22.09. - 29.09., 25.10. - 02.11.2020. od 6.850,00 kn

Biseri Turske – 8 dana, avionom

ANTALYA, PERGE, SIDE, KAPADOKIJA, KONYA, PAMUKALE

Turska, Turska Rivijera, Jugoistočna Europa, Antalya

TERMIN PUTOVANJA: 22.09. – 29.09., 25.10. – 02.11.2020.

8 dana charter zrakoplovom iz Ljubljane.


1. DAN
ZAGREB/LJUBLJANA – ANTALYA
Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb (po želji uz doplatu) i prijevoz do zračne luke Ljubljane ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Let u Antalyu predviđen je u kasnim poslijepodnevnim satima. Po dolasku, vožnja do hotela i smještaj. Noćenje.
2. DAN
ANTALYA-PERGE-SIDE-ASPENDOS-ALANYA
Vožnja u Alanyu koja je poznata i kao “Turska Kalifornija” odnosno “Turska rivijera”. Zaustavljanje u antičkom mjestu Perge čija gradska vrata se danas čvrsto čuvaju, a nekoć je ovo mjesto bilo prepuno živahnih tržnica. Razgled gradskih vrata, termi, stadiona i javnih zgrada. Nastaviti ćemo u Side, danas omiljeno ljetovalište s dugim, pješčanim plažama. Razgledati ćemo očuvani rimski akvadukt i ostale spomenike iz rimskog doba. Usputni razgled i antičkog teatra Aspendos koje je nekoć mogao primiti do 20.000 posjetitelja, a danas služi za festivale, operne i baletne predstave. Noćenje.
3. DAN
ALANYA- TARSUS-MERSIN
Vožnja u Mersin, kojeg u Turskoj nazivaju i Biser Sredozemlja. Usputno zaustavljanje u mjestu Tarsus, starom lučkom gradu u kojem su se nekoć po prvi puta sreli Kleopatra i Marko Antonije. Ovo je i rodni grad Sv. Pavla – razgled kuće Sv. Pavla i gradskih vrata. Smještaj u Maersinu, modernom gradu na Sredozemnoj obali.
4. DAN
MERSIN – podzemni gradovi KAYMAKLI ili DERINKU-YU-KAPADOKIJA
Vožnja u smjeru Kapadokije. Usputno zaustavljanje radi razgleda jednog od podzemnih gradova Kaymakli ili Derinkuyu. Do danes je otkriveno još 36 podzemnih gradova, a smatra se da ih ima još barem 14. Među najvećim i najviše posjećenijim su upravo Kaymakli i Derinkuyu. Prvi naseljenici su bili Hetiti, a podzemne špilje sežu do 85 m u dubinu i smatra se da je u njima živjelo do 55.000 ljudi. Nastavak putovanja prema Kapadokiji i smještaj u hotel. Noćenje.
5. DAN
KAPADOKIJA
Cjelodnevni razgled Kapadokije. Panoramska vožnja kroz »Mjesečevu pokrajinu« i zaustavljanje radi promatranja prekrasne prirode. Odlazak do tvrđave Učhisar, isklesane tvrđave i najviše panoramske točke u Kapadokiji. Razgled muzeja na otvorenom u mjestu Göreme i slikovitih crkvi uklesanih u stijenu. Kraće zaustavljanje u tipičnom turskom selu Urgup, koji je poznat po stjenovitim kućama. U večernjim satima predlažemo obilazak tradicionalnog lokala u špilji uz folklorni program.
6. DAN
KAPADOKIJA – KONYA
Vožnja u Konyu, najtradicionalnije mjesto Anatolije. Tijekom puta ćemo razgledati i Sultanhani Kervansaray, koji je nekoć služio kao mjesto za odmor karavana. Razgledati ćemo i džamiju te mauzolej Mevlana, turskog mislioca i teologa. Smještaj u hotel. Noćenje.
7. DAN
KONYA-PAMUKKALE
Nastavak putovanja prema Pamukkalama, što na turskom znači “vapnenački grad”. Pamukkale se nalaze na popisu UNESCO-ve kulturne baštine zbog termalnih izvora koji su stvorili bijele terase. Razgled i obližnjeg antičkog grada Hierapolis. Smještaj u hotelu, noćenje.
8. DAN
PAMUKKALE-ANTALYA-LJUBLJANA/ZAGREB
Vožnja u Antalyu, živahni lučki grad sa slikovitim starim dijelom grada i njegovim uskim ulicama i višestoljetnim kućama. Uživati ćemo u pogledu na luku, impresivnu tvrđavu i zidine iz 14 st. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku Antalaya i let prema Ljubljani. Po dolasku, mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 

DATUM i CIJENA:

27.08. – 6.850 kn

22.09. – 7.150 kn

25.10. – 7.150 kn

Zrakoplovne pristojbe su uključene u cijenu!


Cijena uključuje:

 • zrakoplovni prijevoz Ljubljana-Antalya-Ljubljana
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • 1 noćenje s doručkom i 6 polupansiona u dvokrevetnim sobama u hotelima 4*
 • prijevoze po programu
 • vanjske razglede po programu
 • slovenskog pratitelja i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

 • jednokrevetna soba: 1.300 kn
 • paket ulaznica (Perge, Aspendos, Side, Tarz, Göreme open air muzej, Zelve Pasabagları, Kaymaklı, Sultanhan, Mevlana, Hierapolis): 390 kn
 • predstava tradicionalnog turskog plesa: 270 kn
 • povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb: 349 kn
 • moguće dodatne ulaznice

Doplate i popusti:

 • Doplata za manji broj putnika (od 15 do 24 putnika): 620 kn
 • Doplata za manji broj putnika (od 25 do 34 putnika): 460 kn

DOPLATE PO ŽELJI, tijekom putovanja:

 • moguće dodatne ulaznice,
 • predstava tradicionalnog turskog plesa.

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom rezervacije:

 • jednokrevetna soba,
 • paket ulaznica (Perge, Apendos, Side, Tarz, Göreme open air muzej, Zelve Pasabagları, Kaymaklı, Sultanhan, Mevlana, Hierapolis)

Popusti:

 • djeca 2-12 god 15% popusta na dodatnom krevetu u sobi s dvoje odraslih

 

Šifra aranžmana: GoBiseriTurske 008

Pošalji upit za putovanje