01.10. od 5.690,00 kn (+ avio takse)

Datumi putovanja:

5 dana/ 4 noćenja
Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane!

FIRST MINUTE POPUST 5%: 5.990 kn 5.690 kn

Avio takse : 890 kn ( obavezna doplata)
Program putovanja
1. dan, 1.10.:
LJUBLJANA-KEFLAVIK–REYKJANES–REYKJAVIK
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Transfer autobusom do zračne luke Jožeta Pučnika Ljubljana i let u Keflavik/glavna zračna luka na Islandu. Po slijetanju vožnja autobusom po poluotoku Reykjanes, živopisnom prostoru i krajoliku koje podsjeća na Mjesec, preko Hafnira – omanjeg ribarskog naselja te do kraja poluotoka, gdje se sastaju euroazijska i sjevernoamerička tektonska ploča – i gdje si pružaju ruke Stari i Novi svijet, tu se nalazi »most« dvaju kontinenata. Odlazak do polja geotermalnih izvora i klifova gdje staništa imaju brojne vrste ptica. Reykjanes je jedan od najživopisnijih dijelova čudesnog Islanda, prepun iznimno zanimljivih i doista drugačijih pejzaža – govore da svjetionici nadmašuju broj kuća, a mirnoća i istovremena surovost pejzaža živi u idealnom kontrastu. Vožnja do Reykjavika. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, 2.10.:
REYKJAVIK („ZLATNI TROKUT”: þHINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR – SLAP GULLFOSS – SKALHOLT – HVERAþERDI)
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta po tzv. ”Zlatnom trokutu”. „Zlatni trokut je obavezan, ako putujemo na Island….” piše u mnogim turističkim priručnicima – ne propustite! Vožnja do nacionalnog parka þhingvellir, najstarijeg islandskog nacionalnog parka – zaštićen UNESCO-m, gdje je 930. godine ustanovljen prvi islandski parlament. Þhingvellir je svim Islanđanima mjesto od posebnog značaja i simbola i jedno od najposjećenih lokaliteta Islanda. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave i prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do geotermičkog područja gejzira, gdje ćete vidjeti Veliki gejzir po kojemu su gejziri uopće dobili ime, te gejzir Strokkur koji eruptira svakih pet do deset minuta. Nastavak puta prema slapu Gullfoss (Zlatni slap) koji u tri kaskade pada 32 metra u klanac. Razgled crkve Skalholt, koja je bila katedrala južnoislandske crkve. Kraća šetnja zanimljivim gradićem Hveraþerdi, središtu plodnog područja. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

3. dan, 3.10.:
REYKJAVIK (PLAVA LAGUNA-VEČERA U RESTORANU PERLAN)
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) razgleda Reykjavika. Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu, grad u kojem živi više od polovice stanovnika Islanda. Ime grada može se prevesti kao „Zaljev dima”; u 9. stoljeću, kad je naseljavan ovaj predio, iz tla se dizala para. Danas u gradu nema dima jer kuće grije topla voda geotermalnog područja. Reykjavik je grad s kolonijom arktičkih ptica i lososima bogatom rijekom u središtu mjesta. Razgled starog i novog dijela grada, luke, velebne Hallgrimove crkve, Perle, muzeja skulptura Asmundur Svensson i Narodnog muzeja. Poslijepodne slobodno ili (doplata) izlet u Plavu lagunu, gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 C – kažu da doći na Island a ne otići u Plavu lagunu jest kao ne otići na Eiffelov toranj kad posjetite Pariz! Islanđani obožavaju Plavu lagunu i izlet je doista pravo zadovoljstvo za um i tijelo! Navečer mogućnost (doplata) večere u poznatom restoranu Perlan – u kupoli sagrađenoj na brdu na rezervoarima tople vode. Dok vi uživate u božanstvenoj kulinarskoj ponudi u gornjem dijelu restorana koja se stalno polagano vrti nudi vam se prekrasan panoramski pogled na Reykjavik. Više puta nagrađivan Perlan s izuzetnom arhitekturom, uklopljenošću u okoliš, akustikom i naravno jedinstvenom kuhinjom mijenja svakodnevni obrok u kulinarsko putovanje svih osjetila na najviši stupanj. Noćenje.

4. dan, 4.10.:
REYKJAVIK (»Južna avantura«: SLAP SELJALANDSFOSS – SLAP SKOGAFOSS – VIK – LEDENJAČKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta »Južna avantura«: južni Island je čudesan, to je zemlja slapova, ledenjaka i sandura – crnih plaža lave. Posjetit ćete slap Seljalandsfoss, koji se spektakularno spušta 60 m u dubinu i slovi kao jedan od najviše fotografiranih slapova na Islandu. Najveći i možda najposjećeniji je Skogafoss. Pauza u gradiću Vik – najjuženijem gradiću otoka. Prilika za lijepe fotografije bit će dovoljno, a bit će vremena i za kraću šetnju crnim pijeskom. Ako vrijeme dopusti, doživljaj Solheimajokulla, koji je dio poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla. Očekujte dan u islandskoj prirodi, doživljaj brojnih kontrasta, koje pruža samo ta sjeverna, slikovita zemlja. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

5. dan, 5.10.:
REYKJAVIK–KEFLAVIK–LJUBLJANA
Doručak. Nakon doručka slobodno za osobne programe te zadnju kupovinu suvenira. Prijevoz do zračne luke Keflavik i let u Ljubljanu. Dolazak u Zračnu luku Jožeta Pučnika Ljubljana u večernjim satima. Transfer autobusom do Zagreba.

Cijena:  5.690 kn

Zrakoplovne pristojbe – 890 kn ( doplata)

Nadoplata za jednokrevetnu sobu – 1.490 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu, 4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, autobusni prijevoz Zagreb-Ljubljana-Zagreb, autobusni prijevoz na Islandu, sve transfere, zdravstveno osiguranje u inozemstvu,  pratitelja putovanja i organizaciju putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25
NAPOMENE:
Završnu obavijest o detaljima programa, cijeni i točnom polasku primit ćete najkasnije 7 dana prije odlaska. Ako ne dobijete obavijesti u navedenom roku, molimo javite se na prodajno mjesto, osobno ili telefonom.
Pridržavamo pravo promjene programa putovanja odnosno vremena polaska i povratka, ako nam zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi zatraženi vozni red. Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.
Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima pridržavamo pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa.

Fakultativni sadržaj (doplata)
IZLETI:
Cjelodnevni izlet „Zlatni trokut”
Cijena za odraslu osobu: 350 kn
Cijena za djecu do 12 godina: 280 kn

Razgled Reykjavika s ulaznicama
Cijena za odraslu osobu: 280 kn
Cijena za djecu do 12 godina: 180 kn

Poludnevni izlet u Plavu lagunu
Cijena za odraslu osobu: 520 kn
Cijena za djecu do 12 godina: 200 kn

Cjelodnevni izlet „Južna avantura”
Cijena za odraslu osobu: 520 kn
Cijena za djecu do 12 godina: 350 kn

Večera u restoranu Perlan s prijevozom
Cijena za odraslu osobu: 580 kn
Cijena za djecu do 12 godina (poseban meni): 310 kn

NAPOMENE:
– Cijene izleta izračunate su za grupe od najmanje 40 osoba
– u slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba

Pošalji upit za putovanje