noćni let.

13.DAN (15.04.) DUBAI – ZAGREB
Slijetanje u Dubai u 05:15h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 08:35h. Dolazak u Zagreb je predviđen u 12:40h po lokalnom vremenu.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi:  13.580 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi:  14.750 kn


U cijenu je uključeno:
– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sydney, Melbourne – Zagreb
– unutarnji let Sydney – Melbourne
– transferi iz zračne luke od/do hotela
– pratitelj putovanja iz Zagreba
– smještaj prema programu u hotelima 4* na bazi noćenja s doručkom
– lokalne pristojbe i poreze
– troškovi organizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:
– zrakoplovne pristojbe 3.410 kn
– viza za Australiju
– fakultativni izleti, ulaznice i napojnice
– troškovi osobne prirode
– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (potrebno ugovoriti do 48h nakon prve uplate)
– doplata za jednokrevetnu sobu na upit

Viza za Australiju:
Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade – Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
Poveznica na e-Visitor( e-Vizu) aplikaciju: http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm

Napomene:
– putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju
– konačni raspored izleta po danima, njihove cijene i program provođenja se dostavljaju svim putnicima unutar završnog pisma mjesec dana prije puta

Raspored letova:

1 EK  130    3APR ZAGDXB    1535- 2305
2 EK  414   4APR DXBSYD     0215- 2205
3 EK  407  14APR MELDXB     2115- 0515
4 EK  129  15APR DXBZAG     0835- 1240

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 10

Pošalji upit za putovanje