04.12.-06.12., 11.12.-13.12.2020. 6.370,00 kn

Rovaniemi, snježni dom Djeda Mraza – 3 dana

TERMIN PUTOVANJA: 04.12. – 6.12., 11.12. – 13.12.2020.

Putovanje u čarobnu Laponiju posebnim zrakoplovom iz Ljubljane!

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!


1. DAN
ZAGREB/LJUBLJANA – ROVANIEMI
fakultativni izleti RANUA ZOO i AURORA BOREALIS

Sastanak putnika u jutarnjim satima na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Brnik/Ljubljana. Prijava na let i polijetanje izravnog charter zrakoplova za Rovaniemi, grad koji leži na rubu Arktičkog kruga i zbog svojeg geografskog položaja poznaje čak osam različitih godišnjih doba – svaki od njih ima svoju specifičnu svjetlost, temperaturu i prirodne pojave. Grad je u obliku rogova sjevernog jelena projektirao slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Odmah po dolasku bit će organiziran fakultativni izlet u Zoološki vrt Ranua, najsjeverniji park na svijetu gdje možete doživjeti kako izgleda prava arktička divljina jer u njemu borave životinje kao što su los, sjeverni medvjed, sivi vuk i ostala bića s tog područja. Slijedi prijevoz do hotela i večera (uz doplatu). Večer je namijenjena promatranju jedne od najljepših nebeskih pojava koju nazivamo “sjeverna zora” ili Aurora Borealis. Istinski doživljaj dočarat će vam odlazak na večernji izlet (doplata) u netaknutu prirodu. Ako bude sreće, svjedočit ćete svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra“ uz topli napitak i laponski piknik. Povratak u hotel u kasnim noćnim satima. Noćenje.

2. DAN
ROVANIEMI
fakultativni izleti ARTIKUM i ARKTIČKA AVANTURA

Nakon doručka, predlažemo odlazak u Arktikum, muzej i znanstveni centar Laponije i Arktika koji vodi goste na uzbudljivo putovanje po arktičkim zemljama, upoznaje s kulturom i vjerovanjima ne samo finske Laponije već svih zemalja Arktika, objašnjava promjene koje se dešavaju na tom dijelu zemljine kugle i dočarava prirodne fenomene Sjevera, između ostalog izvrsno dočarava i auroru borealis (ulaznica uz doplatu). Za nešto starije preporučujemo odlazak na poludnevnu (trajanje 4 sata, doplata) „Arktičku avanturu“ koja će započeti posjetom farmi haskija i vožnjom (1 km, cca. 5-7 minuta) saonicama koje vuku haskiji. Saonice vuče od 4 do 5 haskija koji će vam ponuditi istinski uzbudljivu perspektivu za otkrivanje idiličnog krajolika. Arktička avantura nastavit će se posjetom farmi jelena, gdje će vam predstaviti njihov način života te vas naučiti ponešto o uzgoju sjevernih jelena. Za kraj ćete se još odvesti jelenskom zapregom (600 m) i svečano prijeći polarni krug. Za one avanturističkog duha preporučamo izlet motornim saonicama (doplata) u srce laponske prirode! Taj zaista posebni safari (5-15 km) vodit će vas po putevima zamrznutih rijeka, zasnježenih šuma, dolina i brda, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Izlet traje dva sata tijekom kojega ćete dobiti zimsku opremu i toplo piće s keksima. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima.

3. DAN
ROVANIEMI – LJUBLJANA/ZAGREB
fakultativni izleti “THRILL OF SPEED SAFARI”, PECANJE NA ZALEĐEOM JEZERU, SELO DJEDA MRAZA

Nastavljamo s polarnim doživljajima. Za one avanturističkog duha predlažemo izlet motornim saonicama (doplata) u srce laponske prirode! Taj zaista posebni safari (10-20 km) vodit će vas po putevima zamrznutih rijeka, zasniježenih šuma, dolina i brda, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Izlet traje dva sata tijekom kojega ćete dobiti zimsku opremu i toplo piće s keksićima, kao i vođenje na engleskom jeziku. U poslijepodnevnim satima vožnja do linije sjevernog polarnog kruga gdje je uređeno čuveno selo Djeda Mraza, zabavni park udaljen 8 kilometara od Rovaniemia, podno planine Korvatunturi, čije ime, prevedeno s finskog, znači Ušata planina. Planina izgledom podsjeća na dva velika uha, tako da je bilo lako ispresti legendu o tome kako je ovo gorje čarobno jer Djed Mraz ovdje može čuti želje djece iz cijeloga svijeta, a ovdje su i tajne radionice u kojima vilenjaci izrađuju igračke za Božić. Najveća atrakcija u Selu je naravno upoznavanje Djeda i šaptanje želja na njegovo uho a godišnje ga posjeti oko pola milijuna turista. Osim Djeda, njegovih pomoćnika i sobova u selu Djeda Mraza živi i radi i Baka Mraz. Moći ćete posjetiti Djeda Mraza u njegovom uredu, s njim pročavrljati i povjeriti mu svoje želje. Zaustavit ćete se u poštanskom uredu u kojem su pohranjena pisma sa željama iz cijelog svijeta. Slobodno vrijeme za pisanje božićnih čestitki, za kupovinu u trgovinama ukrašenim u božićnom stilu, i sl. Unutar parka Djeda Mraza možete posjetiti Školu vilenjaka, otkriti tajanstveni Bubanj želja, uživati u vožnji sanjkama, posjetiti očaravajuće kraljevstvo Ledene princeze i uživati u ostalim sadržajima. U ranim večernjim satima slijedi transfer do zračne luke i let izravnim charter zrakoplovom prema Ljubljani. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (po želji uz doplatu).


