08.10. - 15.10.2021. od 5.390,00 kn (+ avio takse)

Andaluzija – Portugal – Maroko – Gibraltar

PUTOVANJE U ANDALUZIJU – JUG PORTUGALA, MAROKO I GIBRALTAR 2021.

EVORA – SEVILLA – CORDOBA – GRANADA – ALHAMBRA – MALAGA – CADIZ – OBALA ALGARVE – LISABON

Posjetite najjužnije dijelove Portugala i Španjolske gdje su zvuci fada i flamenca, maurski osvajači i kršćanski kraljevi oblikovali najšarmantnije arhitektonske forme u Europi. Posjetite Gibraltar i jedinu koloniju majmuna na Europskom tlu, a onda se brodom otisnite preko Gibraltarskog tjesnaca i počastite se mirisima 1001 noći u jednom od najpoznatijih i najvećih gradova Maroka.

Datum putovanja:  8.10.-15.10.2021.- garantirani polazak


Program putovanja:

1. dan:  Zagreb – Lisabon – Sevilla
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u 11:30 sati. Let zrakoplovom kompanije TAP Portugal u 13:25 sati, s dolaskom u Lisabon u 15:50 sati. Po slijetanju u Lisabon slijedi ukrcaj u autobus i vožnja autobusom prema Sevilli. Po dolasku u Sevillu smještaj u hotel i slobodno vrijeme za kasnovečernju šetnju. Noćenje.

2. dan putovanja: Sevilla – Real Alcazar
Doručak. Odlazak na razgled kraljevske palače Real Alcazar – nekadašnje palača maurskih vladara, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine, često opisivana kao „raj na zemlji“. Slijedi razgled grada pješice: Plaza San Francisco, Gradska vijećnica, park Marie Luise, Placa de Espana, katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. U večernjim satima slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

3. dan putovanja: Sevilla – Cordoba – Granada
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do  Cordobe, prijestolnice maurskog kalifata  El Andalus. Po dolasku šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira i razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture – čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu. Nastavak vožnje do Granade. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru, uz mogućnost odlaska na flamenco show. Noćenje.

4. dan putovanja: Granada – Alhambra – Malaga – Algeciras
Doručak. Odlazak na razgled Alhambre, najznačajnije i najočuvanije arapske palače iz 13. st., jedinstvenog primjera maurske arhitekture na europskom prostoru (doplata na licu mjesta). Slijedi nastavak razgleda Granade: Medresa, bazar, katedrala u kojoj se nalazi Capilla Real, s grobnicom Isabelle i Fernanda, jednih od najznačajnijih vladara Španjolske. U poslijepodnevnim satima polazak prema Gibraltaru. Kraće zaustavljanje u Malagi, najvećoj andaluzijskoj luci i rodnom mjestu Pabla Picassa. Nastavak vožnje i smještaj u hotel u Algecirasu. Noćenje.

5. dan putovanja: Algeciras – fakultativni izlet brodom Tangier – Algeciras
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet brodom u Maroko (za izlet u Maroko potrebna je putovnica). Plovidba brzim brodom do Tangiera (1 sat vožnje). Slijedi razgled Tangiera autobusom i pješice, u pratnji lokalnog vodiča: svjetionik Cap Spartel, Herkulove špilje, Sultanova palača, tvrđava Kasbah, stari grad – Medina. U izlet je uključen i ručak u tipičnom marokanskom restoranu i slikanje s devama kod pustinjskih dina. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i lokalnih proizvoda na  tržnici – souk. Povratak brodom u popodnevnim satima. Slobodna večer za šetnju Algecirasom Noćenje.

6. dan putovanja: Algeciras – fakultativni izlet Gibraltar – Cadiz
Doručak. Odlazak na razgled Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija, smještenog iznad Gibraltarskih vrata, tjesnaca koji odvaja Atlantski ocean od Sredozemnog mora, i Europu od Afrike. Gibraltar, poznat pod imenom „The Rock“, prostire se na površini od 6,5 km2. Vožnja mini busevima strmom cestom do vrha stijene, uz usputno zaustavljanje kod Europa Pointa, najjužnije točke Gibraltara, s prekrasnim pogledom na Afriku i Maroko. Slijedi posjet špilji sv. Mihovila, prekrasnom podzemnom kompleksu špilji, te vožnja do poznatog rezervata majmuna. U povratku slijedi vožnja kroz stari grad Gibraltar. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Cadiza, jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Šetnja uskim uličicama do trga San Antonio, čije palače s izbočenim željeznim ogradama na balkonima podsjećaju na Havanu, katedrale i najznačajnijeg spomenika grada Torre Tavira, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad i jednu od najpoznatijih španjolskih obala Coste de la Luz. Smještaj u hotel u okolici Cadiza. Noćenje.

