22.07., 29.07., 19.08., 26.08. od 3.690,00 kn kn (+ avio takse)

Termin putovanja: 22.-29.7., 29.7.-5.8., 19.-26.8. I 26.8.-2.9.2017.

GARANTIRANI POLASCI: 29.7.-5.8.

Kombinacija autobusa, broda i posebnog zrakoplova iz Ljubljane

odlična kombinacija putovanja autobusom i posebnim zrakoplovom
smještaj u provjerenom hotelu na Catanijskoj rivijeri
razgled Pompeja, bisera napuljskog zaljeva i sicilijanskog biserja: Etne, Taromine, Siracuse i Catanije

Program putovanja:

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA

Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu i prijevoz (uz doplatu) do Ljubljane. Polazak autobusa prema jugu Italije s dogovorenog mjesta u Ljubljani u večernjim satima. Noćna vožnja.

2. DAN: NAPULJ – POMPEJI – UKRCAJ NA BROD

Jutarnji dolazak u jedan od najživahnijih talijanski gradova – Napulj. Odlazak prema arheološkom čudu, fascinantnim Pompejima (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Zasigurno jedno od najzačudnijih mjesta u Italiji, ako ne i šire, povijest Pompeja proteže se daleko u prošlost, ali ono po čemu su postali svjetski poznati jest trenutak koji je formalno uništio svaki trag života u tom mitskom mjestu: riječ je o kobnoj erupciji Vezuva u kolovozu 79.g.n.e. Užareni komadi stijena, smrtonosna pjena i plin uništili su naselje u roku od nekoliko sati. No istodobno je pepeo koji je u sloju od nekoliko metara prekrio grad ostavio odlično sačuvanim naselje za generacije daleko u budućnost. I tako su Pompeji otkriveni nakon zamalo 1700 godina da bi danas bili jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta u svijetu. Kraće slobodno vrijeme, a zatim ukrcaj na brod, smještaj u četverokrevetnim kabinama i noćna plovidba prema Siciliji.

3. DAN: PALERMO –  PIAZZA ARMERINA – CATANIJSKA RIVIJERA

Pristanak broda u Palermu u jutarnjim satima. Iskrcaj s broda i razgled Palerma, prijestolnice Sicilije: Palatinske kapele, Fontana Pretoria, katedrale… Slobodno vrijeme za obilazak živahne tržnice, šetnju gradskom jezgrom, pokraj brojnih fontana i parkova ili obilazak muzeja, galerija ili baroknog vrta.  Vožnja do Piazze Armerine i razgled čudesnih mozaika u Villi Romane del Casale, kasnoromaničkoj građevini koja je zbog svoje važnosti i atrakcije uvrštena i na popis zaštićene svjetske baštine UNESCO-a (doplata za ulaz na licu mjesta). Kraće slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira, itd. Vožnja prema Catanijskoj rivijeri. Smještaj u jednom od ljetovališta. Večera i noćenje.

4.-6. DAN: ODMOR NA CATANIJSKOJ RIVIJERI (FAKULTATIVNO IZLET NA EOLSKE OTOKE)

Doručak. Dani namijenjeni odmaranju u ljetovališnom području na Catanijskoj rivijeri. Duge pješčane plaže, ljubazni ugostitelji i toplo more s šarolikom ponudom vodenih sportova. Uz doplatu predlažemo vam izlet na Eolske otoke. Otkrivanje skrivenih kutaka otoka, manjih zaljeva i plaža, obilazak otočića Vulcano na kojem možete uživati i u zdravom sumpornom blatu, mazanje istim prava je blagodat za vaše zdravlje. Noćenje.

7. DAN: CATANIJSKA RIVIERA – ETNA – TAORMINA

Doručak. Vožnja do Etne, najvišeg europskog vulkana, simbola Sicilije. Vožnja na nadmorsku visinu od 1.900 metara, od kuda kreće uspon na sam vrh. U slučaju povoljnih vremenskih uvjeta, predlažemo fakultativni uspon gondolom i terenskim vozilima do visine od 2.900 metara gdje ćemo se u pratnji gorskih vodiča prošetati najzanimljivijim područjima oko vulkana. Slijedi nastavak putovanja prema Taormini,  biseru istočne obale. Taorminu mnogi smatraju najatraktivnijim gradom Sicilije, pitoreskno smještenom u podnožju Monte Taura, s impresivnim pogledom na more i okolicu. Razgled stare gradske jezgre i poznatog grčko-rimsko kazališta. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. DAN: SIRACUSA – CATANIA/PALERMO – LJUBLJANA/ZAGREB

Doručak. Poslije doručka izlet u Siracusu, staru grčku prijestolnicu Sicilije i grad Dioniza i velikog matematičara Arhimeda. Razgledat ćemo glavne gradske znamenitosti: grčki teatar, Apolonovo svetište, rimski amfiteatar, neobičnu katedralu, Dionizovo uho… Slobodno vrijeme za posljednju kupovinu i osobne programe do transfera u zračnu luku u Cataniji ili Palermu. U poslijepodnevnim satima polet posebnog zrakoplova prema Ljubljani. Transfer do Zagreba (uz doplatu).

NA DATUMU 22. i 29.7. PROGRAM ĆE BITI IZVEDEN OBRNUTIM REDOSLIJEDOM, POLAZAK POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE I POVRATAK BRODOM I AUTOBUSOM. SADRŽAJ PUTOVANJA OSTAJE NEPROMIJENJEN.

CIJENA ARANŽMANA po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Minalni broj putnika: 45 – 3.690 kn
Minalni broj putnika: 35 – 3.940 kn
Doplata za zrakoplovne pristojbe: 870 kn

Doplata za 1/1 sobu: 1.390 kn
Doplata po osobi za 1/2 kabinu na brodu: 460 kn
Doplata po osobi za 1/3 kabinu na brodu: 160 kn

Cijena uključuje:

autobusni prijevoz prema programu
zrakoplovni prijevoz Catania/Palermo – Ljubljana
plovidba brodom Napulj – Palermo i smještaj u 1/4 kabinama
5 noćenja u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi polupansiona
vanjske razglede prema programu,
hrvatskog pratitelja*,
organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje – informativne cijene ulaznica i moguće doplate:

organizirani povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb 349 kn
izlet na Eolske otoke 650 kn (uplata izleta moguća samo u poslovnici – izlet uključuje autobusni prijevoz do Milaza i brodom na Eolske otoke, Lipari i Vulcano – minimum potreban realizaciju 15 je prijavljenih osoba)
Pompeji – arheološko nalazište 13€ + 6 € za obavezno lokalno vođenje, Etna: uspon do 2.900 m s terenskim vozilima i lokalnim vodičem 62 €, Taormina: grčki teatar 10 €, Siracusa – arheološki park 10 €, ostale moguće ulaznice.
boravišnu pristojbu – plaćanje na licu mjesta 3 € po osobi po noćenju

Popusti: za djecu do 12 godina na dodatnom krevetu u pratnji dvoje odraslih osoba odobravamo popust od 15% od osnovne cijene aranžmana.

NAPOMENE:

*Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 45

Pošalji upit za putovanje