22.08. od 9.390,00 kn (+ avio takse)

Prijestolnice Skandinavije i Estonija
od 9.390 kn po osobi + zrakoplovne pristojbe

Datum putovanja: 22.8.-30.8.2015.

9 dana / 8 noćenja
Zrakoplovom iz Zagreba i brodom
Let iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule (uz doplatu)

Uključene dvokrevetne kabine!

Putovanje velikim putničkim brodovima po Baltičkom moru!
Kopenhagen – Stockholm – Helsinki – Tallin – Oslo

Opis aranžmana
1. dan: ZAGREB – KOPENHAGEN
Sastanak putnika s pratiteljem  u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 08:05 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:30 sati. Po dolasku razgled grada autobusom i pješice s pratiteljem putovanja: lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima – Mala Sirena – Tivoli – Amalienborg – gradska vijećnica – Christiansborg – kraljevska knjižnica – katedrala – parlament – burza – mornarička crkva. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje u gradu koji trenutno slovi kao jedna vrlo moderna i in prijestolnica s trenutno najboljim restoranom na svijetu! Noćenje.

2. dan: ZAGREB – KOPENHAGEN – JONKÖPING
Doručak. Odjava iz hotela. Panoramska vožnja od Kopenhagena do Helsingora gdje se nalazi poznati Hamletov dvorac. Ukrcaj na brod. Plovidba od otprilike 30 minuta od Helsingora do Helsingborga u Švedskoj. Nastavak putovanja južnom Švedskom kroz tipične skandinavske krajolike do obale jezera Vattern, drugog najvećeg jezera Švedske. Dolazak u Jonköping, najveći grad na obali jezera. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: JONKÖPING – JEZERO VATTERN – STOCKHOLM – BROD
Doručak. Putovanje kroz unutrašnjost Švedske, uz beskrajne crnogorične šume, rijeke i jezera. Kratko zaustavljanje u slikovitom mjestašcu Granna na obali jezera poznatom po proizvodnji slatkih šećernih štapića. Nastavak putovanja preko Norköpinga do Stockholma. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Isplovljavanje broda u 16:45 sati. Krstarenje velikim putničkim brodom s brojnim restoranima, trgovinama i zabavnim sadržajima uz prekrasni arhipelag 24000 švedskih otoka prema Finskoj. Noćna plovidba.

4.dan: BROD – HELSINKI – BROD – TALLINN
Doručak na brodu. Dolazak u Helsinki u 10:00 sati po lokalnom vremenu. Iskrcaj s broda i razgled grada: luteranska katedrala – spomenik Janu Sibelijusu – željeznička stanica u Art Noveau stilu – opera – čudesna crkva u stijeni – bogato ukrašena ruska pravoslavna crkva – šetalište Esplanade. Slobodno vrijeme za kupovinu, posjete muzejima, kušanje morskih i laponskih specijaliteta te kupovinu suvenira dalekog sjevera na živopisnoj tržnici. Ukrcaj na brod za Estoniju. Dnevna plovidba. Dolazak u Tallinn. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: TALLINN – BROD
Doručak. Razgled glavnog grada Estonije, najljepšeg primjera gotičke arhitekture u baltičkim zemljama: dvorac Toompea – katedrala iz 13. stoljeća – ruska pravoslavna katedrala Aleksandar Nevski – gradska vijećnica – stari grad, živući muzej srednjeg vijeka – palače iz doba Hanze, kad je Tallinn bio jedna od najvažnijih luka Baltika. Slobodno vrijeme za osobne programe. Ukrcaj na brod za Stockholm i smještaj u kabine. Isplovljavanje broda u 18 sati. Noćna plovidba.

6. dan: BROD – STOCKHOLM – KARLSTAD
Doručak na brodu. Dolazak u Stockholm u 10 sati. Razgledavanje grada koji leži na 14 otoka: kraljevska palača – gradska vijećnica – stara gradska jezgra “Gamla Stan” – trg Stortorget – veliki bulevari – kazalište. Posjet slavnom Vasa muzeju (uključena ulaznica) gdje se čuva prekrasno restauriran brod, nekad ponos švedske kraljevske mornarice, pronađen netaknut na dnu Baltika. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe u staroj gradskoj jezgri. Nastavak puta preko Orebra do grada Karlstad na najvećem švedskom jezeru Vannern. Smještaj u hotel. Noćenje.

