11.08., 09.10. od 3.490,00 kn kn

Termin putovanja: 11.8.–15.8., 9.10.–13.10.

PRAG – LEIPZIG – POTSDAM – DRESDEN – BERLIN

Program putovanja:

1. dan  / ZAGREB – PRAG

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso kod šaltera Pošte u 05.00h, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Prag na liniji OK819 u 07.00h. Očekivano slijetanje u 08.35h, obavljenje pograničnih formalnosti i odlazak na razgled češke prijestolnice, smještene na rijeci Vltavi, čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a: Hradčany, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, a veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari; Zlatna ulica iz 16. stoljeća, koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (ulaznica nije uključena, predlažemo posjetiti u slobodno vrijeme!); Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot Staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika kao i ulični zabavljači; Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada na kojem se nalazi cjelom svijetu poznat astronomski sat; Václavské námesti, centar grada u kojem se nalaze najveće praške robne kuće. Nakon razgleda, predlažemo ručak u jednoj od tipičnih čeških pivnica uz nezaobilazni gulaš s knedličky! Slijedi odlazak do hotela, prijava i smještaj u sobe. Navečer, kad sunce zađe, upale se svjetla i grad obavije posebna čarolija, prošećite Karlovim mostom i uživajte u pogledu na obasjan dvorac u daljini. Noćenje.

2. dan / PRAG

Nakon doručka, odlazak u šetnju srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi. U poslijepodnevnim satima predlažemo individualni posjet Nacionalnoj galeriji u palači Šternberk, nekom od brojnih muzeja ili pak zaplovite Vltavom, rijekom koja je inspirirala mnoge pisce i skladatelje poput Smetane i Dvořáka. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan / PRAG – LEIPZIG – POTSDAM – BERLIN

Doručak i polazak autobusom put Njemačke. Vožnja do Leipziga, najvećeg grada njemačke savezne pokrajine Saske, poznatog po nasljeđu Bacha, Wagnera, Goethea i Mendelssohna koji su dio života proveli u njemu. Po dolasku šetnja gradom uz razgled: spomenik Bitke naroda izgrađen u čast pobjede nad Napoleonom, najveće bitke u europskoj povijesti sve do Prvog svjetskog rata; Augustov trg na kojem se ističu zgrada Opere i koncertna dvorana Gewandhaus; Panorama Tower, najviša zgrada u gradu s čijeg se vrha pruža prekrasni pogled na grad; Sveučilište; crkva sv. Nikole; Stara gradska vijećnica; crkva Sv. Tome. Nakon razgleda, kraće slobodno vrijeme za osobne programe ili predahnite uz kavicu u Zum Arabischen Coffe Baum, jednoj od najstarijih kavana u Europi. Put dalje vodi do Potsdama, glavnog grada pokrajine Brandenburg i nekadašnje prijestolnice Prusije. Zbog kulturnog i povijesnog nasljeđa, palača i vrtova nalazi se na listi UNESCO-a. Razgled središta grada: Branderbuška vrata; pješačka zona Branderburger Strasse; neoromanička crkva sv. Petra i Pavla; Nauener vrata, Nizozemska četvrt sa slikovitim kućama od malih crvenih opeka, gdje su u 18. st. živjeli nizozemski doseljenici, a danas je omiljeno mjesto turista zbog brojnih trgovina, galerija, kafića i restorana. Slijedi nastavak putovanja do njemačke prijestolnice, Berlina, europskog središta kulture, nauke i zabave. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan / BERLIN

