29.10. – 12.11.2021. od 2.634,72 (+ avio takse)

SYDNEY – MELBOURNE – AUCKLAND

1.DAN (29.10.)  ZAGREB – DUBAI
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije prijava na let za Dubai. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Emirates s polaskom u 15:15h. Po dolasku u Dubai u 22:55h slijedi nastavak puta u 01:50h prema Sydneyu. Noćni let.

2. DAN (30.10.) DUBAI – SYDNEY
Po dolasku u Sydney u 22:30h po lokalnom vremenu slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta te transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotelu 4* koji se nalazi u samom centru gradu. Noćenje.

3. DAN (31.10.) SYDNEY – city tura

Nakon doručka predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem jedne od najljepših svjetskih metropola. Na toj turi moći ćete vidjeti najatraktivnije lokacije u samom Sydneyu ali i neka skrivena područja oko istočnih plaža kojima će nas provesti naš lokalni vodič. Proći ćemo blizu Sydney Opera House – najpoznatije građevine u Australiji i omiljeno mjesto posjeta turista iz cijelog svijeta! Posjetit ćemo i povijesnu četvrt „Rocks“, vidjeti botanički vrt te potom nastaviti šetnju do Mrs. Macquarie’s Chair. Na samom početku 19.stoljeća klupa je isklesana u kamenu za guvernerevu ženu s namjerom da tamo odmara i uživa u slobodnim trenucima i predivnom pogledu na luku. Povezana slikaDan danas je namjena te klupe ostala ista, a sada je omiljeno okupljalište za sve turiste koji dolaze na poznati vidikovac uživati u pogledu na Sydney Harbour Bridge i Opera House. Turu nastavljamo posjetom elitnim četvrtima na istoku grada gdje ćemo vidjeti masivne vile ali i skrivene uvale. Za sam kraj ostavljamo vrijeme za uživanje i odmor na čuvenoj „Bondi“ plaži (ručak uz nadoplatu) Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

4. DAN (01.11.) SYDNEY – NACIONALNI PARK BLUE MOUNTAINS
Povezana slikaNakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u nacionalni park „Blue Mountains“ koji se nalazi oko 65 km zapadno od Sydneya, poznatom po prekrasnoj prirodi, šumama, slapovima i kanjonima. Tura uključuje ulaznicu za posjet Featherdale parku gdje ćete vidjeti razne životinje tipične samo za australsko podneblje (dingosi – divlji psi, autohtone ježeve, zdepaše, tasmanijskog vraga), maziti koale (uz nadoplatu), hraniti klokane i „wallabies (životinje slične klokanima ali s kraćim nogama)“, šarene papige, zmije i guštere kao i krokodile koji obitavaju u slanoj vodi. Najpoznatija turistička atrakcija na “plavim planinama” su planinski vrhovi nazvani “Tri sestre” za koje se vežu brojne legende. Najraširenija je ona aboridžanska prema kojoj su vrhovi zapravo tri zaljubljene sestre koje je plemenski starješina pretvorio u stijene da ih zaštiti od trojice braće koji su pripadali drugom plemenu. Na nesreću svih sestara starac je poginuo prije nego li je uspio poništiti svoju čaroliju. Lokalni ručak uz nadoplatu. U dogovoru sa lokalnim vodičem mogućnost odlaska na predstavu sa lokalnim aboridžinima, gdje će Vam kroz svoj ples i pjesmu ukratko predočiti kako su živjeli prije u Australiji. Nakon cjelodnevnog izleta u očaravajućoj prirodi i druženja sa predivnim rijetkim životinjama slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

5. DAN (02.11.) SYDNEY – sjeverne plaže

Slikovni rezultat za sydney manly beachNakon doručka predlažemo relaksirajući izlet trajektom iz Circular Quay-a na sjeverne plaže Sydney-a gdje ćete imati priliku uživati u predivnom pogledu s morske strane na famozni Sydney Harbour Bridge i Sydney Opera House. Najpoznatije plaže Manly beach i Shell beach omiljeno su mjesto lokalaca ali i turista kada je u pitanju odmor u neposrednoj blizini inače energičnog grada prepunog sadržaja. Tamo ćete moći uživati u pješčanim plažama i zrakama sunca, a oni odvažniji mogu se okušati i u surfanju te ostalim vodenim radostima. Preporučamo ručak (uz nadoplatu) u popularnom restoranu na Manly beachu gdje možete probati razne australske delicije. Ovaj izlet otkrit će Vam sasvim drugu stranu Sydneya, a naš pratitelj putovanja će se pobrinuti da vidite mjesta i uvale koje inače nisu dostupne svima. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

6.DAN (03.11.) SYDNEY – MELBOURNE

Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Melbourne – glavni grad australske pokrajine Vicotorie i drugi najveći grad u državi. Bio je glavni grad Australije od 1901. do 1927. godine, a danas je najprepoznatljiviji po domaćinstvu Olimpijskih igara 1956., teniskom grand slam turniru “Australian open” te Formuli 1 i VN Australije. Slijedi transfer do hotela u samom centru grada. Prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

