4.5., 26.5., 15.6., 18.6., 3.8., 13.8., 14.9., 28.10. i 2.11. od 3.890,00 kn

5 dana zrakoplovom iz Zagreba 04.05., 26.05., 15.06., 18.06., 03.08., 13.08., 14.09., 28.10. i 02.11.2022.; 02.01. i 11.02.2023.

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – LONDON
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na direktni let British Airwaysa za London s polaskom u 13:20 (redovi letenja u napomeni ispod programa!). Slijetanje u London po lokalnom vremenu u 14:55. Transfer posebnim autobusom do hotela. Smještaj u hotel.
Polasci od svibnja do kraja listopada: Nakon kraćeg predaha, odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do središta grada, odnosno do panoramskog kotača London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad. Doživite London sa 137 m visine od kuda se pruža pogled na cijeli grad uz 4D projekciju filma o Londonu (ulaznica uz doplatu i prijavu prilikom rezervacije aranžmana). Pogled na London iz ptičje perspektive je u najmanju ruku spektakularan i vrijedi svake utrošene funte, ali ono što je važnije – vožnja panoramskim kotačem upotpunit će vaš doživljaj grada i ostaviti vas bez daha. Poslije vožnje odlazak do Piccadilly Circusa, šetnja prema Leicester Squareu i Covent Gardenu. Slobodno vrijeme za večeru i osobne programe. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

Polazak 02.11.2022, 02.01. i 11.02.2023.: Na ovom polascima letovi u London su u rasponu od 16:40 sati do 19:55 (molim pogledajte redove letenja u napomeni!), pa odlazak do grada na London Eye kako je prethodno opisano nije moguć. Po dolasku transfer do hotela, smještaj u hotel i noćenje.

2. dan: LONDON
Doručak. Dan započinjemo odlaskom do Temze i četvrti Westminster, političkog i vjerskog središta cijele monarhije: odlazak prema zgradi parlamenta s Big Benom, kao i do Westminsterske opatije, dalje preko ulice Whitehall okružene brojnim ministarstvima i poznatom rezidencijom britanskog premijera na adresi Downing Street 10. Odmorite se na Trafalgar trgu gdje se smjestila poznata Nacionalna galerija. Nastavljamo razgled šetnjom kroz St. James Park pa sve do Buckinghamske palače, rezidencije britanske kraljevske obitelji. Naš voditelj putovanja upoznat će vas s kraljevskom obitelji-dinastijom Windsor i ispričati uvijek zanimljive pikanterije iz kraljevske obitelji. Poslijepodne je rezervirano za posjet šarmantnoj gradskoj četvrti South Kensington u kojoj će vas osim elegantnih engleskih kuća oduševiti Natural History Museum – jedan od najboljih prirodoslovnih muzeja na svijetu, Science Museum, Victoria & Albert Museum te robna kuća Harrods. Slobodno vrijeme preporučujemo za odlazak u posjet četvrti Notting Hill do koje ćete stići preko Hyde Parka, poznatoj po uličnim sajmovima koji se tamo održavaju vikendom te atraktivnim terasama velikih viktorijanskih palača i elegantnih restorana. Kolovoz je jedan od najtoplijih mjeseci u godini u Londonu, kada možete uživati u mnogim aktivnostima i događanjima na otvorenom, stoga uživajte u tome! Ako volite uličnu umjetnost, zadivljujuće murale i grafite, cool kafiće i barove, preporučujemo odlazak do hip četvrti Shoreditch. Samostalan povratak u hotel. Noćenje. (Na polascima 02.11.2022., 02.01. i 11.02.2023. dan započinjemo s posjetom kotaču London Eye, prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana).

3. dan: LONDON – fakultativno izlet u Greenwich
Doručak. Današnji dan provodimo na području istočnog dijela Londona i to na području poslovnog centra svijeta – londonskog Cityja. Oduševit će vas sjajan spoj starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja: krećemo od St. Paul’s Cathedral i Millennium Bridge od kuda se pruža sjajan pogled na južnu obalu rijeke Temze. Zatim slijedi odlazak do londonske kule Tower of London u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. stoljeća (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana) te najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge. Predlažemo vožnju brodom po rijeci Temzi do Greenwicha (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana), poznatog po Kraljevskom opservatoriju kojim prolazi nulti meridijan i gdje se nalazi najveći Pomorski muzej na svijetu te brod-muzej Cutty Sark. Šetnja ljupkim gradićem koji će vas osvojiti na prvu nakon čega predlažemo ručak na lokalnoj tržnici. Poslijepodne iskoristite dobru londonsku ponudu i obavite shopping u poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent’s Street ili nekoj od robnih kuća; Harrods, Selfridges, Primark i slično. London pruža nezaboravno shopping iskustvo. Kome nije do kupovine, ima u ponudi i previše odličnih muzeja za posjetiti, od slavnog British Museuma do sjajnog Natural History Museuma, itd. Navečer predlažemo da se nagradite odlaskom na neku od poznatih kazališnih predstava ili musicala na West Endu (We will rock you, Mama Mia, Chicago, uz doplatu prilikom rezervacije putovanja, na upit). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: LONDON
Doručak. Preporučujemo za početak dana posjet slavnom muzeju voštanih figura, Mme Tussauds (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana!). Poslije posjeta muzeju slobodan dan za obilaske po vlastitim željama, posjete muzejima, parkovima, kupovinu, itd. Preporučujemo odlazak do četvrti Camden. Ovo je vrlo uzbudljiv dio grada u kojem možete provesti cijeli dan, a da još niste sve vidjeli. Kroz Camden Town teče potočić kraj kojega je 1974. i nastala prva tržnica Camden Lock Market namijenjena obrtnicima. Središte alternativne mode je Camden Stables Market. Približno 350 malih dućana prodaju sve što dosjetljiv posjetitelj može zamisliti, a ako prodavači takvo čudo i nemaju, pozvat će vas sutradan jer su baš namjeravali to naručiti. Ako ogladnite tu su kiosci s jeftinom street food hranom iz svih bivših britanskih kolonija. Ako niste posjetili Round House, niste bili u Camden Townu. Ovo je legendarno mjesto s najživljim prostorom za izložbe i događaje, a vjerojatno i najbolje za mlade ljude i umjetnike koji žele prikazati svoje stvaralaštvo. Tu su počeli Rolling Stonesi, Jimi Hendrix i Pink Floyd. Samostalan povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: LONDON – ZAGREB
Doručak ili breakfast box (ovisno o timingu povratnih letova, redovi letenja u napomeni!). Odjava iz soba i rani transfer prema zračnoj luci Heathrow ili slobodno jutro do transfera u zračnu luku.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 40

