23.05.2023. od 9418,13 kn / 1.250,00

Program putovanja

23-29.05.2023.

Putovanje u Portugal 7 dana/ 6 noćenja zrakoplovom iz Zagreba -PORTO-LISABON- SINTRA-CASCAIS-CABO DA ROCA-OBIDOS- NAZARET-COIMBRA-DOLINA RIJEKE DOURO – PORTO-AVEIRO-BATALHA

Vrijednost više:

SMJEŠTAJ U HOTELIMA 4* NA CIJELOM PROGRAMU!

UKLJUČEN CJELODNEVNI IZLET U VINORODNU DOLINU RIJEKE DOURO SA RUČKOM U VINAGRADU, DEGUSTACIJOM VINA I VOŽNJU BRODOM PO RIJECI DOURO!

1. dan ZAGREB – PORTO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 04:30 na odlaznom terminalu gdje će vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Porto preko Frankfurta u 06:25 Po slijetanju u Porto u 11:15, slijedi transfer autobusom do grada te razgled drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika. Razgled grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. st., bogata crkva sv. Francisca s pozlaćenim baroknim rezbarijama, Trg Liberdade, zvonik Torre dos Clerigos, palača burze … Šetnja preko mosta D. Luisa- jedanog od glavnih simbola grada na drugu stranu rijeke Douro. Predlažemo da odete do poznate knjižare Lello, jedne od najljepših knjižara svijeta koja je otvorena 1906.g. i izgleda identično kao i tada. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Kako je Porto svjetski poznat po slakom desertnom vinu Porto, predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se ćete se upoznati s načinom proizvodnje uz degustaciju Porta. Smještaj u hotel.

2. dan PORTO – BRAGA – GUIMARES – PORTO

Doručak. Slobodan dan u portu ili predlažemo cjelodneni izlet u Bragu i Guimaraes. Nastavak razgleda grada.     Slijedi vožnja prema obližnjem Guimaraesu. Obilazak drevnog kamenog grada gdje je nastala kraljevina Portugal. Tu je rođen Dom Alfonso Henriques koji se nakon pobjede nad Maurima 1139. proglasio kraljem Portugala. Slijedi razgled odlično sačuvanih srednjovjekovnih građevina grada koji je upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a 2001.g.: stare granitne zidine, romanička utvrda, palača Braganza, pa zatim trg Oliviera, trg Toural, crkva Naše Gospe od Utjehe. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do grada Braga, glavnom gradu istoimene regije.  Braga se ponosi poviješću dugom dvije tisuće godina i nazivom „Portugalski Rim“ – u gradu se nižu jedna do druge više od 20 crkava, među njima i prvobitno romanička katedrala, a grad se smatra duhovnim središtem rađanja portugalskog kraljevstva te sveučilišnim centarom dubokih kršćanskih korijena. Kraći razgled grada: Se, Nadbiskupska palača, rua do Souto, Arco da Puorta Nova,… Slobodno vrijeme za ručak i šetnju šarmantnim ulicama grada. Povratak u Porto. Predlažemo odlazak javnim gradskim prijevozom u pratnji voditelja putovanja do Ribeire, najstarijeg gradskog dijela grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje

3. dan PORTO – DOLINA RIJEKE DOURO – RUČAK U VINOGRADIMA I DEGUSTACIJE VINA-FATIMA

Doručak. Odjava iz hotela. Danas vas vodimo na cjelodnevni izlet u jednu od najljepših vinskih regija na svijetu, dolinu rijeke Douro koji će vas oduševiti brojnim vinogradima i spektakularnom prirodom. Ova regijja najpoznatija je po proizvodnji vina, tradiciji koju ova regija održava više od 2.000 godina. Glavna karakteristika su strmi terasasti vinogradi na kojima grožđe raste od rijeke, pa sve do vrha. Krajolik doline je spektakularan, sa bojama koje se mijenjaju tokom cijele godine, kao i različitim bojama grožđa u različitim godišnjim dobima. Dolina rijeke Douro 2001. godine godine upisana je na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine. Osim poznatog vina Porto, odavde dolaze najbolja portugalska vina kao što su Quinta do Crasto, Barca Velha, Napoles, Bomfin, Noval, Vesuvi, Quinta de la Rosa, Roriz i Gaviosa. Prvo ćemo se zaustaviti u gradiću Pinhao, srcu doline Douro, gdje ćemo posjetiti čuvenu željezničku stanicu kojoj su zidovi ukrašeni zbirkom azulejosa (plavih ostakljenih mozaika)  iz 1937.g., a prikazuju tipične scene vezane uz proizvodnju vina u dolini Duoro. U sklopu se nalazi i mala vinoteka i muzej. Spustit ćemo se do rijeke Douro gdje ćemo se ukrcati na tradicionalni Rabelo brodić te zaploviti po rijeci uz spektakularni pogled na okolne vinograde. Nakon vožnje odlazak do Quinta da Pacheca, jednog od najpoznatijih vinara ove regije gdje ćemo posjetiti njihov vinograd, upoznati se sa procesom prozvodnje vina. Nakon toga ćemo imati tradicionalni ručak u vinogradu uz degustaciju vina ( UKLJUČENO U CIJENU ARANŽMANA! ). Nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. godine. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan FATIMA –  LISABON

Doručak. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Nastavak vožnje do glavnog portugalskog grada, do Lisabona. Odlazak do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti – Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan Most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo kušanje istoimene slastice. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada.  Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante.  Smještaj u hotel. Navečer predlažemo odlazak u živahnu četvrt Bairo Alto koja obiluje kafićima i restoranima, Predlažemo večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Kušajte bakalar na jedan od 365 načina. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan  LISABON – SINTRA – PALAČA PENA – CASCAIS – CABO DA ROCA – ESTORIL