7.DAN (04.11.) MELBOURNE – city tura
Povezana slikaNakon doručka predlažemo odlazak u razgled grada s lokalnim vodičem. Za Melbourne mnogi kažu da je „najpoželjniji grad za život“, a s rastućom populacijom od preko 4 milijuna stanovnika postao je multikulturalno središte. U ovom velebnom gradu prepunom živopisnih ulica, prepoznatljive arhitekture, marketa, sportskih stadiona, muzeja, parkova i vrtova proći ćemo najatraktivnije lokacije uz stručno vodstvo lokalnog vodiča. Ručak uz doplatu u autohtonom restoranu koji je ujedno bio i prva nekretnina u gradu koju su službeno engleski kolonizatori otkupili od lokalnih aboridžina. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

8.DAN (05.11.) MELBOURNE – GREAT OCEAN ROAD
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet poznatom velikooceanskom cestom “Great Ocean Road“ do znamenitih 12 apostola. Velika oceanska cesta ili na engleskom The Great Ocean Road je 243 kilometara duga cesta koje se proteže izrazito pitoresknim pejzažom, ali u isto vrijeme i vrlo nemilosrdnom prirodom jugoistočne australske obale. Gradnja ove ceste za koju mnogi kažu da pruža najveći užitak vožnje na svijetu, započeta je odmah nakon Prvog svjetskog rata 1919., a dovršena tek 1932. godine. Povod za njenu gradnju je bio cestovno povezivanje rijetko naseljenih i izoliranih naselja na području jugozapadne obale australske države Viktorije, koja su do tada bila dostupna tek putem mora i kopnenih nepristupačnih putova. Također, cesta je bila izgrađena kao spomenik posvećen žrtvama Prvog svjetskog rata, a izgradilo ju je oko 3000 vojnika povratnika. Imat ćete vremena za fotografiranje i šetnju, te priliku vidjeti Koale i ostale australske životinje u svojem prirodnom okruženju. Povratak u hotel i noćenje.

9.DAN (06.11.) MELBOURNE – PHILLIP ISLAND
Nakon doručka slobodno prijepodne za vlastite programe. U poslijepodnevnim satima predlažemo izlet na Phillip Island
poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu. Po dolasku na Phillip Island posjetit ćemo lokalnu vinariju, te imat ćemo priliku isprobati lokalna vina koja se proizvode u ovom dijelu Victorije. Slijedi posjeta koala centra gdje koale žive u prirodnom okruženju. Nakon večere (uz nadoplatu) odlazak do plaže Summerland. Ovdje ćete u predvečer vidjeti kako pingvini dolaze iz lova i odlaze u svoja gnijezda. Povratak u Melbourne u večernjim satima. Noćenje.

10.DAN (07.11.) MELBOURNE – AUCKLAND 
Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Auckland – urbanu prijestolnicu i najveći grad Novog Zelanda. Po dolasku u Auckland slijedi transfer do hotela u samom centru grada. Prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor i upoznavanje destinacije na kojoj ćemo provesti iduća 4 uzbudljiva dana. Noćenje.

11.DAN (08.11.) AUCKLAND – city tura

Auckland | New Zealand | BritannicaNakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Unutar same ture imamo dovoljno vremena da obiđemo dijelove grada poznate samo lokalnom stanovništvu i doživimo pravi Auckland u pratnji iskusnih vodiča. Prepustite se u sigurne ruke i saznajte zašto je Auckland sve popularnija destinacija turista iz cijelog svijeta. Imat ćemo priliku vidjeti zašto Auckland zovu “grad jedra”, poznati most Auckland Harbour Bridge, gradske četvrti Devonport and North Head, Mission Bay, Tamaki Drive and Achilles Point, Historic Mount Eden i razne druge znamenitosti i ulice. Obići ćemo i poznati Ganner Colony na Muriwai plaži gdje se mogu vidjeti velika jata ptica u svojim selidbama. Predlažemo poseban doživljaj na ovom izletu, ručak (uz doplatu) u čuvenom povijesnom restoranu Riverhead Tavern (1857) gdje možemo probati lokalne specijalitete. Novi Zeland je poznat i po svojim vinima, a neka od njih ćemo moći i probati na kušnji vina unutar jedne od najpopularnijih vinarija u okolici Aucklanda. Za kraj uzbudljivog dana ostavljamo jedan od najvećih i najstarijih parkova na Novom Zelandu “Auckland Domain” smješten u jednom od novozelandskih vulkanskih kratera. U parku se nalazi botanički vrt i Aucklandski ratni muzej s odličnom zbirkom primjeraka maorske materijalne kulture i umjetničkim djelima. Povratak u hotel. Noćenje.