Termini polazaka                  Cijena po osobi

*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta

Cijena uključuje

 • – prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na direktnoj liniji Zagreb – London Heathrow – Zagreb
 • – zrakoplovne pristojbe i naknade
 • – uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • – transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel – zračna luka uz panoramsku vožnju Londonom u dolasku
 • – četiri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Londonu u dvokrevetnim sobama
 • – sve razglede prema programu
 • – voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • – pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • – ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • – dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • – OysterCard (kartica za javni prijevoz koju ćemo koristiti tijekom boravka u Londonu s obzirom da su razgledi organizirani pješice i javnim prijevozom): 320 kn odrasli, 220 kn djeca 11-15 godina, mlađi od 11 godina besplatno – PREPORUČUJEMO, na taj način značajno štedite vrijeme na licu mjesta!
 • – izlet brodom do Greenwicha (na liniji Tower Bridge-Greenwich-Tower) s voditeljem putovanja: odrasli 190 kn, djeca od 5-15 god. 130 kn
 • – London Eye (panoramski kotač), cijena od: 250 kn odrasli, 220 kn djeca do 15 godina (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • – Madame Tussauds (svjetski poznati muzej voštanih figura), cijena od: 300 kn odrasli, 270 kn djeca do 15 godina
 • – ulaznica za Tower of London, cijena od: 300 kn odrasli, 150 kn djeca do 15.99 godina, djeca do 5 godina besplatno, studenti i umirovljenici 250 kn
 • – gore navedene cijene ulaznica iskazane su na dan izdavanja programa i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti točno obaviješteni u završnom pismu koje ćete primiti prije puta. Osim toga, cijene fluktuiraju ovisno o dobu godine, doba dana, potražnji i slično. Treba imati na umu da je pandemija virusa Covid-19 uzrokovala ograničenje ulaza u smislu broja posjetitelja i tzv. time slotove, što bitno otežava ad hoc ulaz na licu mjesta!
 • – nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)
 • – doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.890 kn na polasku 04.05., ostali polasci 1.990 kn (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • – napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5-10 GBP po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • – putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti

 • – 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene,
 • – 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • – trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu:

– polazak 04.05. 1.890 kn
– ostali polasci 1.990 kn

Za ulazak u UK ukinute su sve restrikcije. O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za UK  informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Informacije o letovima:

Polasci 04.05., 15.06. i 14.09.:
BA 849 ZAGLHR 13:20 14:55
BA 848 LHRZAG 09:05 12:30

Polazak 26.05.-30.05.:
BA 849 ZAGLHR 13:15 14:50
BA 848 LHRZAG 15:05 18:30

Polazak 18.06.-22.06.:
BA 849 ZAGLHR 14:15 15:50
BA 848 LHRZAG 16:05 19:30

Polazak 03.08.-07.08.:
BA 849 ZAGLHR 13:45 15:20
BA 848 LHRZAG 08:55 12:20

Polazak 13.08.-17.08.:
BA 849 ZAGLHR 14:30 16:05
BA 848 LHRZAG 16:05 19:30

Polazak 28.10.-01.11.:
BA 849 ZAGLHR 13:10 14:45
BA 848 LHRZAG 13:20 16:40

Polazak 02.11.-06.11.:
BA 849 ZAGLHR 16:40 18:15
BA 848 LHRZAG 13:15 16:35

Polazak 02.01.2023.:
BA 849 ZAGLHR 19:20 20:55
BA 848 LHRZAG 11:40 15:05

Polazak 11.02.:
BA 849 ZAGLHR 17:30 19:05
BA 848 LHRZAG 12:30 15:50

Nema mogućnosti priključnih letova.

Predviđeni hotel:

Polazak 04.05. Holiday Inn London West 4*

Ostali polasci: Hotel Royal National 3* (centralno lociran) ili Holiday Inn London West 4*

Šifra: GoLondonID

Pošalji upit za putovanje