7.dan : KARLSTAD – JEZERO VANNERN – OSLO – BROD
Doručak. Vožnja uz jezero Vannern, jedno od najvećih jezera Europe uz netaknutu prirodu i kroz regiju tisuća jezera Varmland do Norveške. Putovanje uz obalu Oslo fjorda. Dolazak u Oslo. Razgled grada: gradska vijećnica – utvrda Akershus – park Vigeland s 227 monumentalnih skulptura – kraljevska palača – ulica Karla Johana. Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak u 16:30 sati. Isplovljavanje broda iz luke u Oslu i plovidba Oslo Fjordom nezaboravan je doživljaj! Na brodu su restorani, trgovine, kockarnica i brojni drugi sadržaji. Noćna plovidba.

8.dan: BROD – KOPENHAGEN
Doručak na brodu. Uplovljavanje broda u Kopenhagen u 9:45 sati. Iskrcaj s broda. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima (vrlo vrijedna Carlsberg gliptoteka, Nacionalni muzej, Muzej voštanih figura, itd.), zabavnom parku Tivoli koji je u najužem gradskom središtu, šetnju jednom od najdužih pješačkih zona Europe i uživanju u čarima danske prijestolnice. Noćenje.

9.dan: KOPENHAGEN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplova Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb u 13:15 sati.
Na vrh
VAŽNO:
Prilikom rezervacije putnici su obvezni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu (podaci su potrebni za brodske liste putnika).

PRAKTIČNE NAPOMENE:
preporučuje se uzeti za prtljagu manji kofer ili torbu na kotačićima koja olakšava prijenos prtljage po dugim hodnicima na brodu, kao i kod ukrcaja. Sve brodske kabine udobno su opremljene krevetima na kat (ovisno o tipu broda) ili s dva kreveta u istom nivou. Sve sobe imaju manji ormar ili prostor za prtljagu, toaletni stolić, ogledalo, interni telefon, ozvučenje s glazbom, ventilaciju, ručnike, posteljinu, kupaonicu s WC-om, umivaonik i tuš. Unutarnje kabine nalaze se na nižim brodskim katovima, a vanjske su kabine na srednjim ili višim brodskim katovima s prozorom i pogledom na more.

VALUTE NA PUTOVANJU:
U Finskoj i Estoniji službena valuta je euro. Službena valuta u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj jest kruna tih zemalja. Ove valute moguće je nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (osim estonske krune) ili tijekom samog putovanja na brodovima i u mjenjačnicama na kopnu. Svi iznosi preostali u jednoj valuti mogu se mijenjati u drugu valutu tijekom putovanja.

Večere u Skandinaviji* (8 večera):
(5 večera u 3 slijeda u hotelima i 3 vrlo bogate buffet večere na brodovima sa skandinavskim i morskim specijalitetima).
– Doplata za večere prilikom rezervacije aranžmana puno je povoljnija nego plaćanje à la carte obroka na licu mjesta.

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule:
370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom redovne linije Croatia airlinesa Zagreb-Kopenhagen-Zagreb, prijevoz turističkim autobusima na turi, pratitelja, dnevne prijevoze brodom Helsingor-Helsingborg i Helsinki-Tallinn, sve razglede prema programu, ulaznicu za Vasa muzej u Stockholmu, putno zdravstveno osiguranje te troškove organizacije i prodaje i (8 noćenja):
– 1 noćenje u hotelu 3* u Jonköpingu u Švedskoj u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom,
– 1 noćenje u hotelu 3* u Karlstadu u Švedskoj u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom,
– 1 noćenje u hotelu 3* u Tallinnu u Estoniji u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s buffet doručkom,
– 2 noćenja u Kopenhagenu u Danskoj u hotelu 3* na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom,
– 1 noćenje na putničkom brodu Stockholm-Helsinki u dvokrevetnim unutarnjim kabinama tuš/WC na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom,
– 1 noćenje na putničkom brodu Tallinn-Stockholm u dvokrevetnim unutarnjim kabinama tuš/WC na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom,
– 1 noćenje na putničkom brodu Oslo-Kopenhagen u dvokrevetnim unutarnjim kabinama tuš/WC na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom,

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe, ulaznice u muzeje i kulturno-povijesne spomenike osim onih navedenih kao uključene te troškove osobnih narudžbi
NAPOMENE:
Brodari rezerviraju pravo izmjene satnice brodova. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u siječnju 2015. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Cijena aranžmana po osobi

Dvokrevetna soba / kabina na brodu

9.390 kn

Doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu

890 kn

Jednokrevetna soba / kabina na brodu

3.190 kn

Zrakoplovne pristojbe

750 kn

Večere u Skandinaviji* – PREPORUČUJEMO!
(8 večera: 5 u hotelu i 3 na brodovima)

1.990 kn

Pošalji upit za putovanje