16.10. - 27.10.2017 od 7.690,00 kn (+ avio takse)

PROGRAM PUTOVANJA: 16.10 – 27.10.2017

1.DAN ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta kod Info pulta. Pratitelj putovanja predati će vam putnu dokumentaciju potrebnu za ovo putovanje. Prijava na let za Istanbul koji je predviđen u 20:10h . Po dolasku u Istanbul 23:20, nastavak leta 01:10h za Havanu. Noćni let.

2. DAN HAVANA

Dolazak u Havanu predviđen je u 7:55 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazak na zajedniči ručak u Old Havanu. Uživajte u tradicionalnom spremljenom ručku kod našeg domaćina u Havani. Nakon ručka odlazak u lokalni bar sa živom kubanskom glazbom. Noćenje.

3.DAN HAVANA

Nakon doručka, predlažemo razgled grada sa lokalnim vodičem. Odlazak sa Oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalazi poznati mural sa likom Che Guevare. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak na ručak u popularan restoran u Novoj Havani. U nastavku razgled znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…).… šetnja kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici… Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN HAVANA

Nakon doručka, predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku, posjet tvornici cigara, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda (ukoliko je tvornica zatvorena odlazak na farmu duhana). Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Potom povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN HAVANA

Nakon doručka, predlažemo odlazak u mjesto 15km od Havane gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”.Finca Vigia nalazi se u malom, radničke klase gradu San Francisco de Paula. Kubanski ljudi su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao da živi u skromnom gradu, među ljudima koji su bili ribari. Kuća je izgrađena 1886 od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940 za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayove smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Povratak u poslijepodnevnim satima u Havanu. Navečer, predlažemo odlazak u Cabaret Tropicana u kojem mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

6.DAN HAVANA – VARADERO

Nakon doručka, slijedi vožnja do Varadera, mjesto udaljeno 2h vožnje od Havane. Po dolasku prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

7.DAN VARADERO

Nakon doručka slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

8.DAN VARADERO

Nakon doručka, predlažemo odlazak na cijelodnevni izlet u Trinidad, razgled znamenitosti malog kubanskom mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom, kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace« i kuće muzike “Trova”, odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Povratak u Varadero u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

9.DAN VARADERO

Nakon doručka, slobodno vrijeme, mogućnost odlaska na poludnevni izlet na Cayo Blanco. Noćenje.

10.DAN VARADERO – HAVANA

Nakon doručka, slijedi transfer do Havane. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za posljednje utiske Kube. Noćenje.

11.DAN HAVANA – ISTANBUL

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul. Noćni let sa jednim presjedanjem.

12.DAN ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Zagreb predviđen je u poslijepodnevnim satima.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi:

First minute: 7.690,00 kn ( do 10.07.)

Redovna cijena: 8.140,00 kn za uplate od 10.07.

U CIJENU JE UKLJUČENO :

-avionske karte Zagreb – Havana – Zagreb
-smještaj u dvokrevetnim sobama: u Havani hotel sa 3* sa doručkom / u Varaderu hotel sa 3* na bazi all inclusivea
-transferi iz zračne luke od/do hotela u Havani
– transfer Havana – Varadero – Havana
-organizaciju putovanja i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

Nadoplate:

– zrakoplovne pristojbe 2.810,00 kn ( obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– vizu za Kubu ( mogućnost posredovanja agencije) – 60 eura
– izleti i ulaznice za razglede
– jednokrevetna soba 2.750,00 kn
– mogućnost doplate za hotel sa 4* u Havani i 5* u Varaderu 2.000 kn po osobi
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi.

Minimalni broj putnika: 10

Pošalji upit za putovanje