09.05.-20.05.2018. od 10.980 kn kn (+ avio takse)

1.dan (09.05.) Zagreb – Istanbul

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova Turkish Airlines u 20:10 h za Istanbul. Po dolasku u Istanbul, nastavak leta Turkish Airlines-om s polaskom u 01:40 h za Tokyo.

2. dan (10.05.) Istanbul – Tokyo

Dolazak u Tokyo predviđen je u 19:30 h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan (11.05.) Tokyo

Nakon doručka, predlažemo dnevni razgled grada. Razgled ćemo započeti posjetom parka  u sklopu kraljevske palače. Zatim slijedi hram Meiji Jungu koji je posvećen caru Meijiu i carici Shoken, te Harajuku – mjesto poznato kao omiljeno okupljalište mladih, Omotesando – shopping ulicu s trgovinama svjetskih brandova, koja je poznata i po čuvenim Harajuku djevojkama i njihovom modnom izričaju. Slobodno poslijepodne i večer. Noćenje.

4.dan (12.05.) Tokyo

Nakon doručka, preporučamo nastavak razgleda Tokija. Razgled započinje posjetom  jednom od najljepših parkova u Tokiju, zatim Hamarikyu vrtu iz Edo razdoblja. Turu nastavljamo plovidbom rijekom Sumida i razgledom hrama Asakusa Kannon. Posjet četvrti Akihabar, poznata još kao  “najveći dućan elektronike na svijetu”, Nakamise arkadi gdje možete kupiti tipične japanske suvenire te gradskoj četvrti Ginza u kojoj se nalaze robne kuće i restorani. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (13.05.) Tokyo – Nikko – Tokyo

Nakon doručka predlažemo odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u nacionalni park NIKKO koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Nakon obilaska Toshogu svetišta, slijedi vožnja cestom serpentina naziva “Irohazaka Driveway” do podnožja planine Nantai. Tamo se nalazi slikovito jezero Chuzenji i vodopad Kegon koji slovi kao jedan od najljepših vodopada na svijetu. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan (14.05.) Tokyo- Fuji – Tokyo

Nakon doručka, predlažemo odlazak na izlet na planinu Fuji (3.776 m). Dolazak 2.305 m/nv. Nadamo se lijepom vremenu jer tada možete doživjeti prekrasan pogled na japansku prirodu i okoliš. Nastavljamo vožnje u pravcu Hakonea. Slijedi plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije 3 tisuće godina uslijed vulkanske erupcije te uspon žičarom na planinu Komagatake. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan (15.05.) Tokyo – Kyoto

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Kyoto-u. Po dolasku u Kyoto prijava i smještaj u hotel.  Predlažemo popodnevni razgled grada koji uključuje zen-hram Kinkakuji koji je pod zaštitom UNESCO-a, dvorac Nijo iz 17.stoljeća, svetište Kiyomizu, koji spada u svjetsku spomeničku baštinu a bio je jedan od kandidata za novih 7 svjetskih čuda. Noćenje.

8.dan (16.05.) Kyoto – Hiroshima

Doručak u hotelu nakon kojeg predlažemo cjelodnevni izlet u Hiroshimu. Odlazak brzim vlakom do Hiroshime koja je bila prva žrtva atomske bombe.Kako bi se pobliže upoznali sa strahotama koje su doživjeli njeni stanovnici razgledat ćemo Memorijalni park mira te Memorijalni muzej mira. Slijedi vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak svetišta Itsukushima. Povratak brzim vlakom u Kyoto. Noćenje.

9.dan (17.05.) Kyoto – Nara

Nakon doručka predlažemo izlet u Naru. Počinjemo razgled sa hramom Fushimi Inari Tiasha nakon kojeg slijedi muzej Gekkeikan Okura Sake posvećen sakeu-najpoznatijoj japanskoj žestici od riže. Nastavak vožnje autobusom do Nara-e gdje ćemo posjetiti budistički hramu Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće druželjubivih srni koje nazivaju „svetim životinjama“. Povratak u hotel. Noćenje.

10.dan (18.05.) Kyoto – Osaka

Nakon doručka predlažemo izlet u Osaku. Razgled grada započinjemo šetnjom poznatom tržnicom Kuromon. Nakon posjeta dvorcu Osaka koji je dao sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Posjetit ćemo i  četvrt Dotonbori u kojoj se nalazi mnoštvo tipičnih japanskih restorana. Popet ćemo se na  “Umeda Sky Building” zvanu još i “Floating Gardens”. S vrha zgrade možete uživati u impresivnom pogledu na grad Osaku i obližnje gradova Kobe i Kyoto.  Povratak u hotel. Noćenje.

11.dan (19.05.) Kyoto – Tokyo – Istanbul

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela te transfer do željezničke postaje. Putovanje vlakom do Tokyo-a. Po dolasku u Tokyo, transfer do zračne luke te slijedi prijava za let Turkish Airlines-om za Istanbul s polaskom u 22:50 h. Noćni let.

12. dan (20.05.) Istanbul – Zagreb

Očekivano slijetanje u Istanbul u 05:15 h. Nastavak putovanja prema Zagrebu s polaskom u 07:20 h. Dolazak u Zagreb u 08:35 h.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 10.980,00 kn

U cijenu je uključeno:

■ avionska karta Zagreb – Tokyo – Zagreb

■transferi Tokyo – Kyoto – Tokyo

■ transfer zračna luka – hotel – zračna luka

■ smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* sa doručkom

■ pratitelja putovanja iz Zagreba

■ organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:

■ doplata za avionske pristojbe 3.970,00 kn ( obavezna doplata kod prijave)

■ doplatu za jednokrevetnu sobu 3.570,00 kn

■ izleti i ulaznice za fakultativne razglede

■ obroci koji nisu navedeni u programu

■ putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Minimalni broj putnika: 10

Raspored letova:

09 MAY  ZAGREB 20:10 – ISTANBUL 23:20

10 MAY  ISTANBUL 01:40 – TOKIO 19:30

19 MAY  TOKIO 22:30 – ISTANBUL 05:15

20 MAY  ISTANBUL 07:20 – ZAGREB 08:35

 

Pošalji upit za putovanje