18.9., 20.11.2020. od 2.890,00 kn (+ avio takse)

Atena – ulice pune života

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČEN ODLAZAK NA CAP SOUNION!

TERMINI PUTOVANJA: 18.9., 20.11.2020.

  • Zrakoplovom iz Zagreba
  • 5 dana / 4 noćenja

1. dan: ZAGREB – ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji JU231 u 10:05 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 15:50 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik. U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastična gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Povratak u hotel s voditeljem putovanja u dogovoreno vrijeme ili individualno. Noćenje.

2. dan: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča i voditelja putovanja: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kultune baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjeti znamenitostima. Predlažemo i da uživate u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom s brda Lykabetosa okud se pruža pogled na grad i Saronski zaljev, s atenskog „kućnog brda“ kako nazivaju Lykabetos pruža se pogled od kojeg zastaje dah! Ili posjetite novi Muzej Akropole, fantastičan muzej otvoren 2009. g. koji prikazuje život na atenskoj Akropoli i njezinoj okolici a stavljaju ga na popis 25 top svjetskih muzeja. Noćenje.

3. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET – OTOCI AEGINA, POROS I HYDRA
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti.
IZLET NA OTOKE: Preporučujemo da zaokružite posjet Ateni odlaskom na atraktivan izlet koji će vas upoznati s prekrasnim otocima u zaljevu Atene: izlet na saronske otoke Aegina, Hydra i Poros s uključenim ručkom na brodu i transferom od/do hotela (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana*). Riječ je o otočju u zapadnom dijelu Egejskog mora, blizu obale grčkog kopna, koji je dobio ime po istoimenom zaljevu koji razdvaja poluotoke Atiku i Peloponez. Aegina je među otocima koje ćemo posjetiti najveći otok, omiljeno izletište vikendom za stanovnike Atene koji vole njezin lagani ritam života, ugodno podneblje i bogatu povijest (Aegina je bila poznata morska sila u 7. st. pr. Krista). Poros, najmanji među ovim otocima, osvaja svojom bogatom vegetacijom, a nasadi limuna i naranči su tipični krajolici na ovom otočiću. Na treći otok na današnjem izletu, Hydru, oduvijek su rado dolazili umjetnici, a među poznatijim imenima spomenut ćemo da je Hydru volio Leonard Cohen, ali i Sophia Loren i Melina Mercouri. Otok na kojem nema automobila i na kojem su jedini prijevoz mule i magarci, osvaja svojim uskim, kamenom popločenim uličicama, bijelo obojanim pročeljima kuća i mirisom Mediterana. Povratak s izleta u kasnim poslijepodnevnim satima.

4. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET ARGOLIDA – MIKENA I EPIDAUR
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet Argolida (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana**).
IZLET ARGOLIDA, MIKENA I EPIDAUR: Cjelodnevni izlet na Peloponez i na neke od najpoznatijih arheoloških lokaliteta: Epidaur i Mikenu. Antički Epidaur bio je svetište boga liječništva, Asklepija. Epidaur je bio i ostao slavan zbog svojeg veličanstvenog amfiteatra, poznatog po iznimnoj akustici (ulaznica uključena). Osnivač antičke Mikene bio je grčki junak Perzej. U 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio je tijekom boravka u selu Mikinesu ostatke mikenske kulture iz kasnog grčkog brončanog doba. Ulaznica za Mikenu uključena.
Navečer zajednički odlazak s voditeljem putovanja do četvrti Plaka podno Akropole, živahne četvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka – moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: ATENA – CAP SOUNIO – ZAGREB
Doručak. Slobodno jutro za posljednje šetnje i kupovinu. U kasnim prijepodnevnim satima transfer do zračne luke preko atenske rivijere i rta Sounio, najudaljenijeg rta poluotoka. U njegovom se podnožju nalazi hram (doplata za ulaznicu na licu mjesta) posvećen bogu mora Posejdonu iz 444. g.pr.Krista s kojeg se pruža prekrasan pogled na Saronski zaljev… Let na liniji JU 513 u 15:35 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:40 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Datum putovanja: 

18.-22.9.2020. 20.11.-24.11.2020.
Cijena paket aranžmana: 4.680 kn 
First Minute 4.480 kn
4.280 kn
First Minute 4.080 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 1.890 kn

Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu


CJELODNEVNI IZLET NA ATENSKE OTOKE S UKLJUČENIM RUČKOM: 650 kn
(*minimum potreban za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika)

CJELODNEVNI IZLET ARGOLIDA: 690 kn
(**minimum potreban za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika)

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu, zrakoplovne pristojbe, četiri noćenja u hotelu 3/4* u Ateni u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s buffet doručkom, voditelja putovanja, transfer od/do zračne luke u Ateni (u povratku transfer preko rivijere sa stajanjem na Cap Sounion), poludnevni razgled grada uz službenog gradskog vodiča, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta, po osobi po noćenje od 1,5 – 3 €, točan iznos pristojbe bit će naveden u završnoj obavijesti), ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte za javni prijevoz u Ateni, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi.

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u prosincu 2019. g., podložne promjeni): Akropola 20 €, Muzej Akropole 5 €, Nac. arheološki muzej 7 €; ulaznica u Posejdonov hram 8 €;

NAPOMENE: Fakultativni izleti doplaćuju se prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju svakog izleta je 15 prijavljenih putnika. Izlet Argolida uključuje najam autobusa prema programu i uz našeg voditelja putovanja obveznu asistenciju grčkih lokalnih vodiča. Uključene su i ulaznice za arheološke lokalitete i muzeje Mikena i Epidaur.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Šifra aranžmana: GoAtena5 009

Pošalji upit za putovanje