20.10., 15.11., 06.12.2018. od 1.490,00 kn (+ avio takse)

Termini putovanja: 20.10., 15.11., 06.12.2018. – garantirani polasci zrakoplovom iz Zagreba

Program putovanja:

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso kod šaltera informacija u 07:10. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10. Po slijetanju u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu, nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja starim djelom grada (uz korištenje javnog prijevoza po potrebi). Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Šetnja preko Galata mosta po najužurbanijoj ulici Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima) do trga Taksim, centra noćnog života. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

2. dan, ISTANBUL

Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu, Aja Sofija – nekad najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena ( ulaz uz doplatu). Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda grada uz posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenu od strane sultana Mehmeda II.( uz doplatu ). Slobodno vrijeme za shopping ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica i drviša te foklorni program. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL ( FAKULTATIVNI IZLET- DOLMABAHCE PALAČA, KRSTARENJE BOSPOROM, AZIJSKA STRANA )

Doručak. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet koji ukučuje posjet Dolmabahce palači – posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. Stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu, koja će vas očarati, potom slijedi krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca. Silazimo na Azijskoj strani grada gdje će Vas naš pratitelj upoznati sa kulturološkim razlikama europskog i azijskog dijela grada. Slijedi vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi podno bosporskog kanala i povezuje europski i azijski dio Istanbula. Po povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom živopisnoj Egipatskoj tržnici začina. Slobodno vrijeme za kupovinu, uživanje u turskim specijalitetima. Predvečer predlažemo odlazak autobusom preko Bosporskog mosta na Azijsku stranu na vidikovac Camlica od kuda se pruža prekrasan pogled na Istanbul. Nakon toga povratak na europsku stranu do Ortakoya – dio Istanbula na samoj obali Bospora, uz Bosporski most, prepun restorana i barova. Kušajte njihove specijalitete kuhani krumpir u ljusci punjen raznim dodacima prema vašem izboru. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL– ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Zajednički odlazak do najveće palače u Istanbulu – đamije Sulejmana Veličanstvenog. Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ispijanje čaja uz sakupljanje posljednjih dojmova. Slobodno vrijeme do transfera. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.


1.) 20.10.2018.:

First minute cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi po osobi: 1.890 kn
Redovna cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi po osobi: 2.090 kn
Zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn

2.) 15.11.2018.:

First minute cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi po osobi: 1.590 kn
Redovna cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi po osobi: 1.790 kn
Zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn

3.) 06.12.2018.: 

First minute cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi po osobi: 1.490 kn
Redovna cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi po osobi: 1.690 kn
Zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn


Cijena uključuje:

– povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Istanbula
– smještaj u hotelu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*
– transfer od/do zračne luke Ataturk
– razglede prema programu
– uslugu lokalnog vodiča u Istanbulu
– stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
– pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

– zrakoplovne pristojbe i naknade – obavezna doplata 990 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
– doplatu za jednokrevetnu sobu od 590 kn
– ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
– karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
– osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
– zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Red letenja:

TK1054 ZAGIST 0910 1315
TK1055 ISTZAG 1805 1915

Popusti:

– dijete na pomoćnom ležaju 300 kn
– odrasla osoba na pomoćnom ležaju 100 kn

Fakultativni izleti/ulaznice:

Paket ulaznica za Hagia Sofiu ( + obavezno korištenje slušalica) i Topkapi palaču uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja 35 €
Večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 250 kn
Poludnevni izlet Dolmabache palača, krstarenje Bosporom, posjeta azijskoj strani, vožnja Marmaray tunelom i posjeta Egipatskoj tržnici : 490 kn (minimum prijavljenih putnika 15)
Vize: Za ulazak u Tursku potrebno je pribaviti vizu – posredovanje agencije 150 kn
Od 10. travnja za Tursku je potrebna e-viza (građani Hrvatske više neće biti u mogućnosti izvaditi vizu na graničnim prijelazima). Online vizu moguće je izvaditi na linku https://www.evisa.gov.tr/en/. Online viza se može platiti MASTERCARD ili VISA KARTICAMA.

Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta te zrakoplovnih pristojbi.

Minimalan broj putnika: 20

Pošalji upit za putovanje