06.03.- 09.03.2021. od 1.790,00 kn (+ avio takse)

Istanbul za žene – Haremske priče 2021

Putovanje Istanbul 4 dana avionom

TERMIN PUTOVANJA: 06.03.- 09.03.2021.

Predviđeni hotel: Grand hotel Washington 4* (Sultanahmet)

Provedite Dan žena u Istanbulu, zajedno s posebnim ženama u svojem životu, na ovoj posebnoj turi, uz razgled Istanbula s jednim jedinim, neponovljivim lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku – Damirom Skopljakom! Muški dio publike je također dobrodošao, a naš vodič obećava da će s njima popiti Efes pivo dok žene uživaju u shoppingu!


Program putovanja: 

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija najkasnije 120 min. prije leta. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa TK1054 za Istanbul u 9.10 sati s dolaskom u Istanbul u 13.15 sati. Po dolasku, transfer do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora predlažemo poslijepodnevnu šetnju do Galata kule koja je u 14. stoljeću bila najviša građevina u Istanbulu i Galata mosta. Most je prepun šetača, ali i ribara koji pokušavaju uloviti nešto za večeru u vodama Zlatnog roga ili kako bi koju ribu viška prodali na obližnjoj ribljoj tržnici ili restoranu. Predlažemo kasniji ručak ili raniju večeru (uz doplatu) u jednom od restorana ispod Galata mosta, s lijepim pogledom na Zlatni rog i Istanbul pred suton… Područje oko Galate je iznimno interesantno, s mnogim unikatnim trgovinama, sa zanimljivim komadima odjeće, nakita i raznih ukrasnih predmeta, ali i sa jedinstvenim terasama kafića s bogatim noćnim životom, stoga ćete u tom dijelu grada zaista uživati. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ISTANBUL
Doručak. Sastajemo se s lokalnim vodičem te polazimo prema Topkapi palači (doplata – paket ulaznica) u kojoj je u 16. stoljeću bio smješten harem (u cijeni paketa), državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Preporučujemo obilazak harema koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, kao i sultanove odaje. Od našeg lokalnog vodiča čuti ćete interesantne priče iz života Hurem i drugih žena u haremu. Spletke, intrige, ljubav, izdaja… Sve to čini okosnice nekadašnjeg velikog carstva. Hurem (vesela, razigrana) je bila ona zbog koje je veličanstveni Sulejman Han bio bačen na koljena i ostao monogaman. Divne je stihove pisao svojoj voljenoj pod pseudonimom „Muhibi“. Nježni ljubavni stihovi razdragat će vas poput kakvog ljubavnog romana: „Živote moj, moje rajsko vino. Hej, moja nasmijana ružo.. Moja pameti, gospodarice, tajno, istino i savjete moj. Sultanijo, carice, vladarice, srce moga svijeta.“ Sulejman je nastavio pisati i nakon njene smrti koja ga je vidno pogodila: „Tugujem od svitanja do zalaska sunca, sve do sudnjeg dana!“. Uz promišljanja o tim i drugim stihovima prepunih ljubavi, napravit ćemo pauzu za kavu s prekrasnim pogledom na Istanbul, koji će vas oduševiti! Zajednički ručak u jednom od vrhunskih kebab restorana (uz doplatu). Za one željne odličnih popusta vodimo vas u jednu od trgovina s kožnim proizvodima gdje je koža vrhunska, a cijene zaista za svačiji džep! A nakon toga, odlazak u čuveni kvart Nisantaši. Ovaj će vas dio grada podsjestiti na bilo koju od europskih metropola. Predio Istanbula koji je odličan za shopping i gdje ćete naći razne butike i trgovine od lokalnih turskih dizajnera do vrhunskih dizajnera kao što su Louis Vuitton ili Prada. Po želji odlazak na trg Taksim i čuvenu ulicu Istiklal Caddesi. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: ISTANBUL
Doručak. Odlazak javnim prijevozom do Suleymanije – druge najveće džamije u Istanbulu (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog). Hurem je bila prva žena u turskoj povijesti koja je bila sahranjena u dvorištu jedne džamije. Prema svim pravilima, u dvorištima su se sahranjivali majke i djeca sultana, ali ne i sultanove konkubine ili miljenice. Kad je Hurem preminula 18.04.1558. u 52. godini, uprkos pravilima, sultan je naredio da se sahrani u dvorištu raskošne Sulejmanove džamije. On ju je nadživio za osam godina i naredio je da se sahrani pored nje. Nakon šetnje kompleksom, odlazimo na kavu s najljepšim pogledom na stari Istanbul. Spuštamo se do egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva. Ne zaboravite sa sobom ponijeti čuvenu kavu Mehmed Efendi, čiji će vas miris očarati, preukusne pistacije ili lokum! U rano poslijepodne predlažemo krstarenje brodom po Bosporu (uz doplatu), rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale krase drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. Slobodno poslijepodne iskoristite za odlazak do Kapali čaršije, jedog od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji kroz labirint otprilike 4000 dućana te eventualnoj kupovini. Navečer predlažemo tipičnu tursku večeru uz show program i trbušne plesačice (doplata). Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje u hotelu.

4. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku. Odlazimo do Djevojačke kule, jednog od simbola Istanbula (ulaznica u cijeni). Postoje brojne legende o nastanku kule, a njih ćete čuti od našeg lokalnog vodiča! Ipak, ne želimo vam sve otkriti odmah… Nastavljamo dalje prema azijskom dijelu Istanbula i četvrti Kadikoy. Pogađate, šećer smo ostavili za kraj! Otkrivamo vam jedan potpuno novi svijet, koji se sasvim razlikuje u ova 4 dana… Ako nas pitate, to je jedna od najkul četvrti u Istanbulu. Ova ležerna, hipsterska četvrt, mjesto je gdje ćete poželjeti ostati! Zavijene uličice ukrašene muralima prepune su barova, kafića i pubova, ispresijecane s vintage trgovinama i indie buticima. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Ako ste danas eventualno više za odmor i wellness predlažemo pravi turski hamam u kojem možete uživati u autentičnim turskim wellness tretmanima uz specijalno grijanu prostoriju koja potiče na zdravo znojenje i čišćenje organizma. Nakon tog procesa slijede završni tretmani kože i tijela te svoj boravak zaključujete šalicom čaja. Sveukupno nekih 1,5 sat. Više o jednom od hamama s opisima tretmana i fotografijama pronađite na: www.cemberlitashamami.com. Povratak do hotela u dogovoreno vrijeme i transfer do zračne luke. Let zrakoplova Turkish Airlinesa TK1055 u 18.10 sati s dolaskom u Zagreb u 19.20 sati. Kraj programa.

Napomena: agencija zadržava pravo promijene redoslijeda programa koji će biti objavljen u završnom pismu par dana prije polaska, zbog promijene radnog vremena pojedinih objekata koji se posjećuju kao i državnih praznika.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

FIRST MINUTE 1.790 kn / Redovna cijena 1.990 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn


Cijena uključuje:

 • -prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb
 • -tri noćenja u hotelu 4* u Istanbulu na bazi noćenje/doručak u dvokrevetnim sobama
 • -uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • -razgledavanja i izlete prema programu
 • -voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • -pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • -obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
 • -ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • -dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • -doplatu za jednokrevetnu sobu – 590 kn, obavezna doplata ako osoba putuje sama
 • -cjelodnevni izlet autobusom uz ulaznicu za Topkapi palaču i Harem, razgled s lokalnim vodičem uz uređaje sa slušalicama, posjet trgovini kože i odlazak do kvarta Nisantaši – 55,00 eur po osobi (min. 15 osoba)
 • -krstarenje brodom po Bosporu s lokalnim vodičem – 38,00 eur po osobi (min. 15 osoba),
 • -tipična turska večera s programom – 45,00 eur po osobi (min. 15 osoba)
 • -poludnevni izlet autobusom do Djevojačke kule s uključenom ulaznicom i posjet četvrti Kadikoy na azijskoj strani, lokalni vodič – 28 eur po osobi (min.15 osoba)
 • -turski hamam (hamam + body scrub + pjena bubble wash) 45 – 65 eur po osobi (individualna rezervacija)
 • -napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti)
 • -putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate:
· 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES
TK1054 ZAGIST 0910 1315
TK1055 ISTZAG 1850 1900

VAŽNE INFORMACIJE
– vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2020. godini i podložna su promjeni
– zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
– uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda
– završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
– fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
– organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
– agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa
– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– obavezna doplata za zdravstveno osiguranje prilikom ulaska u Republiku Tursku

Šifra aranžmana: GoIstanbul 003

Pošalji upit za putovanje