Doručak te odlazak na panoramski razgled grada sa stankama za fotografiranje: Branderbuška vrata, jedna od mnogih gradskih vrata iz 18. stoljeća koja su okruživala nekadašnji stari grad, a danas simbol njemačkog ujedinjenja; Unter den Linden, poznata ulica koja vodi od prijašnjeg središta istočnog Berlina prema Brandenburškim vratima; Reichstag, sjedište njemačke vlade; Checkpoint Charlie, nekadašnja kontrolna točka za putnike iz istočnog u zapadni dio grada; Gendarmenmarkt, jedan od najljepših berlinskih trgova s koncertnom dvoranom i dvije katedrale: njemačkom i francuskom; Alexanderplatz, nekadašnje središte Istočnog Berlina, s najvišom zgradom u gradu , Televizijskim tornjem te najstarijim crkvama u gradu: sv. Nikola i sv. Marija iz 13. st.; Memorijalni centar Berlinskog zida, podsjetnik na nekadašnju podijeljenu Njemačku; Potsdamer Platz – „Berlin budućnosti“, nekadašnje poslovno središte grada, a danas okupljalište gradske elite s brojnim trgovinama i kinima. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak do Kurfürstendamma i posjet najvećoj robnoj kući Europe, KaDeWe ili pak posjetite Otok muzeja (dio UNESCO-a), veličanstveni sklop nekoliko muzeja na otoku na rijeci Spree (Pergamski muzej, Stara galerija, Bodeov muzej, Njemački povijesni muzej). Vrijedi svakako posjetiti Pergamski muzej čije su glavne atrakcije vjerno i u nekadašnjoj veličini rekonstruirane monumentalne građevine kao Pergamski oltar i Vrata tržnice u Miletu. Noćenje.

5. dan / BERLIN – DRESDEN – PRAG – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema Dresdenu, “Firencu na Labi“, najvećem kulturnom središtu jugoistočne Njemačke. Po dolasku, razgled gradske jezgre: Zwinger, kompleks paviljona iz 18. stoljeća, svjetski primjer barokne arhitekture sa čuvenim zbirkama slika „starih majstora“, „novih majstora“, vrijednim zbirkama oružja, porculana i dr.; Dresdenski dvorac iz 15. stoljeća koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva; Frauenkirche, protestantska barokna crkva; Hofkirche, katolička katedrala; Semperoper, poznata zgrada opere. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te polazak prema zračnoj luci Prag. Po dolasku, prijava za let ČSA za Zagreb, na liniji OK818 u 21.55h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 23.25h. Završetak programa.


Ultra first minute cijena aranžmana po osobi:  3.490 kn

First minute cijena aranžmana po osobi: 3.690 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.890 kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

Napomena: ultra first minute te first minute cijena vrijedi do 90, odnosno 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Prag – Zagreb u ekonomskoj klasi prema programu;
 • prijevoz autobusom prema programu (od zračne luke do hotela pri dolasku u Prag te na relaciji Prag – Berlin – Prag u danima 3-5);
 • smještaj u Pragu i Berlinu u hotelima 3/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi ukupno 4 noćenja s doručkom;
 • razglede prema programu (razgled Praga i Berlina u pratnji lokalnih vodiča);
 • pratitelja iz Zagreba;
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi od 990 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja; karte javnog gradskog prijevoza; fakultativne izlete; troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.); napojnice i putno osiguranje (preporučamo).

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

 • vožnja brodom po Vltavi u trajanju od 1h: 90 kn

Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):

Prag:

 • Hradčany: Mala tura 250 CZK/cca 9,50 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica i katedrala sv. Vita);  Velika tura 350 CZK/cca 13 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita, Rožemberska palača)
 • Narodna galerija (stalna izložba):    300 CZK/cca 11 EUR
 • Židovska četvrt: 5 sinagoga i staro židovsko groblje 480 CZK/cca 18 EUR; Staro-nova sinagoga

200 CZK/cca 7,50 EUR

 • Pojedinačna karta javnog prijevoza: 30 minuta – 24 CZK/cca 1 EUR; 90 minuta – 32 CZK 1,30 Eur; 24h – 110 CZK/cca 4,50 EUR; 72h/3 dana – 310 CZK/cca12 EUR

Berlin:

 • Checkpoint Charlie: 12,50 EUR
 • Pergamski muzej: 12 EUR
 • Otok muzeja – sve izložbe: 18 EUR
 • Pojedinačna karta javnog prijevoza: karta u jednom smjeru max. 120 minuta – 2,80 EUR; karta za kratku vožnju u jednm smjeru do 3 stanice –  1,70 EUR; dnevna karta  – 7 EUR.

Red letenja:

 • OK 819    ZAG  PRG    07:00   08:35
 • OK 818    PRG  ZAG    21:55   23:25

Minimalni broj putnika: 15

NAPOMENE:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.
Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz ožujka 2017. i mogu biti podložne promjeni.

Pošalji upit za putovanje