Cijena aranžmana po osobi:

Redovna cijena: 6.370 kn 
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!


Cijena uključuje:
– zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana – Rovaniemi – Ljubljana
– pristojbe zračnih luka
– transfere na destinaciji prema programu
– dva noćenja s doručkom u hotelu 3*/4*
– obilazak sela Djeda Mraza
– pratitelja putovanja na slovenskom/hrvatskom jeziku
– organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:
– doplatu za jednokrevetnu sobu 2.025 kn (na upit)
– transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn
– ulaznice za lokalitete koji nisu navedeni kao uključeni
– putno zdravstveno i osiguranje od otkaza putovanja
– fakultativne sadržaje
– troškove osobnih narudžbi

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (isključivo kod prijave, nije moguće plaćanje na licu mjesta):

– 2 VEČERE U HOTELU: odrasli 640 kn, djeca do 12 god 490 kn.
– IZLET U ZOOLOŠKI VRT RANUA S ULAZNICOM: odrasli 480 kn, djeca do 12 god 370 kn (min. 15 putnika)
– ARKTIČKA AVANTURA: odrasli 1.490 kn, djeca do 12 god 1.260 kn (posjet farmi sobova i vožnja sobovskom zapregom, posjet farmi haskija i mini vožnja u duljini od 1 km)
– VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA: odrasli 790 kn, djeca do 12 god 670 kn (u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; *min prijava dvije osobe),
– IZLET AURORA BOREALIS*: 690 kn (uključuje zimsku toplu odjeću, transfere, laponski piknik, stručne vodiče) – zbog kasnog povratka i mogućih hladnoća izlet ne preporučujemo za djecu mlađu od 5 godina)

Moguće doplate na licu mjesta:

– ulaznica za Santa Park i prijevoz do parka odrasli 45 €, djeca do 12 god 35 € (zatvoren u zimskoj sezoni 2020/2021 zbog pandemije koronavirusa)
– ulaznica za Arktikum 13 € odrasli, djeca 7-15 godina 6 €, obiteljska ulaznica 30 €

VAŽNO: Izleti se plaćaju prilikom rezervacije, jer postoji mogućnost da uplate na licu mjesta neće biti moguće Broj dvokrevetnih soba s jednim ili dva dodatna kreveta je ograničen, sobe su na upit. U cijenu svih aktivnosti u prirodi (haski safari, vožnja s motornim saonicama i jelenjom zapregom) je uključena topla odjeća koju ćete dobiti prije željenih aktivnosti.

Korisne informacije
FINSKA/LAPONIJA
Temperatura zraka: prosječna temperatura u Helsinkiju –2 c°, u Rovaniemiju –10 c°
Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na hrvatsku
Novac: euro
Jezik: finski, švedski, koristi se engleski
Voda: preporučujemo flaširanu vodu
Struja / GSM: 220 v / gsm roaming – VIPnet , T-Mobile, Tele 2
Hrana i piće: specijaliteti od svježe ribe (losos, haringe), Hranjive juhe, gulaš i složenci, jela od mesa sobova, gljive, deserti sa šumskim voćem; jako domaće pivo, likeri od šumskog voća, jaka alkoholna pića
Odjeća: topla, slojevita, sportska odjeća, tople čarape, šal, rukavice, jakne, udobna obuća, čizme
Shopping: dizajnirani predmeti, odjeća od vune, suveniri

ROVANIEMI
Selo Djeda Mraza je zabavni park 8 kilometara udaljen od Rovaniemia, podno planine Korvatunturi, čije ime, prevedeno s finskog, znači Ušata planina. Planina izgledom podsjeća na dva velika uha, tako da je bilo lako ispresti legendu o tome kako je ovo gorje čarobno jer Djed Mraz ovdje može čuti želje djece iz cijeloga svijeta a ovdje su i tajne radionice u kojima vilenjaci izrađuju igračke za Božić.
Najveća atrakcija u Selu je naravno upoznavanje Djeda i šaptanje želja na njegovo uho a godišnje ga posjeti oko 500.000 turista. Osim Djeda, njegovih pomoćnika i sobova u selu Djeda Mraza živi i djeluje i Baka Mraz.
U sklopu Sela Djeda Mraza dostupne su sljedeće aktivnosti:
Ured Djeda Mraza – Djed Mraz vas svakodnevno čeka u svom uredu kako biste mu šapnuli želju u uho!
Glavni poštanski ured Djeda Mraza – ovdje se obrađuju tisuće pisama iz cijeloga svijeta i na svako se odgovara. Razveselite rodbinu i prijatelje slanjem pisma Djeda Mraza, otisnuta ručno i s originalnim poštanskim žigom Poštanskog ureda Djeda Mraza. Pismo će stići na vrijeme, pred Božić.
Djedova adresa: Santa Claus, Santa Claus Main Post Office, FI-96930 Arctic Circle
Božićna izložba – u Božićnoj kući, jedinstvena i nostalgična Božićna izložba predstavlja prikaz božićnih običaja i tradicija u različitim dijelovima svijeta.
Santa Park – niz podzemnih spilja i tunela gdje se izrrađuju Božićni pokloni
Suvenirnica – rukotvorine, laponska hrana, finski suveniri, tekstil, odjeća i igračke proizvedene od strane lokalnih poduzeća.
Husky Park – vožnja saonicama koje vuku haskiji u zimskim, a posjeta husky parku u ljetnim mjesecima.
Snowmobile Park – safari motornim saonicama i posebni programi za djecu
Reindeer Sleigh ride – vožnja saonicama sa sobovima
Farma sobova – nezaboravno iskustvo na farmi sobova, laponski obredi, laponska jela.

Šifra aranžmana: GoRovaniemi3 008

Pošalji upit za putovanje