7. dan putovanja: Cadiz – obala Algarve – Lisabon
Doručak. Vožnja autobusom do predivna obale Algarve na jugu Portugala, poznate po iznimno lijepim zlatnim plažama, čudesnim stijenama, toplom moru i malim slikovitim selima. Zaustavljanje u priobalnom mjestu u okolici Faroa, najpoznatije portugalske turističke destinacije. Šetnja obalom Atlantskog oceana i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema Lisabonu. Smještaj u hotel. Odlazak pješice i javnim prijevozom u večernju šetnju gradom: trg Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, trg Rossio,  četvrt Baixa – središte grada, dizalo Santa Justa, trgovačka ulica Rua Augusta, trgovački trg Praça do Comércio sa slavolukom i spomenikom kralju Joseu I, Lisabonska katedrala. Predlažemo zajednički odlazak na večeru uz fado program. Noćenje.

8. dan: Lisabon – Zagreb
Doručak. Transfer autobusom do zračne luke u Lisabonu. Let zrakoplovom kompanije TAP Portugal u 08:35 sati. Dolazak u Zagreb u 12:40 sati.


Cijena aranžmana po osobi:

Datum putovanja First minute cijena Redovna cijena Doplata za 1/1 sobu
08.-15.10.2021. 5.390 kn 5.690 kn 1.690 kn

First minute cijena vrijedi za uplate do 60 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.


Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 1.190 kn. 

Popust: dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju, odrasla osoba bez popusta na trećem ležaju.
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom kompanije TAP Portugal na liniji  Zagreb – Lisabon – Zagreb,
– voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama, na osnovi 7 noćenja s doručkom,
– sve prijevoze i transfere autobusom prema programu,
– sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– zrakoplovne pristojbe,
– ulaznice za kulturno – povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene,
– karte javnog prijevoza,
– fakultativne sadržaje,
– troškove osobnih narudžbi, napojnice,
– putno osiguranje

PRTLJAGA uračunata u cijenu: 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm
Fakultativna ponuda izleta (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
–    Sevilla – Real Alcazar €30 – ulaznica, slušalice i razgled u pratnji lokalnog vodiča
–    Granada – palača Alhambra i vrtovi Generalife €40 – ulaznica, slušalice i razgled u pratnji lokalnog vodiča
–    Gibraltar – razgled mini busom u pratnji lokalnog vodiča – vidikovac, rezervat majmuna, špilje sv. Mihovila €35
–    Tanger (Maroko) – cjelodnevni izlet brodom i autobusom s uključenim razgledima u pratnji lokalnog vodiča i ručkom €80

NAPOMENA: Za izlet u Maroko potrebna je putovnica. Putovnica mora važiti još minimalno 6 mjeseci od termina povratka. Za prijavu izleta potrebna ja kopija stranice putovnice sa osobnim podacima ili popunjen formular sa osobnim podacima: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putnog dokumenta i rok valjanosti putnog dokumenta.
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Informativne cijene ulaznica:
–    Evora: Kapela kostiju €5, katedrala €5
–    Sevilla: katedrala €9
–    Cordoba: Mezquita €11
–    Cadiz: katedrala €6, Torre Tavira €6

Fakultativna ponuda večera (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
Večere:
–    Granada: Flamenco show s pićem €35
–    Lisabon: večera uz fado program €50 (večera u 3 slijeda i piće uz fado program)

Obavezne doplate: 
– napojnice za lokalne vodiče i vozače €20 po osobi (plaćanje na licu mjesta)
– obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Lisabonu €2 po osobi i danu (plaćanje na recepciji hotela). Djeca do 13 godina ne plaćaju boravišnu pristojbu.

Šifra aranžmana: GoAndaluzijaI004

Pošalji upit za putovanje