03.04.-07.04.,19.06.-23.06.,02.10.-06.10.2021. od 2.690,00 kn (+ avio takse)

Atena, 5 dana

TERMINI PUTOVANJA: 03.04. – 07.04.2021., 19.06. – 23.06.2021., 02.10. – 06.10.2021.

5 dana/4 noćenja

Zrakoplovom iz Zagreba


1. dan: ZAGREB – ATENA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji A3781 (Aegean Airlines) u 9.50 sati s dolaskom u Atenu u 12.35 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela te prijava i smještaj u hotel u centru grada. Nakon prijave i smještaja u sobe, slijedi odlazak s voditeljem putovanja u prvu orijentacijsku šetnju središtem grada. Atena je najstarija prijestolnica zapadnog svijeta, najveći je grad Grčke i jedan od najpoznatijih turističkih gradova u svijetu. Antička Atena poznata je po demokraciji važnoj za današnje čovječanstvo, kolijevka je europske civilizacije, omiljena je destinacija za sve ljubitelje mitologije, a ime je dobila po grčkoj božici snage i mudrosti. Ovo je grad od 5 milijuna stanovnika, no njihov lagani način života i smirenost daju sasvim drugačiji dojam o veličini grada. U Atenu posjetitelji dolaze kao bi vidjeli ostatke antičke kulture, ali i kako bi se opustili te isprobali neke od najpoznatijih gastronomskih delicija poput musake, tjestenine s mljevenim mesom i bešamelom – pastisio, janjetine isjeckane na kockice – suovlaki, baklave ili vasilopite koja se priprema za Novu godinu. Barovi rade do 04:00, a noćni klubovi najkasnije do 06:00 sati, volite li se zabavljati svakako ćete se dobro provesti, a najveći izbor barova, kafića i noćnih klubova nalazi se u četvrtima Thissio, Kolonaki, Syntagma i Psirri u središtu grada. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ATENA i RT SOUNION

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu (doplata za ulaznicu za Akropolu – 20 EUR). Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne slijedi vožnja slikovitom obalom Saronskog zaljeva do glasovitog rta Sounion, poznatog po Posejdonovu hramu i jedinstvenoj lokaciji na najjužnijem rtu poluotoka Atike. Tu se Menelaj zaustavio na svom putovanju iz Troje, a kralj Egej bacio u more koje je tako dobilo njegovo ime (doplata za ulaznicu za Posejdonov hram – 8 EUR). Poznat po iznimnoj lokaciji, Rt Sounion je nezaobilazna točka pri posjetu Ateni. Poslije posjeta rtu povratak u Atenu. Noćenje.

3. dan: ATENA – (fakultativni izlet OTOCI AEGINA, POROS I HYDRA)

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti ili predlažemo cjelodnevni izlet na Saronske otoke Aegina, Hydra i Poros s uključenim ručkom na brodu i transferom od/do hotela (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Riječ je o otočju u zapadnom dijelu Egejskog mora, blizu obale grčkog kopna, koji je dobio ime po istoimenom zaljevu koji razdvaja poluotoke Atiku i Peloponez. Aegina je među otocima koje ćemo posjetiti najveći otok, omiljeno izletište vikendom za stanovnike Atene koji vole njezin lagani ritam života, ugodno podneblje i bogatu povijest (Aegina je bila poznata morska sila u 7. st. pr. Krista). Poros, najmanji među ovim otocima, osvaja svojom bogatom vegetacijom, a nasadi limuna i naranči su tipični krajolici na ovom otočiću. Na treći otok na današnjem izletu, Hydru, oduvijek su rado dolazili umjetnici, a među poznatijim imenima spomenut ćemo da je Hydru volio Leonard Cohen, ali i Sophia Loren i Melina Mercouri. Otok na kojem nema automobila i na kojem su jedini prijevoz mule i magarci, osvaja svojim uskim, kamenom popločenim uličicama, bijelo obojanim pročeljima kuća i mirisom Mediterana. Povratak s izleta u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer u Ateni. Noćenje.

4. dan: ATENA – (fakultativni izlet KORINTSKI KANAL – MIKENA – NAUPLION – EPIDAUR)

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom u pokrajinu Argolidu, smještenu na poluotoku Peloponezu (uz doplatu). Vožnja obalnom cestom Saronskog zaljeva do Korintskog kanala, koji povezuje Egejsko s Jonskim morem. Kraće zaustavljanje za fotografiranje na mostu iznad kanala. Nastavak vožnje do “zlatom bogate“ Homerove Mikene. Razgled prvog i najstarijeg grada „kopnene Europe“: kiklopske zidine, Lavlja vrata, kraljevski krug grobova, ostaci megarona, velika Atrejeva riznica. Nastavak vožnje do Naupliona, prvog glavnog grada moderne Grčke, smještenog na obali mora. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Epidaura, svetišta boga Asklepija, grčkog boga liječništva. Razgled najvećeg starogrčkog kazališta, poznatog po odličnoj akustici. Povratak u Atenu, uz panoramski razgled luke Pirej. U večernjim satima predlažemo odlazak do trga Sintagme, na razgled smjene predsjedničke garde ispred Parlamenta, te vožnju žičarom do vidikovca na brdu Likabetus, i uživanje u prekrasnom pogledu na svijetla Atene. Noćenje.

5. dan: ATENA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke Atena. Po dolasku u zračnu luku prijava na izravan let za Zagreb u 8.10 sati na liniji A3780  (Aegean Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb u 9.05 sati po lokalnom vremenu.

*Povratak 16.03.2020:  Let za Zagreb u 14.00 sati na liniji A3780  (Aegean Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb u 15.30 sati po lokalnom vremenu.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.690 kn*

*FM popust 200 kn vrijedi za rezervacije do 30 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.890 kn 

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.090 kn


Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnoj liniji Zagreb – Atena – Zagreb
– 4 noćenja s doručkom u Ateni u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u centru grada
– transfere od/do zračne luke Atena
– cjelodnevni razgled grada i rta Sounion uz službenog gradskog vodiča
– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

– obveznu doplata za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn
– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.090 kn
– boravišna pristojba: 3 EUR (hotel 4*) po osobi i noćenju (plaćanje na licu mjesta u hotelu)
– ulaznice za arheološke lokalitete i muzeje
– troškove osobnih narudžbi
– putna osiguranja (preporučujemo)

Fakultativni sadržaji i izleti:

– izlet OTOCI AEGINA, POROS I HYDRA: 640 kn (uključen transfer od hotela do luke ukrcaja i obrnuto)
– izlet KORINTSKI KANAL – MIKENA – NAUPLION – EPIDAUR: 690 kn (uključen ručak i ulaznice za lokalitete)

*Minimum putnika za realizaciju izleta: 20

Informativne cijene ulaznica: 
– Akropola: 20 EUR (uključuje i ulaz u Dionizovo kazalište)
– Novi muzej Akropole: 10 EUR
– rt Sounion (Posejdonov hram): 8 EUR
– Arheološki muzej: 6 EUR (1.11. – 31.3.); 12 EUR (1.4. – 31.10.)

– žičara na Likabetus: 7,50 EUR

Djeca do 18 g. i studenti ne plaćaju ulaznice, stariji od 65 g. ostvaruju 50% popusta na cijenu ulaznice.

Važne napomene

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
– Kategorizacija hotela u Grčkoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr– Za  državljane RH viza Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Aegean Airlines objavljenom u listopadu 2020. godine i podložna su promjeni.

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”  Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Šifra aranžmana: GoAtens008

Pošalji upit za putovanje