19.06. , 14.08. , 09.10. od 7.690,00 kn (+ avio takse)

Kapadokija i Mala Azija

CIJENA PUTOVANJA
19.06.2015.* od 7.690 Kn
14.08.2015. od 7.690 Kn
09.10.2015. od 7.690 Kn
* GARANTIRANI POLAZAK!
Zrakoplovne pristojbe od 980 Kn
Jednokrevetna soba (doplata) od 1.800 Kn

10 dana/ 8 polupansiona i 1 noćenje s doručkom
Zrakoplovom iz Zagreba

VRIJEDNOST VIŠE: Hotel 4*, 8 polupansiona, razgledi i ulaznice, lokalni vodič tijekom ture…

FIRST MINUTE popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

Istanbul – Efez – Pamukale – Kusadasi – Canakkale
1. Program putovanja
1. dan/ ZAGREB – ISTANBUL – ANKARA
Sastanak putnika s pratiteljem grupe u zagrebačkoj zračnoj luci ”Pleso”. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 11:10 sati. Dolazak u Istanbul u 14:10 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s lokalnim vodičem te polazak autobusom prema Ankari. Po dolasku u Ankaru smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

2. dan/ ANKARA – AVANOS
Nakon doručka panoramsko razgledanje grada, uključujući vidikovac i muzej Anatolskih civilizacija. Odlazak uz Slano jezero za Avanos. Po dolasku smještaj, večera i noćenje u hotelu 4*.

3. dan/ KAPADOKIJA
Nakon ranijeg doručka odlazak u cjelodnevno razgledanje pokrajine Kapadokije gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Goreme, cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ugrupa, te odlazak u obližnji podzemni grad Derinkuyu, ukupno čak 7 katova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost odlaska na poznati „Ples derviša“ (uz doplatu). Noćenje.

4. dan/ AVANOS – KONYA
Nakon doručka odlazak preko Karavan-saraya u Konyju, gradu smještenom na središnjoj zaravni u Anatoliji. Konya je glavni grad istoimene Pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramsko razgledanje i posjet muzeju Mevlana. Prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

5. dan/ KONYA – PAMUKKALE
Nakon doručka odlazak prema Pamukkale (”Pamučna tvrđava”), čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Crvenih slapova“ gdje izvire topla, ljekovita voda te kupanje u termalnim bazenima. Večera i noćenje u hotelui 4*.

6. dan/ PAMUKKALE – EFEZ – KUSADASI
Nakon doručka nastavljamo prema Efezu. Po dolasku obilazak Efeza – antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama (i bazilike apostola Sv. Ivana, te brdo uznesenja. Nastavak prema Kusadasiju. Večera i noćenje u Kusadasiju u hotelu 4*.

7. dan/ KUSADASI – CANAKKALE
Doručak, vožnja do Izmira, mediteranskog grada i luke s blizu 3 milijuna stanovnika, panoramski razgled, vožnja do antičke metropole Male Azije – grada Pergama, obilazak Pergama. Dolazak u antički grad Troju, središte pokrajine Troade. Grad poznat po Homerovom spjevu o Trojanskom ratu, kralju Prijamu, Hektoru, Parisu i lijepoj Heleni po predaji osnovao je Dardanov unuk Tros. Večera i noćenje u hotelu 4* u Canakkalama.

8. dan/ CANAKKALE – BURSA – ISTANBUL
Doručak i vožnja prema Bursi, gradu koji je jedno vrijeme bio prijestolnica velikog Osmanlijskog carstva. Posjet Ulu džamiji, ako vrijeme dopusti i Zelenoj Džamiji i Zelenom Turbetu, i nastavak preko luke Yalova za Istanbul, večera i noćenje u Istanbulu u hotelu 4*.

9. dan/ ISTANBUL
Nakon doručka slijedi obilazak: Aja Sofije, Plave džamije, rimskog hipodroma, Kapali čaršije te odlazak na bazar i Egipatsku tržnicu. Na večer folklorna večer uz trbušne plesačice i večeru (fakultativno).

10. dan/ ISTANBUL – ZAGREB
Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog transfera prema zračnoj luci Istanbul. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:20 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:30 sati. Završetak putovanja.

First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb, smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona u hotelima 4* (8 polupansiona + 1 noćenje/doručak), sve ulaznice za muzeje spomenute u programu, autobus za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase s klima uređajem), lokalni profesionalni vodič na hrvatskom jeziku, sve mostarine, cestarine, trajekti, parkinzi, 18% poreza na dodanu vrijednost (PDV) u Turskoj, putno zdravstveno osiguranje.

CIJENA NE UKLJUČUJE: Pristojbe zračnih luka 910 kn, napojnice vozaču i lokalnom vodiču 40 EUR po osobi – plaćanje na licu mjesta, eventualne dodatne ulaznice za objekte koji nisu navedeni u programu i osobne troškove, osiguranje od otkaza putovanja.

OBAVEZNE DOPLATE:
– Pristojbe zračnih luka
– Napojnice vodiču i vozaču 40 EUR – plaćanje na licu mjesta
MINIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA 15

Fakultativni sadržaj
IZLETI:
Folklorna večera u Istanbulu
Cijena po osobi: 390 kn

Ples derviša u Kapadokiji
Cijena po osobi: 190 kn
Na vrh

 Korisne informacije
TURSKA
Službeno ime države: Republika Turska
Glavni grad: Ankara
Vremenska razlika +1 sat u odnosu na Hrvatsku
Službeni jezik: turski
Novčana jedinica: Nova turska lira (TRY. Nakon nedavne denominacije za 1 EUR treba izdvojiti 1,77
turskih lira trenutno. Kreditne kartice Master Card i Visa se prihvaćaju u svim trgovinama ugostiteljskim objektima, dok American Express i Diners rjeđe.
Stanovništvo: 70.413.958
Klima (meteorološki uvjeti): Klima je na jugozapadu Turske mediteranska, u centralnom području kontinentalna, a na planinskom istoku oštra kontinentalna sa vrlo niskim temperaturama zimi. Na crnomorskoj obali često kiši.
Telefonija: Korištenje mobilnih uređaja moguće (T-Mobile, Vipnet i Tele2 imaju potpisane ugovore o roamingu s lokalnim operaterima)
Hrana: turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela. Obilje povrća pripremljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju. Neobično velik izbor jela u hotelskim restoranima tijekom putovanja oduševit će gurmane.
Piće: Turci osim kave (2-5 lira) podjednako konzumiraju i čaj (2-3 lire) koji će vam često biti ponuđen u trgovini i sl. Kao sekularna država, nema zakonskih ograničenja u konzumiranju alkohola, iako ćete ga ponegdje teže naći. Preporučuje se piti kupovna voda u bocama (cca 1-2 lire).
Odjeća i obuća: preporučamo jednostavnu odjeću i udobnu obuću. Duge suknje i duge hlače bit
će u skladu s očekivanjem lokalnog stanovništva u manjim gradovima i selima gdje inače nema puno turista. Također, ženama savjetujemo ponijeti lagani šal, koji može poslužiti i kao pokrivalo za glavu pri razgledavanju muslimanskih vjerskih objekata. Prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću (pokrivene ruke i noge, žene-pokrivena kosa maramom, obuću izuti ispred džamije). Napojnice smatraju svojim pravom za obavljenu uslugu.
Električni napon: 220 V, ali preporuča se ponijeti univerzalni putnički adapter.

Pošalji upit za putovanje