12.DAN (09.11.) AUCKLAND – Hobbiton i Waitomo caves

Slikovni rezultat za hobbiton movie setPovezana slika

Nakon doručka predlažemo izlet na kojem ćete imati priliku vidjeti atrakcije po kojima je Novi Zeland trenutno najpopulaniji: filmski set Hobbiton (The Lord of the Rings) i Waitomo Glowworm špilju. U pratnji lokalnog vodiča razgledat ćemo čarobni svijet Gospodara prstenova uz zanimljive priče sa snimanja jedne od najpopularnijih filmskih trilogija ikada snimljenih. Izgradnja seta počela je još 1999. godine povodom snimanja filma „Gospodar prstenova: Družina prstena“, a cijeli set je obnovljen 2011. godine za potrebe ekranizacije Tolkienove trilogije „Hobit“. Ne propustite priliku za fotografiranje ispred prepoznatljivih vrtova, mostova i hobitskih rupa u kojima su živjeli čuveni hobiti ili pak nazdravite na njihovom čuvenom okupljalištu – krčmi Green Dragon Inn. Iako su hobiti otišli sa najpopularnije svjetske farme njihovi čarobni domovi su ostali i omiljena su destinacija fanova iz cijelog svijeta! Imat ćemo privilegiju ručati u The Shire’s Rest at Hobbiton i na taj način dodatno osjetiti energiju ovog nestvarnog mjesta. Izlet nastavljamo posjetom senzacionalnoj Waitomo špilji u koju ćemo uploviti malim turističkim brodom. Opustite se i uživajte u magičnim “svjetlećim crvima” kojima je prošarana njena unutrašnjost po kojoj je poznata. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

13.DAN (10.11.) AUCKLAND  – Rotoura – Te Puia

Slikovni rezultat za rotoruaNakon doručka predlažemo posjet regije Rotoura, jedna od najposjećenijih turističkih regija Novoga Zelanda. Karakteriziraju je geotermalni izvori vode, a više od polovice stanovnika regije čine Maori, te se smatra sjedištem novozelandske Maorske kulture. Na putu do Rotoure vožnja kroz dolinu Fitzgerald, gdje bujna stabla paprati formiraju cestu s vegetacijom koja uključuje mnoga novozelandska stabla; tawa, rimu, mataī i rāta. Usputno zaustavljanje na obali jezera Rotorua i Vladinim vrtovima za fotografiranje. Te Puia je geotermalni park koji se proteže na 70 hektara, gdje će nam naši domaćini Maorski vodiči objasniti sve o ovom prirodnom fenomenu. Vidjeti ćemo gejzir Pohutu koji prirodno eruptira i do 30 metara u zrak svakih pola sata, izvore vruće vode, terase sa silicijem, bubrežne bazene blata bogatog mineralima i druge izvore vode koji se više od 100 godina koriste za kuhanje i lijekove. Ovaj geotermalni park je također dom mnogim endemskim vrstama Novoga Zelanda, a kao posebnost se ističe ptica Kiwi s kojom ćemo se imati prilike upoznati. Također prilikom ovoga posjeta imati ćemo priliku vidjeti Maorski kulturni performans koji uključuje i popularni Haka ples. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

14.DAN (11.11.)  AUCKLAND – DUBAI
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za stjecanje posljednjih uspomena s putovanja. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dubai aviokompanije Emirates s polaskom u 21:15 h. Noćni let.

15.DAN (12.11.) DUBAI – ZAGREB

Slijetanje u Dubai u 05:25h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 10:00h. Dolazak u Zagreb je predviđen u 13:30h po lokalnom vremenu.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi:  19.850 kn


Minimalni broj putnika: 15

U cijenu je uključeno:
•    prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sydney, Auckland – Zagreb
•    unutarnji let Sydney – Melbourne
•    unutarnji let Melbourne – Auckland
•    transferi iz zračne luke od/do hotela
•    pratitelj putovanja iz Zagreba
•    smještaj prema programu u hotelima 4* na bazi noćenja s doručkom
•    lokalne pristojbe i poreze
•    troškovi organizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:

•    zrakoplovne pristojbe 4.950 kn
•    viza za Novi Zeland (NZeTA) 290 kn
•    viza za Australiju
•    fakultativni izleti, ulaznice i napojnice
•    troškovi osobne prirode
•    putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (potrebno ugovoriti do 48h nakon prve uplate)
•    doplata za jednokrevetnu sobu na upit

Viza za Australiju:
Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade – Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
Poveznica na e-Visitor( e-Vizu) aplikaciju: http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm

Viza za Novi Zeland:
Od 01.listopada 2019. za ulazak u Novi Zeland potrebno je imati “New Zealand Electronic Travel Authority” (NZeTA). Za više informacija potrebno je obratiti se Veleposlanstvu Novog Zelanda ili preko stranice IMMIGRATION.GOVT.NZ

Napomene:

– putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju

– konačni raspored izleta po danima, njihove cijene i program provođenja se dostavljaju svim putnicima unutar završnog pisma mjesec dana prije puta

Raspored letova:

FZ1794  29OCT  ZAGREB DUBAI           1515 2255

EK 414  30OCT  DUBAI SYDNEY        0150 2230

EK 449 11NOV AUCKLAND DUBAI       2115 0525+1

FZ1793 12NOV  DUBAI ZAGREB         1000 1330

Pošalji upit za putovanje