Doručak. Predlažemo odlazak na izlet u okolicu Lisabona. Proći ćemo kroz šarmantni gradić Estoril, gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 i gdje se nalazi najveća kockarnica u Europi te sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Svakako predlažemo posjet jednoj od najprepoznatljivih znamenitosti Portugala – bajkovita palaču Pena koja je okružena prekrasnim mediteranskim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara i u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta s brojnim fontanama i jezercima. Nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6. dan  LISABON – OBIDOS–BATALHA – NAZARET-– COIMBRA

Doručak.  Odlazak iz Lisabona te vožnja do slikovitog mjestašca Obidos opasanog  zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Poslije ovog portugalskog bisera, zaustavljanje u Batalhi te predlažemo posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Gradnja ovog remek djela trajala je preko 130 godina, no ostao je nedovršen. U kapeli Utemeljitelja počiva pobjednik, kralj Ivan (Joao) I, njegova supruga Philippa od Lancastera kao i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Nastavljamo vožnju do prekrasnog ljetovališta Nazare na obali Atlantskog oceana. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje Coimbre, te smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

 

7. dan  COIMBRA – AVEIRO – PORTO

Doručak. Razgled „studentskog grada„ s jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290. godine, a još je i danas jedno od najvažnijih sveučilišta u Europi.  Slobodno vrijeme. Odlazak iz Coimbre te vožnja do Aveira, pitoresknog gradića na kanalima kojeg mnogi zovu i portugalska Venecija. Poznat je i po svojim fasadama sa bijelo sivim prugama. Kraći razgled grada i slobodno vrijeme za ručak.  Nastavak putovanja do Porta te slobodno vrijeme za ručak. Transfer do zračne luke te prijava za let za Zagreb preko Frankfurta u 16:30. Slijetanje u Zagreb u 23:15. Kraj programa.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

 

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

Datum putovanja First minute cijena Redovna cijena
23-29.05.2023.  1.250 EUR / 9418.13 HRK 1.290 EUR / 9719.51 HRK

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom prema programu
– pristojbe zračnih luka u iznosu od 185 Eur ( 1.393,89 kn )
– transfere autobusom prema programu
– razgled Porta, Lisabona, Coimbre i svih navedenih gradova autobusom i pješice u pratnji pratitelja putovanja
– smještaj u hotelu 4* u Portu, na osnovi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi
– smještaj u hotelu 4* u Fatimi na osnovi 1 polupansiona u dvokrevetnoj sobi ( doručak + večera )
– smještaj u hotelu 4* u Lisabonu, na osnovi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi
– smještaj u hotelu 4* u Coimbri, na osnovi 1 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi
– cjelodnevni izlet u dolinu rijeke Douro
– degustacija vina u dolini rijeke Douro
– ručak u vinogradu u 3 slijeda sa uključenim pićem i kavom
– vožnja brodom po rijeci Douro
– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
– organizaciju i pripremu putovanja.
– osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 informativne cijene, konačne cijene dobit ćete u završnoj obavijesti :

– boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )
– boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )
– doplata za cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona Sintra – Cascais – Cabo da Roca-Estoril– 45 Eur ( prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji)
– Doplata za odlazak do Palače Pena s ulaznicom za vrtove-15 eur (potrebno je minimum 15 putnika)
– Doplata za ulaznicu za čuveni Oceanarij u Lisabonu – 22 Eur odrasli / djeca do 12 godina -15 Eur
– Doplata za Fado večeru (večera u 3 slijeda s uključenim pićem i FADO program)- 60 eur
– Ulaznica za čuveni samostan u Batalhi – 8 Eur
– ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
– obroke koji nisu uključeni u cijenu
– napojnice vozačima, vodiču, restoranima
– doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 1883.63 kn / 250€

DOPLATE I POPUSTI:

Obavezne doplate:
– boravišna pristojba u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )
– boravišna pristojba u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )

Eventualne doplate: ( okvirne cijene, točne cijene ulaznica dobit ćete u završnoj obavijesti )- PRIJAVA PRIJE PUTOVANJA, PLAĆANJE VODITELJU PUTOVNJA NA LOKACIJI!

-Doplata za odlazak do Palače Pena  sa ulaznicom-20 eur (potrebno je minimum 15 putnika)
-Doplata za Fado večeru u Lisabonu  (večera u 3 slijeda sa uključenim pićem i FADO program- cca 54 eur
– Doplata za obilazak poznate vinarije uz degustaciju vina Porto u Portu – 12 eur
– Doplata za samostan u Batalhi – cca 8 Eur
– Doplata za cjelodnevni izlet Sintra-Cascais-Cabo da Roca-Estoril u pratnji pratitelja na hrvatskom jeziku (potrebno je min 15 putnika) – 42 eur
– Doplata za cjelodnevni izlet Braga i Guimaraes – 42 eur po osobi
– Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 1883.63 kn / 250€Popusti:    
– dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – popust 500 kn, odrasla osoba na trećem ležaju – popust 200  kn

ODLAZAK:
LH 1405    Zagreb    06:25    Frankfurt    08:10
LH 1176    Frankfurt    09:30    Porto    11:15

POVRATAK:
LH 1179    Porto    16:30    Frankfurt    20:10
LH 1404    Frankfurt    21:50    Zagreb    23:15

PRIJEVOZNIK: Lufthansa
U cijenu uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg ukupnih dimenzija 115 cm (55 x 40 x 20)  – uključeno u cijenu!
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

VAŽNE INFORMACIJE:
Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
Za državljane RH viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Šifra: GoPortMdo

Pošalji upit za putovanje