18.06. , 30.07. od 6.690,00 kn kn (+ avio takse)

Termini putovanja: 18.6., 30.7.2016.  GARANTIRANI POLAZAK

Zrakoplovom iz Zagreba!

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – MOSKVA – ST. PETERSBURG

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera za međunarodne polaske dva sata prije leta. Polet zrakoplova Aeroflota (SU2041) za Moskvu u 13.20 sati s dolaskom u 17.10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer na domaći let za St. Petersburg, polet zrakoplova na liniji SU008 u 19.25 sati. Po dolasku u St. Petersburg, u 20.45 sati, transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan: ST. PETERSBURG

Nakon doručka odlazak na razgled grada, veličanstvenih palača i kanala kulturne prijestolnice Rusije. Posjet Utvrdi Petra i Pavla, koja je projektirana da zaštiti novo pridobljenu zemlju od osvajačkih Šveđana, a izgubila je svoj vojni značaj i prije nego što je dovršena. Njezini topovi nikad nisu vidjeli nikakve vojne akcije i upotrebljavani su jedino kao signal za upozorenje od poplava, a ovdje je bio dom političkog zatvora 200 god. Katedrala Sv. Petra i Pavla je sveto mjesto ukopa svih ruskih careva počinjući od Petra Velikog. Izlet do katedrale Sv. Izaka (izvana) sagrađene u čast sveca zaštitnika Petra Velikog. Nekad je to bila glavna crkva u Rusiji i jedna je od najvećih katedrala s kupolom na svijetu, a može primiti do 10.000 ljudi. Ukrašava ju 112 stupova od granita, mozaične slike i ikone, ukrašene mramorne ploče. Slobodno za ručak. Noćenje.

3. dan: ST. PETERSBURG – PETERHOF – ST. PETERSBURG

Nakon doručka odlazak do Peterhofa, najpoznatijeg i najspektakularnijeg carskog područja s veličanstvenom Velikom Palačom, ljetnom rezidencijom, okruženom parkom koji je dao sagraditi Petar Veliki sa 4 jedinstvene kaskade i 172 fontane, skulpturama, paviljonima. Slobodno za ručak. Slijedi odlazak do Hermitagea, jednog od najvećih svjetskih muzeja umjetnosti i kulture. Muzej je smješten u pet prekrasnih zgrada, a jedna od zgrada muzeja je Zimska palača, nekadašnja carska rezidencija. Zbirke Hermitagea izložene su u 400 dvorana i broje preko 3 milijuna primjeraka. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: ST. PETERSBURG – PUSHKIN – ST. PETERSBURG

Nakon doručka, odlazak na izlet u Pushkin, udaljen cca. 25 km. Nekada se zvao Carsko selo, a nakon revolucije i Dječje selo. Posjet Palači Ekaterine Velike, koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija zajedno s Palačom Aleksandra I. Veliki park prepun je paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: ST. PETERSBURG – MOSKVA

Nakon ranog doručka transfer do zračne luke i polet zrakoplova Aeroflota (SU007) za Moskvu u 9.25 sati. Po dolasku u 10.40 sati, doček lokalnog agenta i odlazak na panoramski razgled “vrhunaca” Moskve. Povijesni centar Moskve, Kremlj i njegove katedrale, samostani, utvrde i palače, demonstriraju jedinstvenu kulturu i umjetnost kasnog srednjeg vijeka Rusije, a grad je prepun različitosti i miješanja arhitektonskih stilova. Obilazak Lenjinovog mauzoleja. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan: MOSKVA

Nakon doručka odlazak na razgled do Kremlja u samom centru grada, s njegovim monumentalnim zidovima i kulama, katedralama i palačama iznad rijeke, Carskim topom, Carskim zvonom (najveće na svijetu), Zvonikom Ivana Velikog, 3 katedrale (Blagoveschensky, Arhangelsky, Voznesensky – predviđen obilazak jedne od tri katedrale), Crkvom 12 Apostola. Odlazak na razgledavanje moskovskog metroa – neobičnu turu, tijekom koje ćete posjetiti najljepše metro stanice, koje su projektirane kao dvorci i palače plemića. Bit ćete očarani ljepotom i različitošću mramora, mozaika i lustera. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: MOSKVA

Doručak, slobodno za vlastito otkrivanje grada. Uz doplatu, mogućnost fakultativnog odlaska na izlet do gradića na Zlatnom Prstenu, Sergijev Posad, udaljenog 80 km od Moskve, gdje se nalazi najveći ruski samostan i duhovni centar sv. Sergija, zaštitnika Rusije i sv. Trojstva, u kojem je sahranjen i Boris Godunov. Noćenje.

8. dan: MOSKVA – ZAGREB

Doručak i transfer do zračne luke. Polet zrakoplova Aeroflota (SU2040) za Zagreb u 10.20 sati s predviđenim dolaskom u Zračnu luku Zagreb u 12.25 sati prema lokalnom vremenu.


 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

 • za polazak 18.6.: 7.590 kn – redovna cijena
 • za polazak 30.7.: 6.990 kn  6.690 kn  FIRST MINUTE

First minute popust: 300 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po first minute cijeni.

Cijena po osobi uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom u hotelima 4* Sankt Peterburgu i Moskvi
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • hotelski voucher potreban za ishođenje vize u Ruskom konzulatu
 • pratitelja na putovanju
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Obavezne doplate po osobi: kod prijave – zrakoplovne pristojbe 1.590 kn (podložne promjenama); na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače: 35 EUR (plaćanje pratitelju putovanja).

Cijena po osobi ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.900 kn
 • turističku vizu za Rusiju (575 kn s uključenim posredovanjem)
 • putno osiguranje (obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja, ostale vrste osiguranja preporučujemo)
 • dodatne usluge
 • obroke i izlete

Viza: potrebna; dokumenti potrebni za vizu: ispunjeni formular, putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje s najmanje 2 prazne stranice, 1 fotografija formata kao za putovnicu (3,5 x 4,5 cm), polica zdravstvenog osiguranja koja je ugovorena isključivo za dotično putovanje.

Pošalji upit za putovanje