30.04. - 04.05.2019. 4.980,00 kn (+ avio takse)

PROGRAM PUTOVANJA: 30.04. – 04.05.2019.

1. dan Zagreb – Istanbul – Tel Aviv
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova avio kompanije Turkish Airliens prema Istanbulu u 09:15h, po dolasku u Istanbul u 12:30h, nastavak leta prema Tel Avivu u 13:30h sa predviđenim dolaskom  u 15.40 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela u Tel Avivu. Ovaj sredozemni grad poznat je po prelijepim pješčanim plažama, predlažemo posjet poznate šoping ulice Dizengoff St. u kojoj možete pronaći mnoštvo dućana i restorana. Noćenje.

2. Tel Aviv – Maslinska Gora – Stari Jeruzalem – Mrtvo more – Tel Aviv
Nakon doručak predlažemo odlazak na cjelodnevni razgled Jeruzalema i Mrtvog mora. Turu započinjemo kod Maslinske gore, planine koja se nalazi oko 8 km istočno od Jeruzalema i mjesto je mnogih biblijskih i povijesnih događaja – ovdje je Isus proveo svoje posljednje dane prije suđenja i raspeća; odavde je uzašao na nebo nakon uskrsnuća. Nekada je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Posjetit ćete: Kapelu Isusova Uzašašća; Crkvu Očenaša (ostaci Eleone bazilike cara Konstantina te karmelićanski samostan). Slijedi obilazak Armenske četvrti, razgled Židovske četvrti i Zida plača (ostaci veličanstvenog Herodovog Hrama, mjesto židovske molitve) te pogled na Hramski trg, sada muslimansko sveto mjesto “Časni trg” s Omarovom i Al-Aqsa džamijom; Jafska vrata uz tzv. “Davidovu kulu”, tj. mjesto dvora Heroda Velikog. Nakon lokalnog ručka slijedi odlazak do Mrtvog mora (najniže mjesto na Zemlji – cca 400 m ispod morske razine). Slobodno vrijeme za uživanje u posebnom doživljaju: kupanje i plutanje u Mrtvom moru te mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Povratak u poslijepodnevnim satima u Tel Aviv. Noćenje.

jerusale

3. dan Tel Aviv – Nazaret – Galilejsko Jezero – Tel Aviv
Nakon doručak predlažemo odlazak do Galilejskog jezera te obilazak: Kafarnauma – gradića na sjevernoj obali Galilejskog jezera i mjesta koje je Isusu bilo drugi dom za vrijeme njegove službe i mjesta gdje je Isus izabrao svoje prve učenike: Petra, Andriju, Jakova i Ivana. Tu se nalazi i jedna od najljepših sinagoga u Izraelu. Nastavak putovanja do Gore Blaženstva gdje je Isus održao poznatu Propovijed na Gori. Slijedi vožnja do Tabghe gdje se nalaze mnogobrojni izvori na sjeverozapadnoj obali Galilejskog mora. Tu je Isus nahranio mnoštvo ribama i kruhom i to je mjesto gdje je pozvao svoje učenike da ga slijede i da budu njegovi „ribari ljudi“ – razgled benediktinske bazilike. Povratak u Tel Aviv u poslijepodnevnim satima.Noćenje.

4. dan Tel Aviv
Nakon doručka, slobodno vrijeme za otkrivanje Tel Aviva. U večernji satima transfer u zračnu luku. Nakon carinskih formalnosti, prijava na let za Istanabul u 00:55h.

tel

5.dan Istanbul – Zagreb

Po dolasku u Istanbul u 03:05h, nastavak leta u 07:05h za Zagreb. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 08:20h.

Cijena aražmana za gotovinski popust iznosi: 4.980,00 kn

Cijena uključuje:
– prijevoz zrakoplovom Zagreb – Tel Aviv – Zagreb ( presjedanje u Istanbulu)
– transfer od/do hotela iz zračne luke
– smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*

 
– pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

– pristojbe zračnih luka 980,00 kn ( obavezna doplata kod prijave)
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
– trošak dodatnih izleta ( Jeruzalem i Mrtvo more 855kn, Nazaret i Galilejsko jezero 585kn)

-nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.620,00 kn

Raspored letova:

30APR  ZAGREB ISTANBUL          0915 1230
30APR   ISTANBUL TEL AVIV        1330 1540
04MAY  TEL AVIV ISTANBUL        00:55 03:05
04MAY  ISTANBUL ZAGREB           07:05   08:20

Minimalni broj putnika: 15

Korisne informacije
IZRAEL
Službeno ime: Država Izrael
Geografski položaj: na Bliskom Istoku, uz istočni rub Sredozemnog mora
Površina: 20.770 km2
Broj stanovnika: oko 7.760.000
Glavni grad: Jeruzalem, 801.000 stanovnika
Jezik: hebrejski i arapski su službeni jezici, koristi se i engleski
Religija: židovi 76,5%, muslimani 15%, kršćani 2%, ostali 6,5%
Vremenska razlika: +1 sat
Novčana jedinica: izraelski novi šekel (ILS), 1 EURO = oko 4 ILS
Kupovina: koža, zlato, srebrni nakit s dragim i poludragim kamenjem, dijamanti
Odjeća: preporučamo laganu odjeću, pokrivala za glavu, udobne cipele. Za posjete vjerskim objektima potrebna je skromna odjeća. U Jeruzalemu i drugim brdovitim mjestima te za zimske mjesece preporučamo topliju odjeću.
Hrana i piće: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne hrane. Izraelska kuhinja je mješavina izvornih jela i jela koja su donijeli židovi doseljenici iz različitih dijelova svijeta. Popularne su salate od nasjeckanog povrća, falafel – pržene okruglice od slanutka u lepinji, hummus – namaz od slanutka, borekas – pečeno tijesto punjeno sirom, krumpirom ili povrćem, shwarma – komadići mesa s povrćem i hummusom zamotani u lepinju, shishlik – ražnjići od janjećeg ili junećeg mesa, cholent – složenac od mesa i povrća koji se tradicionalno jede na šabat. Voda je sigurna za piće, ali preporuča se piti flaširanu vodu. Popularni su svježi voćni sokovi, kava i čaj; sabra – liker od čokolade i naranče, sahlab – toplo aromatizirano mliječno piće. Izrael ima kvalitetna vina. Lokalno pivo: Goldstar i Maokobee.
Napon struje: 220V; 50 Hz (utičnice s 3-pina, ali mnoge od njih rade i po europskom 2-pinskom standardu)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +972
Korisna web stranica: www.tourism.gov.il
Klima: mediteranska, s ugodnim vremenom tijekom proljeća i jeseni. Ljeta su vruća i sušna, a zime hladnije s mogućom kišom, iako ima i mnogo sunčanih dana.

Pošalji upit za putovanje