30.12.2022. 4.190 kn / 556,14

Predviđeni hotel: Grand Hotel Washington 4* (Sultanahmet)

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL, 30.12.2022., petak
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije leta. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa TK1054 za Istanbul u 09:10 sati s dolaskom u Istanbul u 13:25 sati. Po dolasku, transfer do hotela i smještaj. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak do Taxima i šetnju čuvenom shopping ulicom – Istiklal Cadessi. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ISTANBUL, 31.12.2022., subota
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem te polazimo prema Topkapi palači (doplata – paket ulaznica) u kojoj je u 16.stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Preporučujemo obilazak harema (doplata za ulaznicu) koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, kao i sultanove odaje. Polazimo prema Aja Sofiji, remek-djelu bizantske arhitekture. Ona je odnedavno opet džamija, ulaz je besplatan i možete ju obići individualno u svoje slobodno vrijeme. Nastavljamo preko hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa i dalje prema džamiji Sultana Ahmeta (Plava džamija) iz 17. st., tik do Aja Sofije, posebno zanimljive zbog priče o njenih šest minareta. Izvana ćete moći vidjeti i kuću Ibrahim paše, poznatog Sulejmanovog prijatelja. Odlazak na Grand Bazaar (Kapali čaršiju), jedan od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji i kupovini kroz labirint otprilike 4000 dućana. Povratak u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

3. dan: ISTANBUL, 01.01.2023., nedjelja
Nakon doručka spustit ćemo se do egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva. Slobodan dan za vlastito istraživanje Istanbula. Za one koje zanima azijska strana grada, predlažemo izlet autobusom uz pratnju lokalnog vodiča preko Bosporskog tjesnaca visećim „Mostom mučenika 15. srpnja“ do vidikovca Çamlıca, odakle se pruža prekrasan pogled na cijeli Istanbul. Spustit ćemo se i do četvrti Kadikoy i Bahariye, gdje možete probati i kupiti najkvalitetniju baklavu ili iskoristiti vrijeme za ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL, 02.01.2023., ponedjeljak
Doručak. Odlazak javnim prijevozom do Suleymanije – druge najveće džamije u Istanbulu (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog). U rano poslijepodne predlažemo krstarenje brodom po Bosporu (uz doplatu), rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale krase drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. U izlet je uključen i ručak nakon završetka plovidbe u jednom od brojnih restorana. Poslijepodne slobodno za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, ISTANBUL – ZAGREB, 03.01.2023., utorak
Nakon doručka, našu prtljagu ostavljamo u posebnoj prostoriji u blizini recepcije. Slobodan dan za vlastito istraživanje Istanbula. Predlažemo odlazak gradskim prijevozom u Dolmabahce palaču (doplata) u rokoko stilu koja će vas sigurno očarati. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer materijalno bogatstvo za takvu građevinu nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno i vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus kao i njegova orijentacija prema Zapadu. Povratak do hotela u dogovoreno vrijeme i transfer do zračne luke. Let zrakoplova Turkish Airlinesa TK1055 u 18:50 sati s dolaskom u Zagreb u 19:00 sati po lokalnom vremenu.

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES
TK1056 ZAGREB 09:10 ISTANBUL 13:25
TK1055 ISTANBUL 18:50 ZAGREB 19:00Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb

– zrakoplovne pristojbe, prtljagu i naknade

– četiri noćenja u hotelu 4* u Istanbulu na bazi noćenje/doručak u dvokrevetnim sobama

– razgledavanja i izlete prema programu

– voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku

– pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

– ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja

– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)

– ulaznicu za Topkapi palaču s lokalnim vodičem i slušalicama i ulaz u Cisterne – 49 EUR po osobi (min.15 osoba)

– doplatu za harem u Topkapi palaču – 10 EUR po osobi

– krstarenje brodom po Bosporu i ručak u restoranu – 55 EUR po osobi (min. 15 osoba)

– ulaznicu za Dolmabahce palaču uz stručno vodstvo i slušalice – 30 EUR po osobi (min. 15 osoba)

– poludnevni izlet autobusom u Aziju (prijevoz + lokalni vodič), 30 EUR po osobi, dijete do 12 godina 15 EUR

– doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.210 kn (160,59 EUR) po osobi, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi

– napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 EUR po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti)

– putno osiguranje

Popusti

– 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
– 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
– trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Šifra: GoId

Pošalji upit za putovanje